Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość all osz

allegro-oszustwo-zwrot pieniedzy

Polecane posty

Gość all osz

czy mozliwy jest zwrot pieniedzy jesli zostało sie oszukanym a sprawa zgłoszona na policje?

Gość dfdff
moja siostra zostala oszukana, tez sprawa trafila na policje zeznawała ale kasy jej nie zwrócono wiec nie iwem od czego to zalezy ona poleciala na 135zł

Gość wariatka co co ma...kwiatka.
nigdy nie wpłacam kasy na konto bezpośrednio, jesli jest to więcej niż 100zł, zawsze za pobraniem.

Gość all osz
mi powiedziano,ze kase zwróci allegro-mocno sie zdziwilam

zależny od kwoty, za jaką dokonałaś zakupu, do 500zł to nic nie zrobią powyzej założą sprawę

Gość ale ona pisze ze sprawa
jest na policji

ja kiedyś zostałam oszukana na 200 zł, sprawa była zgłoszona na policję i pieniądze dostałam od allegro.

żeby dostać zwrot z allegro musi zostać wszczęte postępowanie przeciwko nieuczciwemu sprzedawcy a z tego co wiem, jest to możliwe dopiero od jakiejś tam kwoty (nie pamiętam niestety ile ona wynosi). ja popłynęłam na jakieś 140 zł, zgłosiłam sprawę na policję, po jakimś czasie otrzymałam pismo z prokuratury, że odmawiają wszczęcia postępowania z powodu - uwaga: BRAKU ZNAMION CZYNU ZABRONIONEGO.... na szczęście sprzedawca sam oddał mi pieniądze, w innym wypadku nic bym nie odzyskała. powodzenia

Jeśli sprawa została zgłoszona na policje to pieniądze na pewno zostaną zwrócone.

Gość na jakiej podstawie
?

Gość upsa
upsa

izimmm - samo zgłoszenie na policję to za mało, musi zostać wszczęte postępowanie. w regulaminie programu ochrony kupujących na allegro wyraźnie jest napisane, że jeśli otrzyma się odmowę wszczęcia postępowania/śledztwa - nie można ubiegać o rekompensatę. Tyle w temacie.