Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bish

Problem z szyją/częścią potyliczną głowy

Polecane posty

Gość Bish

Witam! Otóż mam ostatnio duże problemy ze sztywnością karku/szyi. Kiedy odginam głowe do tyłu to bardzo boli mnie szyja, oraz mam uczucie jakby jakiejś blokady w części potylicznej głowy. Kiedy szybko poruszę głową w prawo i lewo to mam oropny ból w części potylicznej. No i ostatni problem, zapewne każdy z was robił kiedyś w szkole rozgrzewkę kręcenia głową, ja próbując to zrobić, to po dziesiątym obrocie miałem tak silne zawroty że nie byłem w stanie ustać na nogach. Mógłby mi ktoś powiedzieć do jakiego lekarza powinienem się z czymś takim zgłosić?

Gość Bish
odświeżam

Gość 9900
Do rodzinnego po skierowanie na rtg odcinka szyjnego kręgosłupa.

Tak, na poczatek do rodzinnego, który pewnie wysle cie do neurologa..

Gdyby źle spała, to by miała tylko bóle mięśni karku... ale nie zawroty głowy. To prawdopodobnie jest jakieś zaburzenie w dotlenieniu mózgu.

Gość Bish
Na pewno to nie przez sen gdyż to trwa już 2-3 tygodnie. Co do niedotlenienia mózgu, to raczej mi się nie wydaje. Problem pojawia się kiedy kręcę głową. Wcześniej(jakiś tydzień temu) miałem identycznie jak się rano budziłem. Przez 5 minut nie mogłem usiąść bo mnie z powrotem przewracało :) Do rodzinnego pójdę w poniedziałek :) PS. Jestem facetem, ale to szczegół :P

Problem pojawia się kiedy kręcę głową - zatem mówię, że to może (ale nie musi!) być problem z dostawą tlenu do mózgu... Nie będę ci tu wykładu z biomechaniki kręgosłupa robić... ale może byc taka hipoteza, że podczas skrętu głowy, wysuwa ci się krążek międzykręgowy i uciska na tętnicę...Jest to mozliwe. Ale to w ogóle nie musi byc to. Myślę, że bez lekarza się nie obejdzie.