Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tysia7776

pomocy KOBIETKI...

Polecane posty

Moje kochane mam pytanie bardzo wazne dla mnie od niedawna zaczełam mierzyc temperature w pochwie i jest ona dla mnie wysoka od 37,4,5 do powyzej 38 .Najlepsze jest to ze kochałam sie z chłopakiem w 1szy dzień połodny i to kilka razy (3 chyba) i do końca dopiero pozniej zorientowalam sie ze to był moj 1 dzien płodny czy ta moja temperatura w pochwie moze swiadczyc ze doszło do zapłodnienia zrobiłabym test ale mineło tydzien dopiero od naszego stosunku czekac musze do okresu ktory ma pojawic sie 1szego kwietnia???pomóżcie..plisss miała któraś z Was tak?

wg mnie możesz śmiało robić test, gdyż wykrywa on właśnie ok 7 dniową ciąże już (chybya wszystkie testy, przeczytaj na opakowaniu)

Tak śmiało test możesz robić:) Ps. ja wczoraj z mężem sie kochałam i miałam najbardziej płodny dzień a na złość nie zdążył;/ zawsze przerywa ... A teraz też sie martwie co będzie niedługo , akurat oczekuje na okres zobaczymy czy dostane ;/ mam nadzieje że dostane :)

mi test po 2 tyg. od zapłdnienia nie pokazał że jestem w ciąży. A dopiero miesiąc po była słaba 2 kreska :)

dziewczyny test wykrywa ciążę po 7 dniach, ale nie od stosunku! litości! Po stosunku musi dojść do zapłodnienia, jajeczko zapłodnione musi dotrzeć do macicy i się w niej zagnieżdzić co trwa ok 7-10 dni, dopiero po zagnieżdżeniu zarodka w macicy zaczyna wydzielać się hormon, który wykrywają testy ciążowe i dopiero po 2-3 dniach od zagnieżdżenia hormonu jest na tyle dużo, żeby test go wykrył. Czyli wniosek prosty, że test można wykonać najwcześniej na 2-3 dni przed spodziewaną miesiączką, ale nie musi on być wtedy wiarygodny, najlepiej zaczekać do terminu miesiączki, a jak chcecie wcześniej to jedynie badanie krwi-beta hcg.

mi w obu ciążach druga kreska pokazała się dopiero 1-wszego dnia spodziewanej miesiączki. A testowałam codziennie z ciekawości;)

angells, przeciez ty chyba niedawno urodzilas:O ciekawe co bedzie jak wlasnie zliczylas wpadke z drugim:O

hej, mi test pokazł bardzooo jasną kreskę, prawie niewidoczną,gdzie wtedy byłam w 3 tygodniu ciąży( tak wynikało z betahcg)...a od stodunku to chyba miesiąc minął... także kit że po tygodniu....owszem, ewentualnie od zapłodnienia..chociaż i wtedy to nie jest pewne..anjpewniejsze jest test z krwi.. a test mozesz zrobić2-3 tygodnie od stosunku..moze wtedy coś pokazać..

króleffna tak 2 lata temu rodziłam ;/ Mam nadzieje że nie bedzie , jeszcze za wczesnie