Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jjjjjjustyna

Nie umiem mu pomóc, przeczytajcie błagam, ból nogi

Polecane posty

Gość Jjjjjjustyna

Mojego chłopaka co wieczór boli noga (teraz to już nawet w dzień czasem...) od paru miesięcy. On sam nie potrafi określić tego bólu dokładnie: czy to kości, czy to mięśnie... męczy się z tym strasznie i codziennie zażywa tabletki przeciwbólowe, nawet budzi się w nocy i ból jest nie do wytrzymania... Masuje mu to, smaruje maściami. Robił rentgen, różne badania, odwiedził pare lekarzy (jutro jakaś następna wizyta) i nie wiedzą o co chodzi, nic nie widzą... jeden lekarz mówi, że najlepiej założyć gips i unieruchomić mu tą nogę na 2 miesiace: zastanawiamy się nad tym i pewnie tak zrobimy. Ból jest w łydce, od kostki do kolana... Patrzę codziennie jak cierpi, to strasznie boli w środku jak osoba którą tak mocno kochasz cierpi... I boję się o jego wątrobę, tyle tych tabletek już wziął, nie mam serca mu zabronić, gdy widzę, że tylko jedyny ratunek na ból... Czy ktoś może miał podobnie ? Jak mu pomóc? Proszę o opinie... Justyna

Gość vfggggggggggggggggggg
jak lekarze nie wiedza to kafeteriusze maja wiedziec buahahahahahaha

Ma albo uszkodzone ścięgno, albo zapalenie nerwu. Niech stara się tę nogę rozmasowywać.

Gość ines73
a robiliscie rezonans magnetyczny kregoslupa? czasami takie bole pochodza wlasnie z tego miejsca np.L3-L4 ...spytaj neurologa lub lepiej neurochirurga...

Gość Jjjjjjustyna
Staram się znaleźć tutaj informacje, bo myślę, że tak to już jest jak komuś zależy na drugim człowieku - każdy by to zrobił, a nóż znajdzie się ktoś kto pomoże... może nie natrafiliśmy jeszcze na dobrych lekarzy, bo każdy nie wie co mu jest... Masujemy, będę częściej... z tym gipsem to dobry pomysł? bo wtedy rozmasowywanie odpada

Gość Jjjjjjustyna
ines73 - dzięki za info, my naprawdę nie znamy się jeszcze na dolegliwościach, jesteśmy zupełnie zieloni z tym bólem nogi, on ma tylko 19 lat ... dużą część dzieciństwa grał w piłkę, złamał tylko ręke pare lat temu.. w każdym razie każdy komentarz dla mnie się liczy jak złoto i wszystko co poradzicie zapiszę na kartce, poszukam, załatwię badania... Jedyne co zauważyliśmy to tak jakby koło kostki troszkę wystaje kość, tzn na 2 nodze (tej niebolącej) tego nie ma..

Gość ola367
Jjjjjjustyna Ile chłopak ma lat?

Gość Jjjjjjustyna
19

Gość Jjjjjjustyna
Cieszę się z każdego dnia kiedy nie wziął tabletki przeciwbólowej ... On nie uprawia żadnego sportu, nawet ma zwolnienie z wf'u przez ta nogę, jeździ do szkoły na rowerze, ale ma do niej 5 minut ... normalne, codziennie czynności...

Gość Jjjjjjustyna
Wczoraj zaczął kuleć na tą nogę... to już trwa około 3 -4 miesiace...

Gość Jjjjjjustyna
czekam na jakies sugestie

Gość ines ma racje
wybierzcie sie do dobrego neurologa, który zleci rezonans, bo może to być problem z kręgosłupem...Moja teściowa miała podobnie- ból nogi nie do wytrzymania, kulała itp., okazało się że jakis tam krąg uciska jej na nerw i stąd ten ból nogi, ona jest teraz po dwóch operacjach i czasem ból powraca, ale jest o wiele lepiej

Gość Jjjjjjustyna
Robiliśmy rezonans...

Gość Jjjjjjustyna
ale kręgosłupa nie, więc wpisuję na kartkę i polecimy ... mam nadzieje ze w końcu to się wyjaśni, bo naprawdę strasznie się z tym męczy

Gość ines ma racje
no to może tomograf trzeba zrobić...nie wiem naprawdę jak Ci pomóc....ale musicie szukać przyczyny do skutku...Powodzenia, mam nadzieje,że znajdziecie w koncu dobrego specjalistę

Gość ines73
i co?????????....znajdz dobrego neurologa ktory sam odczyta zdiecie a nie z opisu radiologa- pracuje w szpitalu i wiem jakie durnoty czasami pisza...

Gość Jjjjjjustyna
zrobili mu tylko rezonans kolana.... czy taka operacja jest b. poważna? zaczyna mnie to martwić...

Gość Jjjjjjustyna
??

Gość Jjjjjjustyna
Badania krwi ok

ale badanioe crp takze??? ..jezli nawet badanie rezonasowe nic nie wykazalo ,badania sa super...to moze byc takze na tle nerwowym.wiem,brzmi moze malo optymistycznie..ale jest wiele schorzen z objawami bolu ,ktore wystepuja na tle napieia nerwowego.( np przeczulica czy fibromialgia itd) bo rozumiem ze wynik rezoanansu skonsultowaliscie u chociaz dwoch niezaleznych specjalistow????

Gość Jjjjjjustyna
rezonansu nie robił suko

Kup w aptece olejek rycynowy i poduszkę elektryczną. nalej na kawałek parę razy złożonej flaneli tego olejku, przyłóż do bolącego miejsca, połóż folię, aby okład nie zabrudził poduszki(może być termofor z gorącą wodą), i ogrzewaj co najmniej 1,5 godziny. I tak kilka dni pod rząd.

Gość Jjjjjjustyna
nie mam poduszki takiej w domu.. termoforu tez...

Gość Jjjjjjustyna
jakies opinie??

Gość Jjjjjjustyna
15:20 - podszyw ja juz sie troche gubie w tych wszystkich badaniach, teraz np,. jest u jakiegos lekarza wiec napisze tutaj jak wróci, co powiedzial o tych wszystkich wynikach. Wczoraj masowalam mu nogę z 20 minut a i tak bral tabletkiw nocy....

Gość Jjjjjjustyna
to z "suką" to był podszyw, ja tego nie napisałam!!

wiec podszywkowi juz podziekujemy. pisalas o tym rezonansie kolana..doczekam sie na jakas odpiwiedz???chce Ci pomoc.jestem obecnie w pracy ,z braku wyjazdow siedze na necie:) ale kolo mnie jest wiele osob znajacych sie tez na medycynie moze ktos na cos wpadnie