Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milapani

NOCNY KASZEL

Polecane posty

Gość milapani

Co zazyc na nocny kaszel.Splywa mi wydzielina do gardla i drazni.Jeszcze na siedzaco jest OK ale jak tylko klade glowe na poduszce i sie relaksuje zeby zasnac zaczyna mi tak cos jezdzic w gardle i koniec: kaszle godzinami.Druga noc nie przespana.Wymiekam normalnie.Co zrobic?

Gość radaaaaaaaa
Płukanki noso-gardła roztworem soli+ dentoseptu+ azulanu, inhalacje parowe inhalolem, oraz prowadzenie zdrowego trybu życia. Tu masz kilka istotnych linków: Notabene, nie ma leków/sposobów cud na zdrowie, zatem jedyną radą, to realizacja 5. punktów : 1.prawidłowe odżywianie, postudiuj dokładnie t. „Chudnij bez wyrzeczeń, „Zasady dietetyczne, W walce z chorobą i w profilaktyce należy wzmocnić organizm prawidłowym odżywianiem - najlepiej dietą surową warzywno-owocową http://www.wellness.pijnazdrowie.pl/artykuly/jedzenie_ma_znaczenie/ 2.wysiłek fizyczny-rekreacyjny na poziomie potu i sauna sucha raz/tydz. To i wiele innych wiadomości znajdziesz pod linkiem: WWW.vademecum.zdrowia.prv.pl 3.higiena w pełnym tego słowa znaczeniu 4.pozytywne nastawienie psychiczne, w tym trening autogenny wg Mironskiego, szczegółowo postudiuj temat z www pn.STRES http://zdrowieiuroda.blox.pl/2011/02/Metody-na-stres-jak-radzic-sobie-ze-stresem.html 5. systematyczne oczyszczanie organizmu z toksyn, tu masz link do filmu http://video.google.com/videoplay?docid=6169050139483021263

Gość do p. Miłej
Przede wszystkim rzuć palenie. Nie wiem jak chłop może z Tobą wytrzymać? Podczas seksu też kaszlesz, czy raczej nie korzystasz z tej przyjemności? No i, jak ktoś wyżej poradził, rób te inhalacje i płukanki i na noc jedz czosnek w czystej postaci. Z chłopem nie śpisz, to nie będzie czuł smrodu, buaaahhhha

Gość Radaaaaa
Technika płukania noso-gardła, by się nie zakrztusić: jedną dziurkę nosa przytykasz palcem a drugą wciągasz roztwór aż poczujesz go w buzi, i tak naprzemian. Po płukaniu noso-gardła inhalacje parowe inhalolem: na lekko parującą wodę w misce kilka kropel inhalolu, ręcznik na głowę i wdychać opary przez kilka minut. Jeśli to nie pmoże, to zrób wymaz z gardła na posiew i antybiogram, bo być może potrzebny będzie antybiotyk. Z antybiogramem, jeśli coś zostanie wyhodowane, do lekarza po receptę.

Gość nie lekceważ
kaszlu, bo może się przeistoczyć w zapalenie oskrzeli lub nawet płuc.

Gość milapani
jestem rozwódką i chwilowo nie śpię z chłopem, jasne?

A jaki to rodzaj kaszlu?? Suchy czy mokry? Bo jeśli mokry, to na noc nic się nie bierze (żadnych leków), a jesli suchy to polecam Supremin - syrop na suchy kaszel. Osobiście go wypróbowałam i naprawde działa :)

Gość milapani
Dziekuje Wam za porady.Kaszel jest mokry i jest to juz drugi epizod w ciagu dwoch miesiecy.Teraz o dziwo jest lepiej bo poprzedni trwal ponad tydzien,myslalam,ze zejde.Mam rowniez uszy zatkane od ponad pol roku.W zeszlym roku mialam to samo i lekarz mi zaaplikowal jeden antybiotyk a potem drugi.Nic nie podzialalo i meczylam sie z miesiac.Nie wiem czy to zatoki czy kandyda.Papierosow nie pale,meza to by armatni wystrzal nie obudzil a co tam moj kaszelek.Mam wrazenie,ze zarazam sie od dzieci jak przywloka kata z przedszkola.Im to mija lekko a ja choruje.