Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiersz1222

Pomóżcie mi znaleźć wiersz..

Polecane posty

Gość wiersz1222

Hej. :D Znacie jakiś wiersz, który nadawałby się na konkurs recytatorski? Taki dość długi, bardzo (!) emocjonalny, "mocny"? Poziom: liceum. :P

Kot w pustym mieszkaniu -Wisława Szymborska; jak ktoś umie czytać poezje to zrozumie o czym jest ten wiersz i zawarte metafory.

Gość Stara Pani Morgue Usher
To zależy, jaki ma być charakter wiersza. Może liryczne wiersze Poego - jeśli ma być coś o śmierci, przemijaniu, tajemnicy i takich mroczno - nostalgicznych sprawach. Może coś z polskich klasyków? Może "Przesłanie Pana Cogito" Herberta? Piękny wiersz. Nie wiem, o czym to ma być, i jak Ty to widzisz, więc mam trochę skrępowane ręce w dawaniu rad.

Gość wiersz1222
Tematu chyba nie ma :p po prostu ma być emocjonalny, jakiś "wstrząsający" :P bo to się w tej recytacji najbardziej liczy

Gość ee ale coś konkretniej
bo podam tobie wesele w atomicach i będzie dobre przy tym co napisałaś choć to nie wiersz a teraz mimo, że stare to będzie aktualne z tv i netu

Gość zawsze_amator
lokomotywa

Gość Niejestemmazgajem
Piękny jest "kurk" - ale cholernie długi. Więc proponuję zostać przy Herbercie. Ale sama wybierz.

a jeszcze jedno z twojego postu niejasne to jest recytatorski czy recytowania poezji konkurs?

Gość wiersz1222
te 2 raczej. :P bo chyba z książek jakieś fragmenty też można :P

ale co dwa?

Gość wiersz1222
te drugie raczej...

Gość ddgdsg
ja proponuję wziąć jakiś teks Osieckiej.

to chyba byl wiersz adama asnyka...szukalam wiel razy na neci nie znalazlam :( ale pamietam kilka wersow..moze ktos ma gdzies calosc?? "...skrzydlatych mar tak szybko zludny znika czar..zostaja gruzy i zgliszcza..."

Gość jhshshsh
Herbert - U wrót doliny

znalazlam ktos go w koncu dodal..nie wiem tylko czy nie jest za krotki na konkurs..ale bardzo mi sie podoba:) MŁODOŚCI SEN. Młodości sen, uroczy sen Roztacza krąg cudownych scen, Wśród których walczyin na przedzie, I złotem lśniąc. Szlachetnych żądz W kraj bohaterstwa nas wiedzie. Z młodości mar, skrzydlatych mar, . Tak szybko złudny znika czar. Tak mało życie nam ziszcza! Topnieje w łzach Fantazyi jfmach, Zostają gruzy i zgliszcza!