Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość primigi:)

badanie krwi u 2 latki- jakie ?

Polecane posty

Chciałam zrobic prywatnie kontrolnie badanie krwi u mojej 2 letniej coreczki.Tylko nie wiem co dokladnie zrobic-czy morfologia z rozmazem, CRP i OB wystarcza? Pomozcie prosze :)

morfologia z rozmazem poziom żelaza proponuję i crp jeśli juz, ob jest nie miarodajne

Gość jedziemy na wycieczkę
Zrób TSH i ew. ft3 i ft4 ale to już prywatnie. Tylko TSH jest refundowane. To są hormony tarczycy - warto je skontrolować.

a masz jakieś podejrzenia czy tak sobie wymyśliłaś że zrobisz? ja bym nie robiła jeśli nie ma potrzeby bo po co dziecko kuć i zniechęcać do lekarzy?

badanie na tarczycę jest robione z żyły a te podstawowe z paluszka po co dziecko męczyć tak naprawdę można i inne badania - czas krzepnięcia itd. - jeśli już z żyły byłaby krew pobierana proponuję podstawowe nieinwazyjne badanka

i jeszcze moim zdanie skontrolowac morfologię trzeba, łącznie z poziomem żelaza ale reszta ....

bardzo dziękuję dziewczyny za informacje:) a do mami82 - jest cos takiego jak profilaktyka i lepiej kontrolowac zawczasu niz potem obudzic sie z reka w nocniku:) moim zdaniem kontrolne badanie krwi raz na rok u malego dziecka to podstawowe minimum i dlatego chce zrobic :)

Gość jedziemy na wycieczkę
"nieinwazyjne badanka" ? :o