Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Eliza Marta L.

Imiona dla dziewczynki

Polecane posty

Gość tomahawki
moja ciotka ma na imie Antonina, ale nikt nie wola na nia Toska, tylko Antka

"Nazwij dziecko po prostu Anna albo Kasia, nie będzie się wyróżniało" chyba żartujesz...? to właśnie Kasia i Ania będzie się wyróżniało, tak jak w naszym pokoleniu wyróżniała się Krysia czy Bożena. Teraz Julia, Amelia czy Wiktoria są tak samo popularne jak 20 - 30 lat temu Anna i Katarzyna, a 40 - 50 lat temu Halina i Jadwiga. To chyba normalne, że każdy okres ma swoje mody...

Dla mnie podoba się tylko Magdalena,Agnieszka i Gracja

Gość Hieronimmmm
heh, masakra, nie dość ze tyle dzieci sobie narobili to jeszcze same baby,hehe, swoja droga , chyba w polsce nie ma az takiego kryzysu skoro wszystkie staraczki jada taka polityka prorodzinna? ;p I jeszcze do autorki - "co do ostatniego imiona" , "imiona" hehe, co to za twór? masz w ogole jakies studia czy jestes tylko do garów i rodzenia?

Gość a co myslicie
Isabella - tak chcę dać na imie (jeśli to córa, bo jeszcze nie wiem). Dlatego przez s bo mieszkamy za granicą i to sie raczej juz nie zmieni. Gdybym dała przez z to młoda ciągle musialaby sie tlumaczyć i poprawiać, tak jak ja teraz (Aleksandra tu się pisze Alexandra i ciągle muszę na to zwracać uwagę, więc trochę mnie to męczy)

Gość a u mnie tak
Justynka ładnie. Pasuje i do małej dziewczynki i do dorosłeś kobiety :) Ewa nie jest złe, ale przyznam, że źle mi się kojarzy. Najbardziej nie podoba mi się Julia, Wiktoria, Amelia. W ogóle imię Amelia jest straszne, zbyt wyniosłe jak dla mnie. Wyobrażam sobie taką małą "księżniczkowatą" rozkapryszoną dziewczynkę. Wiem, że to tylko moja wyobraźnia, ale takie mam skojarzenia co do tego imienia.

Gość a u mnie tak
Podoba mi się jeszcze się jeszcze Iga.

Gość Malutki kosciotrupek
jeśli będę miec dziewczynkę nazwę ją Matylda:) kojarzy mi sie tak...arystokratycznie :D Mam nadzieje ze corcia po przodkach odziedziczy wszelkie zdolnosci i talenty;))

wszystkie imiona które podałaś są bardzo ładne, z tymże wydaje mi się, że Wiktorii, Julii, Zoś i Jagód jakoś tak dużo. tak samo z Antosiami. Z tych które podałaś jakoś tak mi Justynka pasuje do całej reszty twojej gromadki i dodatkowo dziś nie jest tak częste a bardzo ładne. Z moich propozycji: Dominika, Anetka, Ewelinka

Gość lizak wiśniowy
Jakbym miała mieć dziewczynkę to nazwalibyśmy ją Basia. A z tych co podałaś to jak dla mnie fajne jeszcze są Jagoda i Justyna.

Gość a ja tez bede musiala zostawic
u nas bedzie Julia wlasnie, to co z tego ze pelno Julii jest,to imie nam sie bardzo podoba!!

Gość kasiulek1989
moja córcia ma na imię Eliza. z tych co podałaś to podoba mi się Ewa-takie klasyczne(z resztą ja mam miłe skojarzenia)

Mam córcię Ewę jak dla mnie najpiękniejsze imię,wybrałje mój mąż, ja na początku nie byłam przekonana,ale mała ma już 9 lat i nie żałuję: Ewcia,Ewak Ewulka

Gość Kotq
Śliczne jest Basia , Jagoda i Ewa. Możesz też swoją córcie nazwać: Amanda ,Iza lub Daria