Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość thaiisse80

paszport dla malego dziecka urodzonego za granica

Polecane posty

Gość ines73
moja cora tez jest urodzona w Italii z wlochem i ma tylko wloski paszport, do wyrobienia polskiego musi mies polski pesel i zgode ojca...to przerabane...

Gość Masayuki Yammamottooooooo
no nie wiecie dziewczyny, ze tylko polski paszport daje pelna gwarancje bezpieczenstwa??:D

Gość anna......baska
moje dziecko ma polski i ang paszport, i nie trzeba juz do konsulatu zabierac dziecka - to sie zmienilo. obydwoje rodzice musza zlozyc aplikacje o paszport, ale odbiera jedna osoba. do 5 roku zycia paszport polski jest tylko na rok, pozniej chyba na 5 lat, a pozniej jest 10 letni. Nie czeka sie nie wiadomo ile, ja calosc zalatwilam w 40min i nikt nie byl dla nas niemily. co niektorzy zyja sterotypami i krytykuja, choc nigdy tam nie byly.

Gość ines73
ja nie krytykuje ale staram sie od grudnia i w Italii nie jest tak kolorowo i wiem co mowie....w kraju chca akt urodzenia z tlumaczeniem, zgode ojca i pesel...

no tak, moze juz nie trzeba dziecka zabierac ale swoje trzeba przejechac. w moim wypadku jest to 300 mil do manchesteru, 300 mil spowrotem no i jeszcze moze odbior - a roznie z tym bywa, czasem kaza przyjezdzac osobiscie a czasem nie, nie dowiedzialam sie jeszcze od czego to zalezy, takze 600 mil w plecy, jak nie 1200 no i kto mi za ta podroz kase zwroci? i czas? nie zapomnijmy o kosztach wyrobienia takiego paszportu.. no i za rok powtorka z rozrywki. po brytyjski paszport dla dziecka aplikuje przez interent siedzac wygodnie w fotelu no i wazny jest 5 lat. ja podziekuje za polski paszport, i tak ze dla siebie musze jezdzic po calym uk, no ale raz na 10 lat to jakos obleci, a zaoszczedzone pieniadze wole wydac na jakies fajne wakacje albo chociazby wycieczke do zoo.

Gość anna topolewska...
ines moj post nie byl do Ciebie. pisalam o sytuacji w UK, nie we Wloszech, bo tam nie wiem, jak jest.

Gość zied mahmoudi
hej :) jestem tunezyjczykiem moja zona jest polka w tunezji urodzil sie nasz syn teraz chcem?y wrocic do polski czy nasze dziecko potrzebuje wizy i paszport?