Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Thelamparttt

Operacja tarczycy skutki uboczne ???

Polecane posty

Gość Thelamparttt

Moja tarczyca dwa lata temu zaczęła szaleć i miałem sporą nadczynność.Praktycznie musiałem przerwać pracę i zacząć się leczyć bo miałem ostre duszności, zawroty głowy, drgawki itp typowe objawy nieleczonej nadczynności.Po konsultacji z lekarzem zostałem skierowany na operację, miałem guza więc wszyscy sugerowali że najlepiej go wyciąć leczyć się tabletkami.Nie za bardzo mi się to podobało ale w końcu zdecydowałem się na tą operację.Jestem aktualnie ponad rok po operacji i biorę każdego ranka dawkę letroxu.Nie mam już duszności i drgawek, moje dolegliwości ustąpiły i hormony w miarę czasu się mi unormowały ale...Nie wiem co się dzieje, mam od ponad pół roku ostre bóle mięśni z lewej strony klatki piersiowej, czasem piecze, czasem czuję mocny dyskomfort.Do tego mam bardzo uciążliwe uciski w głowie i czasem zawroty.Czasem zdarza mi się również mieć płytki i ciężki oddech.Zastanawiam się czy przez tą operację mam teraz co mam.Odwiedziłem już kardiologa, prześwietlenie klatki, neurologa który przepisał mi środki na uspokojenie.Kardiolog nie wykrył u mnie żadnych problemów z sercem, neurolog stwierdził nadczynność mięśni i przepisał dość silne leki które osobiście mi nie pomagają.Wyniki po operacji tarczycy miałem bardzo dobre, mój endokrynolog twierdzi że wszystko jest dobrze a jak jeszcze widzi wyniki z badań TSH które są dobre to potwierdza swoje zdanie.Ja natomiast czuję się fatalnie i zastanawiam się czy może przez przypadek podczas operacji uszkodzono może jakiś nerw ? Nie wiem co robić, wyniki mam dobre, badania krwi super, masa lekarzy mówi że jestem kwintesencją zdrowia a ja czuję się fatalnie.Myślice że nerwica wchodziła by w grę ? czy po prostu z tarczycą już tak jest ? Czuję się czasem tak fatalnie że nie mogę nic zrobić a przecież trzeba jakoś żyć i pracować.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować