Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jghffufjhfj

KIEDY CHRZEST

Polecane posty

Gość gość
ja byłam chrzczona przed komunią i to tylko dlatego że jak wszystkie dzieci chciałam na komunię dostać prezenty...teraz mnie z tą instytucją nic nie łączy... xxx O masakra... Bardzo ci współczuję, że wychowałaś się w domu bezbożników i nie dane było ci poznać Boga. Nie odczuwasz braku Jego Opatrzności w życiu? Nie masz w sobie pustki?

Gość gość
''O masakra... Bardzo ci współczuję, że wychowałaś się w domu bezbożników i nie dane było ci poznać Boga. Nie odczuwasz braku Jego Opatrzności w życiu? Nie masz w sobie pustki?'' A co ma poznanie Boga wspólnego z niechodzeniem do kościoła czy nie bycie ochrzczonym? :D Takie dewoty religijne co to co tydzień chodzą do kościółka, ale na bliźniego swego plują i pierwsze podnoszą kamień, te to dopiero Boga wyznają gorąco :O

Gość gość
mój synek za chwilę będzie mieć rok i jeszcze nawet o chrzcie nie myślimy. Myślę, ze tak za rok będzie ok. W kościele z takim nie ma jeszcze problemu a potem przynajmniej przy stole kulturalnie usiądzie :)

Gość gość
Ja chrzcilam syna razem z siostra. Syn miał 5 miesięcy, sióstr corka 6 miesięcy i ludzie tylko komentowali ze jak go takie stare dzieci do chrztu dawać.poje* bane dewoty.

Gość gość
Mój brat miał 6 lat jak szedł do chrztu, i mimo że żyjemy w małej społeczności nikt nas nie potępiał. Księdzu też nie miał wątków. Brat miał na sobie biały garnitur, sam trzymał świecę. Rodzina zrzuciła mu się na mały rower z tej okazji. I w ogl fajne wydarzenie,a on sam jako nieliczny pamięta swój chrzest.

Gość Jedynaczka4
Nasza córeczka miała pół roczku gdy została ochrzczona.Była bardzo grzeczna i nawet gaworzyła do księdza, gdy polewał główke wodą święconą.Były też inne starsze dzieci, więc wiek nie ma tu nic do rzeczy.O rocznicy nic nie wiem.Może obchodzi się na wsiach?

Gość Tosiencja
Dnia 7.10.2013 o 13:31, Gość gość napisał:

Ja osobiście chrzciłam dzieci wcześnie - jedno 5-tygodniowe, drugie 3- tygodniowe. Uważam, że to i tak późno, ale nie udało się wcześniej. 

Serio...? 😄 To kiedy uważasz, że powinnaś była je ochrzcić? Jeszcze na sali porodowej, jeszcze nieumyte?