Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PENELOPE CRUZQWE

Chce rzucić pracę,nie wiem jak zrobic!

Polecane posty

Gość PENELOPE CRUZQWE

Jestem obecnie na umowe na czas próbny.Niedługo minie termin tej umowy.Pozniej miałam isc na umowe na zastepstwo,za osobe,ktora bedzie rodzic niebawem.Nie chce tam dalej pracowac,czy musze składac wypowiedzenie,czy nie musze.Jka to jest,czy po prostu wystarczy,ze powiem pracodawcy,ze nie nie przedłuzam, z nim umowy na czas pROBNY.POZDRAWIAM

Gość PENELOPE CRUZQWE
ZLE NA KONCU NAPISAŁAm,czy po prostu powiem,mu,ze nie chce podpisywac daalszej umowy na zastepswo.

Gość tdu
a ile masz czasu do konca probnego?

Gość PENELOPE CRUZQWE
leviatan,czyli zadnego wypowiedzenia potrzebuje?n

Gość PENELOPE CRUZQWE
ile czasu?do 31 marca

Gość sajonarrrra
jak skończy ci sie umowa na okres próbny bierzesz torebeczke i wychodzisz z pracy, ale zazwyczaj pracodawca jeszcze przed końcem umowy pyta czy podpiszesz kolejną, i ogolnie jakie masz plany

Gość tdu
jak wyzej, dziekujesz za mila wspolprace i mowisz, ze masz inne plany, nie daj sie wciagnac w dyskusje pt, a dlaczego?co sie pani w tej pracy nie podoba itp, najlepiej wymysl jakis rzeczowy argument, ktory zamknie usta pracodawcy, np ,ze dostalas lepiej platna propozycje,ale moze tez nie pytac wogole

Gość PENELOPE CRUZQWE
do sajaoanarra,ale czy to ma wpły na moje swiadectwo z pracy?Ze nie chce podpisac kolejnej umowy,chociaz wczesniej rozmawiałam z pracodawca i dałam mu do zrozumienia,ze jednak bede zainteresowana??No,bo zle sie czuje w pracy,wspołpracowniczki ze mna w ogole nie gadaja,nie umiem sie wkupic i juz,po prostu sa złosliwe do mnie i widac,ze nie zamierzaja przestac byc. W dodatku nie umiem pogodzic,tej pracy z zyciem rodzinnym i wychowywaniem małych dzieci.

Gość PENELOPE CRUZQWE
tdu czyli nie pisac,tego co powyzej napisałam/??bo wtedy,co zła opinie mi wypisze no nie?;)zreszta nie chce donosic,na laski z ktorymi pracuje

Gość sajonarrrra
kompletnie nie musisz sie tłumaczyć, a nawet lepiej jakbyś własnie powiedziała, że dostałaś lepszą propozycję. Umowa na czas okreslony zakłada, że ostatniego dnia pracy możesz odejść, albo podpisac kolejną. Na swiadectwie w tym wypadku nie mogą ci napisać nic negatywnego, ale jesli będziesz chciała opinie od pracodawcy to mogą ci w niej napisać co tylko chcą, ale tak robią tylko złosliwcy.

Gość tdu
no chyba zartujesz, ze bedziesz takie rzeczy pracodawcy opowiadac, nic nie mow najlepiej, widze, ze jestes jeszcze nie doswiadczona w sprawach pracy (to twoja pierwsza praca?), wiec najlepiej nie mow nic, a pracodawca jest na to przygotowany, ze mozesz zrezygnowac, po to jest okres probny, zeby zobaczyc , czy sie sprawdzisz w danej pracy, jest on zarowno dla pracownika , jak i dla pracodawcy, rowniez on moze stwierdzic, ze nie dajesz sobie rady , nie spelniasz sie w tej pracy i on ci podziekoowac, bez obaw :)