Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wylogowalamsie

Jak sie wysyla paczke kurierem? Jakiego kuriera wybrac, bardzo prosze o pomoc

Polecane posty

Gość wylogowalamsie

Wiem, moze to smieszne, ale jeszcze nigdy tego nie robilam, dlatego prosze o rady. Czy przedmiot musze zapakowac? On wazy kolo 5kg - ile moze kosztowac wyslanie paczki np na odleglosc 200km? A moze poczta bedzie taniej? Bede wdzieczna za wszelkie rady :)

Gość wylogowalamsie
trzeba sie udac do firmy kurierskiej czy kurier sam przyjedzie odebrac paczke?:)

zapakuj napisz adres odbiorcym na przesylce, w srodku paczki mozesz napisac swoje dane dla zwrotu jak by odbiorca chcial odesłac. Ja zawsze dzwonilem do kurjera i odbieral odemnie. okolo 30 zl zaplacisz. Paczke mozesz zawiesc do biura i tam wypelnisz taki kwitek dadza ci pokwitowanie ze wyslasz albo kurier wpadnie i kurier ci wypelni. Jak na koszt odbiorcy to mozesz zapytac czy nie ma jakiejs umowy z kurierem, wtedy bierzesz numer klienta (odbiorcy) podajesz i jest na jego koszt.

Gość wylogowalamsie
acha, dziekuje bardzo! :)

poszukaj u siebie moze znajdziesz u siebie takie firmy jak siudemka, dpd, dhl, tnt

Gość kawusia z mleczusiem
Na stronach internetowych firm kurierskich często są przeróżne kalkulatory, którymi łatwo może policzyć w przybliżeniu ile za wysłanie paczki zapłacisz. Ja wysyłałam paczkę, która ważyła 35 kg. Kuriera zamówiłam przez internet w niedzielę po południu. We wtorek w południe zjawił się po paczkę. Zważył, wypełnił kwit, zapłaciłam 120 zł i to wszystko. Na drugi dzień gość otrzymał paczkę a mieszkał na drugim krańcu Polski.

Gość wylogowalamsie
kurcze, to chyba jednak taniej bedzie poczta, patrzylam na cennik i tam paczka ekonomiczna do 5k kosztuje 13 zl !

Gość kawusia z mleczusiem
Ja taką małą paczkę na pewno wysłałabym pocztą, bo taniej.

w tych przesylkach kurjerskich wszystkie paczki do 5 tysiecy sa ubezpieczone. Pocztą też możesz wysłać ale potrwa to napewno dłużej zanim dojdzie.

Gość wylogowalamsie
chyba bardziej niz na czasie zalezy mi na niskiej cenie, wiec chyba jednak wybiore poczte

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.
Feld aa kup sobie słownik ortograficzny :o

Gość JuliaJulka
Ja wysyłam z www.polfast.pl sprawa wygląda tak że wchodzisz na stronę, wypełniasz formularz i przyjedzie do Ciebie kurier po paczkę. W cenie masz ubezpieczenie (taki rym fajny).

Gość Pechowa co do butów
tylko nie wysyłaj paczki Kurierem DHL, mój chłopak pracuje w tej firmie, mają najdroższa wysyłki. Jeżeli zapakujesz paczkę sama to będzie miała niestandardową wielkosc i tak cię kurier skasuje że ci się odechce tego wysyłania, ale znowu z drugiej strony jest to najbardziej solidna firma i dbają o szybką dostawe paczek

Gość rewfew
JuliaJulka Ja wysyłam zwww.polfast.pl sprawa wygląda tak że wchodzisz na stronę, wypełniasz formularz i przyjedzie do Ciebie kurier po paczkę. W cenie masz ubezpieczenie (taki rym fajny). żałosna kryptoreklama :O

Gość Pechowa co do butów
wyślij przesyłkę pocztą a nie baw się z kurierami bo to jest drogie

Gość Pechowa co do butów
a tak na przyszłośc to jeśli będziesz chciała wysłac paczkę kurierem to znajdz numer telefonu do takich firm kurierskich jak DHL, Siódemka, GLS, UPS, Opek, zadzwoń na biuro obsługi, tam Ci wyjaśnią wszystko, cenę itp porównaj gdzie najtaniej, i na następny dzień przyjedzie do ciebie kurier.

Gość JuliaJulka
Ty ale o co tak właściwie Ci chodzi? Ktoś chce pomocy a ja pisze jakim kurierem ślę paczki. Ja na przykład dopiero niedawno się dowiedziałam że teraz tak się wysyła i sterczałam jak idiotka na poczcie godzinami...Co za ludzie, chcesz pomoc komus i jeszcze zgarniasz tyranie...

witam proponuje trzepaczka com pl wysylki kurierskie juz od 13,78 brutto paczki nie musza miec standardowych wymiarow nawet jak jest niewymiarowa to placi sie tylko za wage super sprawa !

na trzepaczka.com.pl jest spoko zamawia sie z domu przyjezdza kurier zabiera paczke i na jutro u odbiorcy ja juz korzystam :)

Gość 8474
Byłam na tej trzepaczce, ceny nawet tylko się zastanawiam bo piszą że za wniesienie biorą 50- 61 zł , jakoś strasznie drogo to jak mi przywiozą paczkę i będę chciala żeby mi wnieśli bo mieszkam na 3 piętrze to koszt chyba duży

Gość 8474
npiszcie jak to faktycznie jest z tą opłat za wniesienie

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
Najłatwiej to przez taką stronkę http://clicktrans.pl/ się znajduje kuriera albo firmę do przewozu. nIE raz wysyłałam i spoko i najtaniej chyba z wszystkich kurierów co znam i PP

Gość gość
wniesienie dotyczy paczek gabarytowych dużych typu meble paleta....a zwykle paczki to normalnei do domu dostarczają nawet na 5 pietro to jest obowiązek kuriera....ja korzystam z trzepaczki taniej i rzetelniej nie ma a przerobiłem już borkerow co nie miara z pelnym zaufaniem polecam kuriera trzepaczka.com.pl

Gość bonnnnie
ja polecam stronę brokerską FastPost.pl tam jets kilku przewoźników, bardzo dobry kontakt, często wysyłam z nimi przesyłki i zawsze wszystko jest ok.

Gość Bartek_1820
Skorzystałem z trzepaczki i na początku zapłaciłem jakieś 17 zł za wysyłkę ale po miesiącu zgłosili się po dodatkowe 29 zł za weryfikację paczki. Zagrozili skierowaniem płatności do windykatora jeżeli nie zapłacę. Nie polecam.

Gość Warwik47
Najlepiej po prostu zadzwonić do wybranego kuriera i dowiedzieć się jaki to koszt. O tym jak wygląda cała operacja można przeczytać np. na tej stronie http://serwisciezarowek.pl .

Gość Give Your Box
Najtaniej, najszybciej i najwygodniej jest dać pazczkę komuś, kto i tak jedzie w tym kierunku i może je przewieźć przy okazji. Skoro i tak jedzie, to i tak musi zatankować i zapłacić za autostrady itp. Jeśli coś ze sobą zabierze i damy mu kilka dyszek, to będzie dla niego tylko oszczędność! OK, ale jak znaleźć kogoś kto jedzie w tym samym kierunku i chce zabrać paczkę przy okazji? Mieliśmy ten sam problem, więc stworzyliśmy Give Your Box, serwis który łączy osoby chcące łatwo przesłać paczkę oraz kierowców, którzy chcą zaoszczędzić koszty podróży, przewożąc przy okazji jakąś przesyłkę. W sumie to taki Blablacar dla paczek. Nasza społeczność liczy już ponad 4500 kierowców i nadawców w ponad 1000 polskich i europejskich miast. Zajrzyjcie na Give Your Box - giveyourboxcom

Gość Kate911
Ja wysyłam paczki nie wychodząc z domu :) Znalazłam fajną stronkę https://zlapkuriera.pl/ wpisuje wymiary paczki, wybieram kuriera i czekam aż odbiorą ode mnie przesyłke. Szybko i łatwo. Osobiście polecam.