Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka sobie Madga123

Pomozcie mi jak moge przetrwac 6 dni z takimi produktami?

Polecane posty

Gość taka sobie Madga123

Po oplaceniu rachunkow zostalo mi niewiele w portfelu ,za 6 dni bede miec rodzinne ...Prosze podajcie jakies przepisy co moge z tego zrobic a wiec: w domu mam:Kasze,makarony ,mleko, parowki ,cebule ,przyprawy, cukeir ,make ,drożdze ,marchew,buraka, schab 0.5 kg herbate, chleb, jajka 20 sztuk smietana mleko 1 litr jak mi cos sie przypomni to dopisze.... Bardzo was prosze podajcie jaies jesli mozecie latwe i tanie przepisy...bede wam z góry wdzięczna

Gość edfgh
sniadania?obiady?kolacje? chlebek obtoczony w jajku z patelni- mniam

Gość na jeden dzień
masz schaboszczaka, na drugi ziemniaki + jajko sadzone

Gość na jeden dzień
możesz jeszcze zrobić makaron z serem, ryż lub kasze z jakimś gotowym sosem. Dasz radę

Gość edfgh
3ci dzien-parówki w ciescie nalesnikowym

Gość gorzka żołądkowa***
Weź to wszystko w kibel wyrzuć po cholere ci te świństwa Ale wy macie kuffa problemy

Gość PARÓWKI W CIEŚCIE
SKŁADNIKI: -10 parówek -25 dag mąki -2 dag drożdży -0,5 szkl mleka -jajo -łyżka oleju -2 łyżki śmietany -łyżeczka cukru sól Do mąki dodać drożdże rozmieszane z letnim mlekiem i cukrem. Dodać śmietanę, żółtko, olej i odrobinę soli. Wyrobić ciasto i od razu rozwałkować na cienki placek. Placek posmarować lekko spienionym białkiem i pokroić nożem na paski szer. 2 cm. Na każdym położyć parówkę i spiralnie owinąć ją paskiem ciasta. Parówki ułożyć dość luźno na blaszce wysmarowanej tłuszczem i posmarować białkiem. Upiec na złoty kolor, podawać z ketchupem. P.S ja robię bez śmietany tak samo pyszne wychodzą ale napisałam Ci oryginalny przepis

Gość taka sobie Madga123
Oj dziekuje ci moga byc tylko oiady lub jak kto co woli.Moge wziasc debet ale po prostu tego robic nie chcę,dzieki piszcie piszcie...

Makaron z cebulka parowkami serem i ziolami przyprawami, mozesz dodac ketchup albo smietane. jajka sadzone, jajecznica z chlebem, nalesniki tez mozesz zrobic, z parowkami, albo kotlety ze schabu, schab upiec do chleba..

Gość edfgh
racuchy tez mozesz zrobic

Z tych składników mozesz mnóstwo rzeczy zrobić..:) masz mleko i mąkę jajka- czyli naleśniki/ możesz zrobić zacierki na mleku(pamiętam je jako mała dziewczynka:) parówki- zwyczanie na śniadanie ugotowane, bądź zrobić sobe cos takiego-masz chleb -namaczasz w jajki i na gorący tłuszcz- patelnię..:)...lpus na to przesmażona paróweczka... cebula+jajka+paróweczka=jajecznica marchew+ burak-jakaś suróweczka .;p schab-schabowe:) herbatka do popicia. chleb plus cebula i parówki- zapiekaneczki... cukru nie używaj bo drogi;d;;d

Gość taka sobie Madga123
oh dziekuje na pewno skorzystam z waszych przepisow cukier mam tylko dla malej ,ja za to uwielbiam herbatke ze skorka pomaranczowa...

Gość dkdddddddddddd
skoro masz drożdze możesz upiec jakąs bułke drożdzowa?? albo anwet pizze z parówka ;) czy cebulaki.

Gość y7rt5edsu4aq
schab b/k 500 gr cebula 1 szt liść laurowy 1 szt ziele angielskie 2 ziarenka mąka sól pieprz przyprawa do gulaszu 1 łyżeczka olej papryka w proszku słodka 1 szczypta Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w większą kostkę, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju. Dodajemy posiekaną cebulę i smażymy razem, aż mięso będzie lekko przyrumienione. Przekładamy do garnka, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, przyprawę do gulaszu, paprykę w proszku, sól, pieprz, wlewamy wodę ok. 400 ml i gotujemy, aż mięso zmięknie. Na koniec z mąki robimy zawiesinę i dodajemy do sosu, zagęszczamy mieszając.

Gość najtaniej wyjda zupy
Jeśli masz jeszcze jakies pieniądze to kup ze 3 porcje rosołowe. Kosztują do 2 zł/kg, więc wydasz na nie ze 3 zł. Do tego kup przecier pomidorowy za 2 zł i z produktów, które masz w domu mogą być następujące obiady: I. Ziemniaki i schaboszczak II. Krupnik III. Kasza i sos z resztki schabu, cebuli, marchewki, mąki, przypraw IV. Zupa pomidorowa V. Barszcz czerwony Mogą być parówki w cieście, jajka sadzone, jeśli masz sporo ziemniaków i mąkę ziemniaczaną w domu to kluski śląskie. Wyjda ci też kopytka z produktów, które masz, marchewka duszona w ramach surowki do obiadu. Możesz w biedronce nabyc pasztetową wieprzowa i zrobić z niej nadzienie do krokietów. Jeśli musisz kupowac coś na kanapki to polecam zakup ćwiartek z kurczaka, mięso ugotujesz i masz wywar na zupę z kurczaka można użyć na kanapkę.