Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

HOORHE

karmienie piersią

Polecane posty

Potrzebuje Waszej pomocy. Córka - 9 tygodni ma - chce ciągle siedzieć na piersi. Nie wiem jak mam to zmienić, aby jadła co 2-3 godzinki, tak, jak powinno to wyglądać. Jak nie dostanie piersi, to cały czas praktycznie płacze. Nie sądzę, by była głodna ponieważ jak domaga się piersi, a ja jej zrobię butelkę, nie chce jej wcale. Pierś jednak tak czy siak chętnie ciągnie. Nie jest też tak, że butelki nie chce, jak jest głodna (np. w nocy po dłuższym spaniu) zje chętnie z butli. Jak ją nauczyć prawidłowego odżywiania. Dodam, iż nie jest zbytnio zainteresowana smoczkiem, dla niej mógłby on nie istnieć

Najlepiej udaj się do przychodni i poproś o konsultację specjaliste... bo zmuszanie dziecka na własną ręke nie pomoże.

ja dawałam picie- tyle, że od urodzenia... nie miałam zatem problemów aby dziecko "ustawić" tak, by jadło co 3h

Gość między innymi dlatego .
uważam, że nie powinno się karmić piersią. Ciekawe jak będą wyglądały te twoje dwa placki zwane "piersiami" :o

Co jak co ale pierś dużo zdrowsza jest, nie zawsze na wygodę można patrzeć. Dla mojej kruszyny chcę tego, co najlepsze. A co robisz Ty to Twoja sprawa. A jeśli chodzi o biust to nie narzekam, zmiana nie jest na gorsze, a mąż z kolei jest zachwycony...

Gość ryuihg
ja też tak miałam dlatego starałam się nauczyć ssania smoczka, zetrwało trochę ale smoczek w końcu mnie uwolnił :-)

Gość sdsdsfd
hmm ne wiem

a jeśli podajesz pierś na żądanie malutka chętnie je, czy się bawi...może potrzebuje twojej bliskości, ciepła piersi, zeby słyszała np bicie serca...myśle ze tez potrzebuje duzo czułosci i bliskości matki.

Gość opik
ma silny odruch ssania. Faktycznie najlepszy byłby smoczek.

Gość mamusia co karmila 6 mcy
to moze byc skok rozwojowy. PO 5 dniach przejdzie. a tak podawaj piers na zadzanie i pozwol powisiec.

jak nauczyć ją smoczka? niezbyt jest zainteresowana, wręcz płacze jak się go jej daje