Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Eliza Marta L.

Imiona dla dziewczynki

Polecane posty

Gość Eliza Marta L.

Mam pewien problem. Będę miała córeczkę, termin na 6 kwietnia, a nadal nie wiemy z mężem jak nazwać dziecko! Mamy już trzy dziewczynki, Weronika ma 6 lat, a Lena i Sylwia 3 lata, i teraz będziemy mieli czwartą dziewczyneczkę :) podobają nam się imiona: Wiktoria Zosia Jagoda Jaśmina Ewa Justynka Julia co do ostatniego imiona nie jestem pewna, tyle teraz Julii, moja najstarsza córka ma w przedszkolu trzy Julie, ale mężowi się podoba. Doradźcie, które imie najładniejsze, jeśli macie inne pomysły, piszcie!

Gość kokok
mi zawsze podobało sie Julia,ale rzeczywiscie teraz sporo dziewczynek ma tak na ime.

Gość Eliza Marta L.
Jeszcze Basia mi się podoba :)

Gość Królicaa19
Te imiona które podałaś są okropne! jeszcze Basia i Ewa ujdą, ale reszta... zwłaszcza ta Jaśmina! Co za chory człowiek nazwałby tak dziecko! Okropność! Kojarzy mi się ze zużytym jaśkiem do spania! Nazwij dziecko po prostu Anna albo Kasia, nie będzie się wyróżniało albo tą swoją Baśkę! wogule, nazwij ją jak chcesz, byle nie ta nieszczęsna Jaśmina!

Gość GiGi 1988
Słuchaj, królicaa19, może nam powiesz jakie imiona mają twoje dzieci? A tak właściwie, skoro nie chcesz pomóc w wyborze imienia, to po co tu wchodzisz?

Gość ollggaa
Justynka Jagoda i Ewa

Gość Nie wiem...3
EWA.:)

Gość GiGi 1988
Zosia jest śliczne :)

Gość Halszka_26
Gratulacje! Z Twojej listy najbardziej podoba mi się Ewa. Eleganckie imię. Julia i Zofia są bardzo popularne. W pokoleniu naszych dzieci - pospolite. Wiktoria nie podoba mi się, jest moim zdaniem lekko pretensjonalne. Jagoda, Jaśmina, Justyna - ok, ale nie mój gust.

Gość gość
Wiktoria

Gość Królicaa19
Nie mam jeszcze dzieci, ale na pewno nie nazwę ich tak okropnie!

Oczywiscie mozesz ja nazwac Ewa imie pochodzi od pierwszej kobiety na ziemi jaka Stworzył Bog. Ja gdybym miała córeczko to bym ja nazwała Paulina albo Weronika.

Gość Baśka Kornelia
Julia i Zosia to rzeczywiście, bardzo popularne w tej chwili imiona, ale ważne jest to, że wam się podobają :) jeśli tak, to nazwijcie ją julia albo zosia nie zważając na popularność :)

Gość Eliza Marta L.
napiszcie, jak mają na imię wasze dzieci. może przegapiłam jakieś ładne imię?

Gość Najpiękniejsze imię świata
ANNA, rozpoznawalne w każdym języku, proste i szlachetne, poza tym w ostatnich latach trochę o nim zapomniano więc nie będzie miała córka w klasie sześciu Ani :) bardzo polecam to piękne imię.

Gość GiGi 1988
Moje córki to Zuzia ( 3 lata ) i Laura ( 1 rok ) piękne imiona, gorąco polecam!

Gość jakamaka11
Lena, Paulina, Ola, Kinga, Natalia, Amelia, Emilka, Julitka

Ja kiedys czytałam w czasopismie kobiecym o kobiecie, która miała 3 córki: Jaśminę, Malwine i Różę :) Fajnie :) i od tamtej pory podoba mi sie imię Jaśmina. :) Julia jest ładnie, ale fakt, duzo teraz dziewczynek o takim imieniu... Wiktoria... Hmm .. takie sobie. W sumie wszystkie imiona, które podałaś sa ładne. :) ale postawiłabym na Basię :)

Gość ja tez uwazam ,ze Anna jest
sliczne, klasyczne, prawie w kazdym jezyku na swiecie . Joanna nie glupie.Moze Sylwia , Aneta, Monika , Ewelina ...? Zalezy czy preferujesz imiona starsze, imiona ,ktore byly na topie 20 - 30 lat temu czy nowoczesne z najnowszej mody

Gość oj co to to nie
tylko nie Barbara, inaczej Bara bara, wio baśka

Gość kijevna
a zwłaszcza 'Baśka miała fajny biust.." Jagoda i Ewa są fajne i niepospolite

Gość ja wybrałam
moja córka będzie miała na imie Irmina. Imie to podoba sie tylko mi i mężowi. Reszta rodziny uważa, że upadlismy na głowę. Nie wnikam i tak nadam takie imię córci.

Najbardziej podobają mi się Jaśmina i Ewa. Basia też ładne. Justyny nie lubię. Julię bym sobie odpuściła, od przynajmniej 10 lat ciągle jest na pierwszym miejscu, w ubiegłym roku również, a przecież macie inne ładne propozycje Wiktoria ładna ale również bardzo popularna Zosi nie lubię do tego również popularna.

Gość misia z Bielanowa
Kamila,Monika,Natalia- To imiona moich corek :) Jeszcze podoba mi sie Melania, Izabella i MIchalina a z Twoich podanych najbardziej Justynka mi pasuje :) Ale to Wasz wbor Wam ma sie podobac a nie innym.

Gość Dania33
Zosia, Anna, Kasia, Hanusia, Alicja :), napisz jakie w ostateczności wybrałaś :)

Gość Eliza Marta L.
szwagierka namawia nas na Antonina ( Tosia ), też nam się podoba, co o tym myślicie?

Gość amerciana
mnie sie podoba Antonina i Stefania, tylko balabym sie troche, ze beda na dziecko wolac Steeeefffka !