Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anexx2

Matki to okropne złośliwce!!!

Polecane posty

Gość anexx2

Oczywiście nie wszytskie, ale wkurza mnie podejscie innych matek do cudzych dzieci. Ich własne bobasy są super, peiknie sie rozwijają, w ogóle ochi i achy Najpierw mnie znajoma dołowała , że moja córa nie siedzi. Rzeczywiście usiadła bardzo późno, w 10 miesiącu życia. Oczywiscie było to powodem do dawania mi dobrych rad i współczucia, że mam takie opóźnione dziecko.. A teraz, córeczka ma 13 miesięcy, zna bardzo dobrze 2 książeczki, tzn już tłumaczę Ma tylk 2 książeczki, które często jej pokazuje, czytam. Zna obrazki z tych książeczek, a że wałkujemy ciągle co jest na tych obrazkach, to potrafi sylabami określić jakie zwierzątko jej pokazuje. I tak np. na bobra mówi "bu", na kotka "miał", na motyla "mo". Zna może jeszcze z 10 takich sylabo - słow. Żeby nie było , nie chwalę sie, nie uważam wcale, to za wielki wyczyn, ale cieszy mnie że tak ładnie chwyta "mowę". No więc spotykają mnie teraz złośliwosci, że z tym swoim opóźnionym ruchowo dzieckiem wyczyniam cuda niewidy, że na pewno ją męczę tymi książeczkami, że nie pozwalam sie w nic innego bawić, że zmuszam do powtarzania słow. Co za brednie! Wkurza mnie to podejscie, gdzie jak coś z moim dzieckiem" nie tak ", tzn jest opóźnione ruchowo w stosunku do innych dzieci, to zaraz sypią się złośliwe komentarze, że upośledzone.. a jak coś potrafi moje dziecko, to wymądrzam sie, przechwalam i znęcam nad córą. Czemu tak jest, ja nie zazdrszczę tzn może zazdroszczę jak inne dzieci pięknie się rozwijają, ale nie jestem wtedy złośliwa.

Gość wypij sobie melisy
to ci przejdzie :P

Gość kazde dziecko
ma wlasne tepo rozwoju i nie przejmuj sie glupimi docinkami

Gość hahahha..:D
tępo to ty jestes wsiowo kretynko:D:D:D

Gość a to ciekawe
W złym miejscu założyłaś temat. Na macierzyńskim zaraz wszystkie "mamusie" nieźle ci pojadą

Wiesz zzazwyczaj tak jest iedy inne matki chcą się dowartościować. A w rzeczywistości jest inaczej... ;) Nie przejmuj się żyj własnym życiem i miej w dupie co mówią inni. Twoje dziecko jest upośledzone?? odpowiedz "Ty też nie potrafisz wielu rzeczy które ja potrafię , czyli jestes upośledzona.. ;D " Krzywdzisz swoje dziiecko? "Krzywdzić można biciem i krzyczeniem , a także takimi głupimi docinkami" meczysz?? ;D MATKO dziecko nie chce czegoś robić to nie robi

Autorko nie przejmuj się :D niestety w dzisiejszych czasach są właśnie takie mamusie.... im dziecko później chodzi i siada tym lepiej. moja zaczeła co prawda wcześnie, ale broń boże nie robiłam nic na siłę- wręcz przeciwnie- namawiałam do raczkowania zamiast "cwiczyć z nią" chodzenie...

Gość kijevna
też bym postawiła na kompleksy, których wyrazem jest 'wredota' olej:)