Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mycha20-21

jak rozmawiać z wdowcem

Polecane posty

Gość mycha20-21

Poznałam przez neta wdowca. Ma córeczkę, jest bardzo miłym i czułym facetem. Trudno się z nim rozmawia. Wydaje mi się, że on chce nawiązać znajomość bliższy kontakt, lecz jest zamknięty w sobie. Wiem tylko, że żona jego zmarła. Nie potrafię się spytać kiedy, w jaki sposób - boje się jego reakcji. Czy pytać go o żonę? Czasem wspomina o niej, ale nie wiem jak on zareaguje. Sama osobiście też mu nie pisałam, dlaczego jestem sama. W sumie nie pytała więc napisałam tylko, że każdy swoje przeszedł. Nie wiem jak z nim rozmawiać a widzę, że on chce rozmawiać.

traktuj go normalnie-to najlepsze rozwiązanie, żadnej taryfy dla nnych bo istnieje ryzyko że poczuje się trendowaty na swój sposób-jeśli chcesz po prostu go zapytaj, jak umarła żona-zapowiedz że jeźeli nie chce o tym pogadać to to rozumiesz itd

Gość czerwona jarzębina
Cięzko mu mówić o tym to normalne. Nie wypytuj, go o szczegóły. Staraj się rozmawiać z nim na inne tematy niz śmierć i samotność. Opowiedz zabawne historie, pozwól mu się rozchmurzyć , a tym samym on otworzy się i jeśli uzna, że jest gotowy to sam ci o tym opowie, nie naciskaj! Poza tym nie ładnie,że juz od razu chciałabys wszystko wiedzieć. To on musi zadecydować kiedy będzie odpowiedni moment. Daj mu tylko do zrozumienia, że zawsze wysłuchasz go i postarasz się wesprzeć. Jestem przekonana,że on sam chciałby to wszytsko z siebie wyrzucic i wykrzyczec calemu swiatu co czuje i sam potrzebuje zrozumienia.

normalnie , przez dwa lata byłem wdowcem i jakoś nie chciałem być traktowany jakoś wyjątkowo, bo i po co?