Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakaśśśśś jaaaa

jakie posiłki dla roczniaka- uczulenie na nabiał, gluten i niektóre warzywa, owo

Polecane posty

Gość Fisher Price są zaskakująco
5) Weź opakowanie i ulotkę Dicofloru i przeczytaj co jest napisane o warunkach przechowywania. Nie chcę się sprzeczać bo nie ma w sumie o co. Czarno na białym jest podana temperatura. I jest to temp. pokojowa... no chyba że masz bardzo gorąco w domu. Zazwyczaj ludzie mają od 18-21 stopni (nie wiem ile jest u was), a Dicoflor jest do 5-22 stopni, więc spokojnie może leżeć poza lodówką. No ale rób jak chcesz. Dobrej nocy :) 🖐️

Zapomniałam wczoraj dopisać do listy, że i jaja kurze możesz dawać (to nie nabiał, gdybyś miała wątpliwości) - o ile oczywiście dziecko nie ma dodatkowo alergii na jaja (alergia na jaja nie ma niczego wspólnego z alergią na proteiny mleka krowiego).

Gość do fisher....
Fisher,matko swieta wlos sie jezy na glowie jak sie czyta twoje bzdety:O

Nie wiem, czy próbowałaś (pewnie nie), ale kupuj mu kolby kukurydzy (szczególnie w sezonie, bo jest wtedy najdorodniejsza, największa i najtańsza), gotuj je bez tłuszczu lub piecz z masłem dla alergików, albo Florą (pieczenie i gotowanie na parze jest zdrowsze niż gotowanie we wrzątku), posól do smaku maleńką szczyptą soli (zarówno sól jak i cukier można dawać po 12 miesiącu, ale oczywiście w rozsądnych ilościach) i rozetrzyj ją po całej kolbie. Daj dziecku ciepłą (ale nie gorącą) całość do obgryzienia, a jak nie będzie mu szło obryzganie, to nożem poodkrywaj ziarna z kolby na do miseczki i niech je łyżką. To pyszny, bardzo sycący posiłek i w 100% bezpieczny posiłek dla takich dzieci i może być serwowany zarówno na śniadanie, jak i do obiadu lub na kolację.

"Fisher,matko swieta wlos sie jezy na glowie jak sie czyta twoje bzdety" Prawdę piszę. Jeśli masz inne zdanie do je wyraź zamiast mnie obrażać. Na szczęście znam kilka innych języków poza polskim i nikt mi nie sprzeda żadnych polskich ściem żywieniowych.

Przy uczuleniu na produkty glutenowo to ja bym w sklepach, głównie ze zdrową żywnością po prostu szukała działów typu "produkty bezglutenowe" itd - w takich miejscach często mają nie tylko ot pieczywo, jak tu: http://www.kupujzdrowo.com/bulki-bezglutenowe-kajzerki-pku-140g.html ale i całą masę innych ciekawych rzeczy, które można podać dziecku, lub zmieszać z tym, co wypisano na etykiecie, żeby uzyskać smakowity, nieuczulający posiłek.