Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama dwojki dzieci

koszty utrzymania - do mam dwojki dzieci

Polecane posty

Gość mama dwojki dzieci

Witam, mieszkam za granica i zastanawiamy sie z mezem nad powrotem do Polski. Maz od samego poczatku miably prace, ja musialabym troche poczekac...Mamy dwojke dzieci w wieku jedno przedszkolnym, a drugie troche mlodsze. Prosze napiszcie mi jakie u was sa koszty utrzymania miesiecznego na rodzine, ile miesiecznie wydajecie, na co, czy macie np. kredyt hipoteczny na mieszkanie, koszty lekarza jak dzieci choruja albo dentysty, ubezpieczenia, no wszystko po prostu...Prosze, napiszcie szczerze, bo to dla mnie bardzo wazne, a naprawde nie mam sie kogo spytac jak to wyglada. Moi rodzice juz nie sa najmlodsi i strasznie zalezy mi strasznie mocno na powrocie, ale nie wiem czy damy sobie rade. Bardzo prosze was o odpowiedzi.

Gość na 4 osoby
to jakies 5000zl miesiecznie potrzebujecie bez szalenstw 1000zl oplaty(nie mamy kredytow,rat) 500zl paliwo 2000-zywnosc,chemia 350 przedszkole 300zl srednio lekarze i leki 500zl inne

Gość mama dwojki dzieci
Zapomnialam dodac, ze pochodze ze Szczecina i tam tez bysmy mieszkali. Dziekuje ci za odpowiedz.

Gość na 4 osoby
my tez zachodniopomorskie:)Bardziej przy linii morza

Gość mama dwojki dzieci
:) Mysle, ze ja tez w miare szybko znalazlabym prace, bo z tego co sie orientowalam poszukiwanych jest duzo nauczycieli jezykow obcych w szkolach publicznych i prywatnych, ja moge nauczac dwoch angielskiego i holenderskiego, ale nie mam polskich papierow (np. kursu pedagogicznego do nauczania w szkole) . Maz mialby prace, wiec zostaje druga najwazniejsze kwestia: mieszkanie. Hm...

my na 5 osób mamy około 4000zł i spokojnie starcza na wszystko a mieszkamy na śląsku który jest droższy niż zachodniopomorskie (wiem bo mąż z tamtych stron pochodzi) córa chodzi do przedszkola, a syn ma 4 miesiące

Gość my mamy 5,5
na miesiąc, z czego wszelkie możliwe opłaty zżerają nam na pewno 2,5 tys. jak nie wypadnie nam coś ekstra (typu naprawa samochodu) to jakoś dajemy radę...

Gość mama dwojki dzieci
A czy orientujecie sie jak wyglada sprawa wynajecia albo kupna mieszkania na kredyt hipoteczny? Jakie sa koszta wynajmu albo kredytu miesiecznie?

Gość na 4 osoby
o czym ty w ogole piszesz?;Okoszty utrzymania na slasku sa wyzsze niz na zachodzie?nie wspominajac,ze ja mieszkam przy samym morzu:0 jedno jest pewnie w zachodniopomorskim jest na pewno nizsze bezrobocie i o prace latwiej.

:D:D:D łatwiej o prace? :D moze w samym szczsecinie ale tam skad jest mój maz bezrobocie przekracza spokojnie 50% to realne bo wiadomo oficjalnie jest lepiej bo ludzie sie nie rejestruja w biurach pracy dla mnie tam pracy nie było a tutaj na slasku prace jestem w stanie w 3 dni znalezc :/ tam az 2 fabryczki plastiku były i 3 firmy budowlane a mieszkanców 17tys plus sasiednie wsie

a co do kosztów to podam ci przykład sprzed około roku bochenek chleba tam 2,5 (sredni) u nas taki sam 3,50 chleb najtańszy w netto tam kosztował 0,99 u nas 1,99 czynsz za 123m tam niecałe 500zł u nas za 82m prawie 600zł

nie bede Cie straszyc ale z dwojka dzieci w wieku szkolnym to w tym kraju idzie sie zaplakac a nie zyc jak czlowiek. Benzyna po 5 zl/litr? Cukier za 6zl????? Powodzenia.

Gość bida polskaaa
tutaj z jednym ciężko przeżyć a co mówić o dwójce

a ja dzisiaj kupiłam cukier z 7,49 za kg :P a benzynę tankowałam za 5,17 za litr :) tylko się pochlastać

Gość oij;ofejl.lkl;
ja mieszkam w szczecinie razem z mezem mamy okolo 6 tysiecy miesiecznie, placimy hipoteke i kredyt kosumpcyjny do tego czynsz na prawobrzezu 500zł na zywnosc wydajemy około 1000zł miesiecznie, klubik dziecka 500zł paliwo około 300 inne opłaty to prawie reszta naszych dochodow, nie brakuje nam na zycie ale neistety nie mamy z czego odkladac, szalenstwa? zdarzaja sie ale nie czesto... poki co nie planujemy 2 dziecka bo wiem ze nei dalibysmy rady dac dwojce tego co dajemy temu jednemu, moze kiedys;-( u nas cukier po 2,60zł sprzedaja importowany z niemiec;-) oj sporo tych handlarzy zwłaszcza przy centrach handlowych

Gość do mami
piepszysz jak potłuczona:ODawno niewidziałam chleba po 0,99.Takiej ceny chleba w ogóle nie pamiętam.I fakt jezeli ktoś mieszka w miejscowościach nadmorskich to pracę zawsze znadzie ale tez jest drozsz np.żywność Nie mówimy tu o takich małych zadupiach z jakiego twój mąz pochodzi:P