Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość garnierrrrr

co z tym cukrem i chlebem w polsce'?

Polecane posty

Gość garnierrrrr

Przebywam za granica naszego kraju otóż to dzis doszly mnie sluchy ze w naszej Polsce cukier kosztuje okolo 5 zl, niebawem ma dojść nawet do 10 zł za kg, a chleb kosztuje w granicach 3-4 zł. Co jest ? Dlaczego tak sie dzieje, moze mi ktos wytlumaczyc, wojna idzie czy jak ?

Gość ciach0
www.kprm.gov.pl zapytaj tu :)

U mnie cukier w niektórych sklepach 6 z kawałkiem, chleb 2,50 ;P

Gość garnierrrrr
pytam was, bo przeciez do premiera albo prezydenta pisac nie bede hehe, to jak z tym cukrem

Gość garnierrrrr
ale kochani jaki był powod tego ze ten cukier tak zdrozał, jak wyjezdzalam z polski to kosztowal około 2 zl, a teraz to normalnie masakra

Gość no i ....
No wcale bym sie nie zdziwiła, gdyby ktoś napisał do premiera, czy prezydenta, co z tym cukrem, bo w końcu P. Boga mamy o to pytać?

Gość cukier zdrożał z prostej
przyczyny: ludzie w Polsce tęsknią za PRLem i jak tylko usłyszeli, że ma zdrożeć to rzucili się kupować cukier na ciężkie czasy, bo im się robiło tak swojsko, że mają zapasy i stoją w kolejkach, że się biją o ostatnie torebki cukru - kojarzyło im się to z młodością. Toteż cukrownie wyczuły w tym interes - chyba warto podnieść cenę, skoro tak bardzo podniósł się popyt? Co do chleba - nie zauważyłam, żeby nadzwyczajnie zdrożał. Według mnie to było niecałe 20% w ciągu ostatnich 5 lat.

Gość garnierrrrr
co to sie dzieje w tej Polsce, no jestem w szoku i to strasznym, jak benzyna ma do 10 zl podrozec to chyba sklepy z rowerami beda oblegane

Gość garnierrrrr
moze masz i troche racji, to moze nie długo znowu powroca kartki ojj nie dobrze sie dzieje nie dobrze

pułkownik śliweczka, nie wypowiadaj się na tematy ekonomiczne jak nie znasz podstawowych zasad ortograficznych, jak można napisać zaczoł? aż mi wstyd za ciebie

Gość garnierrrrr
ruda antonina to nie jest temat o podstawowych zasadach ortograficznych, moze koledze przycisk nie dziala wiec nie dramatyzuj.

Gość kj.ililliu
ze 1.20 na 2.50 to dla ciebie jest wzrost o 30%? póknij tysie w ten pusty łeb 🖐️

Gość garnierrrrr
och przepraszam Sliweczką myslalam ze jestes facetem ten pierwszy człon mnie zmylil hehe

pułkownik śliweczka weź sobie na stronie ustaw żeby poprawiało ci błędy bo twoje wypowiedzi wołają o pomstę do nieba, albo kup słownik bo jak to czytam to czuję że się uwsteczniam

skoro ortografia nie ma nic wspólnego z ekonomią, polityką czy jakąkolwiek inną dziedziną to kto tak Bronka zjechał za "bul i nadzieji"

Gość ljh;kg;;
PISZE SIĘ COFAM

Gość marooooooooo
ruda pizdo wypierdalaj stad i daj ludziom pisac na temat a nie trujesz, jak cie to razi to idz na inny temat to jest proste jak ciupcianie

Gość ljh;kg;;
przed "że" stawia się przecinek

Gość ljh;kg;;
pisze się - na jego błędy

Gość garnierrrrr
i bardzo dobrze ;p

Gość ljh;kg;;
Zdania zaczynamy z dużej litery, teraz już wiesz, że musisz wrócić do szkoły prawda ?