Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

moniczka84

Ile wcześniej trzeba zamówić sukienkę?

Polecane posty

Ślub 13 sierpnia tego roku. Zastanawiam się kiedy najpóźniej muszę zamówić sukienkę? Mam tyle na głowie, że nie mam czasu zająć się tematem i tak odwlekam ile się da. tylko właśnie nie wiem ile się da.....

Gość Małoszka
Sukienką powinnaś mieć już zamówioną. Potem możesz mieć problemy z przymiarkami, itp itd. Ja swoją zamawiałam ponad rok wcześniej i to był optymalny termin.

Gość nie słuchaj głupot
masz jeszcze kupę czasu , możesz spokojnie oglądać

Gość nowaforumowa
ja zaczęłam się rozglądać na 5 miesięcy przed weselem zamówiłam 3 miesiące przed a odebrałam tydzień przed :D

Gość nowaforumowa
no ja nie miałam firmowej bo szkoda było pieniędzy na taką ale pół roku wcześniej to już chyba wystarczająco dobry termin

Gość Małoszka
To nie głupoty. Ja zamawiałam szytą dla siebie, w salonie pod swoją miejscowością- MAŁĄ, a nie jakimś dużym miastem. Mieli ogromny ruch, uszyć taką kieckę to jednak trochę czaus schodzi i najlepiej przymiarek robić ze 3. Bo jak się zamówi np 3 czy 5 mcy wcześniej i odbierze tydz przed, to może być zonk. Ja miałam slub we wrzesniu, w maju przymiarka, w lipcu i w sierpniu i potem w srode przed slubem odbior. I ciagle cos poprawiali itp. Lepiej nie zostawiac na ostatnia chwiel

Gość dfvgf
ja mam ślub ostatniego kwietnia i za sukienką zaczęłam się oglądać jakieś 2 miesiące temu, a wybrałam miesiąc temu, a w sumie miałam tylko dwa wypady na miasto za sukienką.

Ja poprostu nie mam czasu. I chcę to jak najbardziej odwlec. Najchętniej na maj. Z tego co piszecie to chyba dają radę uszyć do sierpnia.

Gość centrum slubne
Wszystko zależy od tego czy chcesz szyć na zamówienie, czy gotową z salonu. Niektóre firmy wymagają od 5-3 miesięcy wyprzedzenia, bo składają grupowe zamówienie i ściagają z UK albo innych miejsc na świecie. Później jeszcze drobne zmiany tak by pasowała idealnie do Twojej figury. Jeżeli zamawiasz u krawcowej, to znajdź odpowiedni model w katalogu, umów się na spotaknie weźmie miarę i będzie już szyć. Wszystko nie zajmie więcej niż 2 godziny. Później na dwa tygodnie przed (bezpiecznie) ostatnie poprawki i gotowe. Nie zawracasz sobie głowy. Jeżeli natomiast masz standardową figurę, która nie wymaga specjalnych zmian, to nawet na 2 mc przed znajdziesz cos odpowiedniego. Ale musisz się wówczas nastawić na drobny stres. http://centrumslubne.blogspot.com/