Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fajnie jest cos wiedziec

DO ODB ZNAJACYCH SIE NA ELEKTRYCE! Mam pytanie

Polecane posty

Kupilam sobie suszarke o mocy 1200W i nie wiem czy ona nie ma za duzo mocy. Wiem, ze to moze sie wydac smieszne, ale naprawde nie znam sie na tym i boje sie czy ona nie bedzie za bardzo sie nagrzewac. Patrzylam na inne w internecie to wszystkie mialy mniejsza moc:( niech mi ktos powie czy te 1200W to dobrze czy zle?

Gość tjnyrj
1,2KW to malo, nie ebdzie sie nagrzewac,chyba ze zostala zle wykonana.

Gość Franek Strzelba
jesteś pewna że to suszarka... a nie opalarka???

malo? to inne maja jeszcze mniej przeciez. Bylam pewna ze to duzo, bo wiekszosc ma 800W

to w koncu duzo czy malo?

Gość tjnyrj
malo, jak na suszarke.

o matko ona miala najwiecej, to dobrze ze nie kupilam innej ktora mialaby mniej

Gość tjnyrj
chyba, ze nie mowimy o suszarce do wlosow...

to suszarka, a dokladnie lokowko suszarka.

Gość tjnyrj
no to pisz DOKLANIE bo to roznica. jesli to lokosuszarka to spora ma moc, pwoiedzialabym nawet ze duza. zwykle suszarki maja nawet powyzej 2kW, lokosuszarki maja od 400W zazwyczaj

to suszarka z wymienianymi koncowkami po prostu. Czyli ma za duzo? Kurde tyle za nia zaplacilam:O Skoro ma za duzo to nie powinni jej chyba sprzedawac

Gość salmar
Ja Ci powiem tak,jak na wibrator to Ci zazdroszczę.Muszą być wspaniałe ,wielokrotne orgazmy.Napisz coś więcej jak to zaczniesz używać.

Gość tjnyrj
najlepiej to wklej linka, co to za urzadzenie, chocby samo zdjecie. za duzo to raczej nie ma, generalnie im wiecej tym lepiej bo szybciej suszy, nagrzewac sie nie bedzie bardzo, ale jesli bedzies zuzywac jej jako "lokowki" blisko wlosow to nie trzymaj za dlugo

Gość tjnyrj
no to zwykla lokosuszarka, ale jednak sporo ma. ilosc mocy pobieranej nie musi byc wyznacznikiem jak sie grzeje i jak jest wydajna, wiec najlepiej wlacz i zobacz jak grzeje. z tego co pamietam to jest niszowa firma wiec jej moc na pewnonie przeklada sie na wydajnosc i grzanie :P

grzeje normalnie, sprawdzalam tylko obawiam sie wlasnie czy nie ma za duzo mocy. Nie wiem co mnie podkusilo by ja wziac:O a chcialam Rowente:(

Gość salmar
Na poważnie to taka duża moc powoduje za wysoką temperaturę.Nie jest to korzystne dla włosów.Włosy najlepiej się czują w naturalnej temperaturze.Duża moc grzałek/wysoka temperatura powoduje nadmierne wysuszenie włosów.Dlatego tak naprawdę najlepiej jest robić kosmetykę włosów w miarę naturalnej temperaturze.Oczywiście z dużą mocą/temperaturą włosy schną szybciej,ale finalnie są one bardziej niszczone.

oj wiem, ze sie niszcza. Nie mam zamiaru jej uzywac codziennie przeciez

tjnyrj- dziekuje ci za informacje:) Czyli mozesz stwierdzic, ze raczej jej moc nie bedzie wplywala na grzanie? Dobrze zrozumialam?

Gość tjnyrj
nie sluchaj glupot, nie zawsze moc suszarki odpowiada temperaturze. zalezy z czego i jak jest wykonana. kieruj sie temperatura jaka oddaje. porownywac to od biedy mozna by 2 urzadzenia tej samej firmy, z tego samego wykonane i o roznych mocach-wtedy na pewno wieksza moc=wieksza temperatura

Gość ja pierd co za idiot
kurwa ja mam suszarke 2200 i kurwa uzywam jej codziennie i jakos zyje :O Nie wiem jak mozna suszyc wlosy czyms o mocy 1200 suszalabym wlosy 4 godziny nia chyba :O

Gość tjnyrj
no oczywiscie, ze ma wplyw :D ale jak juz wyjasnilam wyzej, zaleznosc ta moze byc bardzo rozna. np porzadna lokosuszarka 600W moze lepiej grzac i sie sprawowac niz twoja taurusa ktora ma 1200W. tylko ze ta 1200W pobiera wiecej mocy z sieci wiec i rachunek za zuzycie energii jest wiekszy... :P

Gość salmar
Moc takiego urządzenia wpływa właśnie na temperaturę grzania.Na nic więcej.Jestem inż.elektrykiem.Tam są tylko dwa urządzenia:grzałka/ona decyduje o mocy i temperaturze/ i wiatrak który powoduje nawiew powietrza na grzałkę.Wiatrak pobiera moc 2%,czyli ok 40Wat.Reszta to jest grzałka i to decyduje o temperaturze.Dla pocieszenia,podejrzewam że masz możliwość regulacji temperatury.

wczesniej mialam taka 1400 to myslalam ze mnie szlag jasny trafi z nia nie dosc ze sie przegrzewała od razu to jeszcze nie szla nia dosuszyc wlosow bo nawiew byl taki slaby, to jeszcze sie tak mocno rozgrzewala ze sie od razu przegrzewała :O i wyłączała teraz mam mocna i nawet na chlodniejszym nawiewie szybko wlosy mi schna bo mocno wieje. A pan dr inż. elektryk czy tam elektronik od 7 bolesci po wyższej szkole łopatologii łamanej w zapiździu dolnym niech lepiej sie nie wypowiada bo ma gówno a nie pojecie.

a wlasnie panie salmar co ma pana elektryka z elektronika wspolnego?? (oprocz podobnej nazwy:P )niech pan lepiej wraca na slupy elektryczne a nie sie suszarkami zajmuje

Gość salmar
Tumanko jedna prawa fizyki są jedne.Jeśli gówno za tanie pieniądze na bazarze w twoim zapiżdziu kupiłaś od radzieckich turystów to zwróć się z reklamacją do nich.Na takiej jakości produktach można sobie pisać co się chce.Nawet 10000000000Wat.Bo taka głupia pizda jak ty w to uwierzy.

suszarka byla babyliss ,wiec byla bardzo dobra i droga. Teraz wlasnie mam taniego clactronica, ktory sprawuje sie o niebo lepiej.

bardzo dobra oczywiście w cudzyslowiu, teoretycznie

Gość salmar
Ja pierdolę co za idiotka. Kupiła bardzo dobrą na bazarze piżdziwsi od radzieckich renomowanych dystrybutorów ale kupiła dużo tańszą w supermarkecie ale lepszą.No pogratulować.Sukces marketingowy.Może na tym forum znajdziesz nabywcę na ten radziecki produkt.

to nie jest radziecka firmai byla kupiona w sklepie fryzjerskim :O