Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfghjkjhgcvbn

niech powroci Komunizm !!!!!!!

Polecane posty

Gość dfghjkjhgcvbn

Nie bylo bezrobocia,bylo malo zalosnych wyzyskujacych prywaciakow,ludzie nie grzebali w smietnikach tak jak teraz,kazdy kto pracowal dostawal mieszkanie za grosze a teraz deweloperka za mieszkanie chce astronomicznie przesadzone ceny za chwile wasze dzieci jeszcze beda splacac wasze M4 Itd.Itp.

Gość jeden nie może bo
proponuję wyjazd na Kubę albo do Korei Północnej :)

Gość jeden nie może bo
a jak chcesz bliżej to na Białoruś :) Droga wolna, tam wszyscy mają wszystko ot tak :)

Gość to ty synku nie
komuno wroc aahahhaha :D robota byla a na polkach tylko musztarda i co?? chcesz znow stac w kolejce caly dzien po papier do tylka?

Gość najpierw poczytaj czym była
komuna, to może ci się odechce wracac do komuny. Dziś co zapracujesz to twoje, więc zakasuj rekawy i do roboty!

Szokują mnie ludzie, którzy chcą powrotu tego ustroju. Co prawda ja się w nim nie wychowywałam, ale z samych opowieści starszego pokolenia i tego co mówią w szkole można wywnioskować, że nie było tak różowo.

Gość ljh;kg;;
zdecydowanie było lepiej, pozostali chrzania tylko to co usłyszeli od propagandy

Myślę, że dla środowisk " niższych ", bez urazy ;) system był dobry - praca dla każdego, mieszkanie, darmowe wakacje, paczki dla dzieci etc. ale dla inteligencji i tych wyższych na pewno nie, skoro nawet nie było głupiej wolności słowa :O Wszystko musiało być tworzone pod władzę Ja bym się nie odnalazła raczej

tak było lepiej, a nawet raj na ziemi mieli tzw równiejsi, bo wam ogólna maso gołodupców, byłoby jeszcze gorzej niz tera, odżywiając sie herbatą Ulung i octem, a na osłodę bimberek....

Gość hoohoo
kup w komisie pralke "franie" i postosuj ja pare miechów, wtedy napisz ze chcesz tamtych czasów:D no chyba ze tobie sie marzy taka "komuna" zeby były wszystkie nowoczesne cuda i 2 samochody przed kazda chałupą a dodatkowo rozdawnictwo mieszkań, wczasy pracownicze i zapewniona praca dla kazdego:D

Gość ljh;kg;;
jakiej wolności słowa, teraz nie ma wolności, pełna inwigilacja, kamery, szpiegowanie, podsłuchy, komuś kto nie psioczył i nie czymił akcji wywrotowych nikt nic nie zrobił, życie polega na tym aby było spokojnie, było leczenie, mieszkanie, jedzenie, tylko debilom i nierobom zachciało sie strajkować, w prlu było dobrze i nie było ogólnie komunizmu, pseudointeligenci tylko tak pitolą, prawdziwa inteligencja w kraju ostała wymordowana dawno.

chciałbym aby wrócił komunizm, pod warunkiem, że będę dożywotnim pierwszym sekretarzem PZPR.

Gość wyjątkowa bladź
najpierw poczytaj czym była komuna, to może ci się odechce wracac do komuny. Dziś co zapracujesz to twoje, więc zakasuj rekawy i do roboty! nie muszę czytac prostaku,bo wiem,jak było za komuny,do jakiej roboty każesz iść,jak pracy nie ma , przygłupie?wiedzę o tamtych czasach masz chyba z książeczki do nabożeństwa,wredna gnido!

Gość ljh;kg;;
hohohoo- widzsz jaki jesteś tępy, typowy mózg po propagandzie, co ma postęp techniczny do prlu ? ja miałem franie i automat diane, kazdy miał automat, z postępem każdy miał kolowrowy tv, byłby teraz prl każdy by miał komórkę - co ma piernik do wiatraka patałachu ?

Gość hoohoo
taki ma że komunizm blokuje postep techniczny:o w Polsce ludzie prali w tych franiach a na zachodzie od lat były automaty, tak samo z samochodami w Polsce duży fiat był szczytem luksusu a na zachodzie lepsze uważano juz za graty

Gość ljh;kg;;
do kolekcji następny idiota jaki ocet, był ocet ale wszyscy mieli co jesć, dziwne, pozatym restrykcje nastąpiły z powodu strajków nierobów, teraz masz co żryć świnio nienapasiona ale po 2 lata stoisz do lekarza na badania, starsi ludzie stoją od 3 w nocy do rejestracji na operacje, a zachód faszeruje cie chemią idioto

Gość cvdfvbftgrbrba
Buahahahaha co za kretyni:D Jak się nie podoba obecny ustrój to sio do Korei Płn! Osoba z mocno przeciętnym IQ jest w stanie zauwazyć, że w Europie bieda jest tylko w krajach postkomunistycznych, hmmm.....ciekawe czemu? Myslenie nie boli, ale skoro jesteście aż tak głupi, ograniczeni i niedorozwinięci to nie dziwię się, że klepiecie biedę. Chcą powrotu komuny, no śmiech na sali, dzieci neostrady się znalazły co to o komunie z opowieści dziadków słyszały, trzymajcie mnie:D:D::D

Gość ljh;kg;;
hohoh, jesteś typowym pustakiem - konsumpcjonizm i nic wiecej, prózniactwo i nic wiecej, twój cel to cool komórka bo tak mają na zachodzie, dorośniesz zmądrzejesz biedaku cały dorobek twoich przodków rozkradziony, na każdym rogu banki zamiast fajnych sklepów, wszyscy zadłużeniu po uszy, leasingi kredyty hipoteki, taki koorwa dobrobyt jak hooj w dopie ma fajne auto jak zdechne o 20lat szybciej niz za prlu

Gość hoohoo
jakby lecznictwo było na takim poziomie jak za komuny to dalej byloby tanie;) postep kosztuje i koszty sa najbardziej dotkliwe dla biednych:o

Gość ljh;kg;;
zauważyłem że wyjątkowe tępaki potarzają zgnite hasełka "won do korei" co ma jedno z drugim ? nie porównuj naszego ustroju prl z koreą czy innymi dziwnymi krajami, z resztą przynajmniej korea jest wolna, mają własną tożsamość, ich kraj ich sprawa

zgodnie z dialektyką Marksa, komunizm, jako najwyższe stadium socjalizmu, w Polsce nie miało miejsca. Jedynie były jakieś zaczątki siermiężnego socjalizmu, a w sumie banda złodziei, co tylko patrzyła jak jeden drugiemu ukrać i a potem oszukać, sprzedać drożej i podpierdolic do komitetu partii. A sekretarz partii, grał w pokera z proboszczem i komendantem milicji w międzyczasie ruchając sekretarki i tak wyglądał PRL realny, a w opowieściach, różnie to bywa.

Gość cvdfvbftgrbrba
ljh;kg;;, to może twoich dziadków majatek został rozkradziony, bo moi maja sie dobrze i ich kasa też. A co do sklepów, to jakież to fajne sklepy widywałeś za komuny? Spożywczak z octem albo pasmanteria z gumą do majtek? Czy może peweksy z dżinsami za równowartość średniej pensji?

Gość ljh;kg;;
dodam, że nie jestem biedny, mam 5k miesięcznie własną chate itp, ale ma oczy przynajmnie i widze że jest gorzej, cwaniacy i kombinatorzy dziś kradną na potege to mają, jaki masz zawód buraku pastewny, pochwal się jaką to pożyteczną prace wykonujesz i za jaką kase, oceniumy czy masz szemrane dochody powodujące że biedni żyją na skraju ubóstwa, a to też ludzie złodzieju kapitalistyczny

Gość cvdfvbftgrbrba
Korea jest faktycznie niesamowicie wolna:D No po prostu kwintesencja wolności. Ty ljh;kg;;, kompromitujesz się w każdym wątku coraz bardziej.

Gość ljh;kg;;
dziadek walczył z akowskimi bandami, tata był w UB a ja nalezałem do zwiazku socjalistycznej młodzieży wiejskiej, to było życie, a teraz mi kapitalisty je bane robić mi każa

Gość ale wy chrzanicie.............
było leczenie, jedzenie, mieszkanie... To ciekawostka jakaś, bo ja mieszkanie czekałam z książeczką mieszkaniową do 30 roku zycia. Ledwo się załapałam na kredyt dla młodych małżeństw, żeby kupić jakieś meble i automatyczną pralkę. W sklepie mogłam bez problemu kupić ocet. Resztę trzeba było wystać w tygodniowych kolejkach na zmianę z całą rodziną. Były jeszcze sklepy komercyjne ale tam przy zarobkach 2 tys na miesiąc dla każdego szynka kosztowała 180zł/kg. Było tak super, że nawet żółty ser wpisywali mi w książeczke dla dziecka, bo inaczej dostać go nie można było. Nie mówiąc już o wszystkim na kartki, czy talony dla wybranych... I o tym, że nie było dostępu do niczego. 2 programy w tv, brak nawet stacjonarnego telefonu a na wycieczkę zagraniczną mogłeś co najwyżej do demoludów pojechać. Nie mówiąc o tym nikomu ze znajomych, bo zaraz doniesli że musisz kraśc, bo skąd cię stać na taką wycieczkę. No sper było naprawdę :(

Gość ljh;kg;;
cvdfvbftgrbrba - debilu powtarzam, dowiedz się jak było a nie pitol o krótkim okresie gdzie niby był ten tylko ocet, złodzieju pierdolony

Gość cvdfvbftgrbrba
Ty do mnie pijesz o tym złodzieju kapitalistycznym? No nie rozśmieszaj mnie:D Mam zawód, który okupiłem pięcioma latami studiów, pracuję na siebie, zawód jest potrzebny i jest na niego popyt. Także z głodu nie umrę. A ty co takiego robisz, za te "5k miesięcznie"?