Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmankamm

Cholera cieżko pracę znaleźć

Polecane posty

Gość mmankamm

Kurwa 25 lat mam i zero perspektyw na przyszłość.Mieszkam na zadupiu i nie ma w moim okręgu pracy.Pracowałem w paru zakładach ale nigdzie nic na dłużej.Mam praktycznie małe doświadczenie i ciężko coś znaleźć ale jak mam się zatrudnić skoro pracodawca chce kogoś z doświadczeniem ? jak miałem je niby zdobyć jak nigdzie nie chcą mnie zatrudnić.Pewnie większość mi zaraz powie że jestem wygodny i ciota ze mnie ale zamiast tego może podsunęlibyście jakiś pomysł jak zacząć od zera ? Mam już dość, chętnie bym gdzieś do większego miasta wyjechał ale w takim wypadku musiałbym mieć dochody żeby opłacić mieszkanie itp.

Gość ljh;kg;;
zapytaj rodziców czy strajkowali za prl-u, jeśli tak niech Cie tera utrzymują, kupią dom itp

Gość zawsze wszyscy piszazeby sie w
wyprowadzic do wiekszego miasta ale na to tez trzeba miec kase a poza tym nie kazdy chce mieszkac w wielkim miescie np. ja bo to dla mnie po prostu katorga. Ja mam stala prace ale niestety zarabiam najnizsza krajowa. Szukam nowej pracy ale jakos ciezko mi to idzie ;/ wiekszosc pracodawcow by chciala ludzi w nasyzm wieku ale z 20-letnim doswiadczeniem. Ja zarabiam najnizsza krajowa a zeby dostac te prace to musialam zac perfekcyjnie 2 jezyki obce...paranoja jakas...

Gość prrrawdziwaowieczkabozzza
Nie martw sie - ja mam się chyba najgorzej, ale szukam wytrwale i tyle. Co mam zrobić? jednakże wystarczyłaby mi pewna kwota pieniędzy i wyjazd żeby coś robić. W tych wszystkich DAREMNYCH firmach za granicą mam złą opinię. Ale też mi nawet pół roku nie dali popracować zeby mnie zwolnić z dobrą opinią. Te szuje niech w piekle skończą. Kto tam ma się dobrze to nie wiem - pijus i wariat tyle. I zbok oraz morderca. A teraz niszczyciel roślin i degenerat. Ale muszę być na Zachodzie jak chcę kasę - tak mi niczego już w ogóle nie dadzą. I zerwać kontakty z Polską bo nie rokują. No to na wschód chcę wyjechać, wiem co tam chcę robić - niech mi dadzą trochę czasu i im się przydam na tym wschodzie. I tak miałam być archeologiem, ale bądź tu sobie archeologiem z taką bandą :(

Miałam być ogrodniczką wiecie i archeologiem - to było dobrze wymyślone PRZEZE MNIE , a tak? Ach idę się przejść na spacer - powiedzmy. No ale co robić? Coś trzeba robić wiecie ludzie. Głowa mnie boli. Jutro znowu szukanie pracy. I tyle. Co dzien coś nowego.

To były moje pomysły wiecie I TAK MIAŁO BYĆ i gdyby sie dowiedzieli w Anglii gdzie ja jestem i co ja robię to bym kasę dostała, do Niemiec i wszystko by grało, a tak? Nie gra. Bo mnie zgwalcili wieśniaki na głupie szkoły, a ja nie wiedziałam co robić. Gdyby mnie znaleźli,że szukam skarbów to bym dostała co mi sie należy, a tak? Zostaje mi sie modlić do jakiegoś świętego co dużo kopał. Może do Jezusa Chrystusa - mówił tam coś o skarbie zakopanym w ziemi, nie? No ja mam w banku forsę i ja to wszystko chcę bo nie chcę z kryminałem siedzieć na wsi. Bo się boję, że mnie zamordują. A tak ucieknę i tyle. A co ta moja matka w tym USA by niby miała robić. Tam - na wykopki z nią na Wschód. Się uczyć archeologii. USA jej nie chciało i koniec. Mnie też i w zadku ich mieć. I nie tylko - całej masy ludzi tam i po co tam siedzą, nie? Bez nich też by świat się kręcił, a oni bez reszty co by zrobili? Kogo by atakowali? To i tak już same zera - szkoda na nich czasu. I konikrady to są. AMEN :(

Gość od zera ciężko zacżąć
I nie wiem czemu nie wkładają w głowy dzieciakom od podstawówki, że zamiast wydawać na papierosy na sztuki można sobie odkładać, bo potem takie pieniądze są jak znalazł, żeby przeżyć do pierwszej wypłaty. Na tym się skup: pracując dorywczo, sprzedając coś na allegro etc. postaraj się odłożyć trochę pieniędzy na początek: nie musi to być bardzo duża suma - tyle, żeby wystarczyło Ci na życie przez 2-3 miesiące, opłacenie taniego lokum i biletu powrotnego jakby co. Myślę, że w ciągu roku możesz taką sumę odłożyć spokojnie. Potem szukaj pracy nie ograniczając się jednak do swojej miejscowości, ale i w innych: w dużych miastach, w małych miastac - gdzie się ogłaszają, a kiedy dostaniesz interesującą ofertę, po prostu zbierz odwagę i ruszaj w świat.

Trochę bym jej tam zostawiła, ale trochę by mi musieli dawać. Przynajmniej część. Mam już całe życie spieprzone przez to. Naprawdę :(

A bez sensu allegro - trochę mi powinni dawać w tej Anglii i koniec. Choć część. przecież całe życie mam zniszczone przez ich głupi hazard i tyle. Może jakby była biedna to by paszport dostała. To wszystko ich wina - po co grają tyle, nie? :(

E tam - w szkole mnie okradli - mam ich gdzieś . Jeszcze mnie za samobójczynię podstawili. Są oni normalni? I jeden Amerykanin się przez nich zabił bo może by wyjechał do Polski, a tak uczyłam tej biologii i popełnił samobójstwo. To było właśnie wtedy. Co oni sobie nie myślą? trzeba to pomścić. I to za koleżankę mnie dali, która ani słowa po angielsku. Niech się ucza wiecie na studiach i zdawają sobie egzaminy i to jeszcze ze wsi. Koszmarne zerska :(