Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość missssssporty

problem z otwartością na innych ludzi

Polecane posty

Gość missssssporty

Witam! Mam pewien problem, z którym chciałabym się podzielić. Liczę na Waszą pomoc i dobre rady :) Od początku studiów mieszkałam w mieszkaniu z 2 współlokatorkami, które znałam od liceum. Niestety obydwie nie mogły już ze mną mieszkać od nowego semestru. Zmuszona byłam znaleźć sobie jakieś lokum. Znalazłam pokój w mieszkaniu, w którym mieszkały już 3 dziewczyny, które bardzo dobrze się znały i przyjaźniły. Mam teraz ogromny problem, bo zupełnie nie potrafię się na nie otworzyć :( One są przyjaciółkami, razem spędzają cały czas, a mnie jakoś tak głupio, tym bardziej, że mam wrażenie, że mają mnie za odludka, a ja po prostu jestem nieśmiała... Nie wiem jak "wkupić" się w ich łaski. Oczywiście nie chce robić tego na siłę, ale po prostu nie wyobrażam sobie mieszkać z nimi i wciąż ich unikać...

Gość missssssporty
Hehe, pomysł nie jest zły :P ale one za bardzo nie piją, z tego co zaobserwowałam:/

Gość missssssporty
Najpierw musiałyby zacząć pić :D

Gość gienka w.
A dlaczego ich unikasz? Uwazasz, ze jak one są we dwie to Ty juz do nich nie pasujesz? Że wyjdzie wam trójkąt? No i dobrze. To nie jest damsko-męski trójkąt, tylko damski. A damskie trójkaty są ok. Nie ma co się wkupywać w ich łaski tylko po prostu życ z nimi tak samo jak żyłaś z poprzednimi współlokatorkami. To, ze ona we dwie znały się przedtem nie ma zadnego znaczenia. Teraz dołączasz do tej dwójki Ty i razem tworzycie Trójcę.

Gość missssssporty
Wiem, że to, że są dwie, to nie znaczy, że możemy teraz tworzyć trójkę :) Ale jak zacząć, co ja mam zrobić hehe :P ona całe dnie spędzają ze sobą, mijamy się tylko we wspólnej kuchni, staram się coś zagadać, spytać jak minął dzień, albo coś, ale na tym się kończy rozmowa :(

Gość missssssporty
up up :(

Gość gienka w.
Byc moze one we dwie tworzą zbyt zgraną parę. Ale moze być też tak, że Ty masz opory, one to czują i koło się zamyka. Nie izoluj się od nich. I nie myśl kategoriami, że one Cię nie chcą do siebie "wpuścić", bo to Cie blokuje.

Gość missssssporty
Wiem, że muszę się otworzyć i nie mogę się izolować, ale to wszystko teoria hehe, no ale muszę się jakoś zmusić... Revolver, jak dalej tak będzie, to wezmę nawet 3 głębsze :P

obyś tylko mogła po tym chodzić i w miarę kleić zdania , bo inaczej spotkacie się na "bełkocie" a nie rozmowie..:P

Gość missssssporty
spoko hehe :P może jakoś dam radę, postaram się nie przesadzić :D