Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pinka000

Czkawka maleństwa

Polecane posty

Czy w 17 tygodniu ciaży, jeśli nie czuję jeszcze ruchów dziecka mogłam czuć, że dziecko ma czkawkę?

Gość Dania33
ja będąc w ciąży w 17 tyg. czułam już ruchy dziecka, czkawki nie czułam, poczułam ją w końcowych tygodniach ok 30. myślę że to nie jest możliwe, ale mogę się mylić.

a jak rozpoznałaś ruchy dziecka, że to np. nie jelita ? I czy to była pierwsza ciaża, bo to moja pierwsza.

Gość mileeenka
oczywiscie ze mozesz czuc czkawke dziecka...ja tez tak mialam ..nie ma na to rady....choc ja zawsze stwierdzalam ze jesli mam zimny brzuch to maluch ma czkawke

Gość Dania33
to była moja pierwsza ciąża. pierwsze ruchy poczułam gdzieś około 16 tygodnia. czułam jakby jakieś bąbelki powietrza-tak jakbyś prykała do środka brzucha :) . Czkawkę też poczujesz, ale później tak jak pisałam, żeby maleństwo miało czkawkę musi mieć wykształcone narządy wewnętrzne :)

Ja już nie mogę sie doczekać pierwszych ruchów. Cały czas gdy coś sie przelewa mam nadzieję, że to moje maleństwo :)

ja pierwsze ruchy poczułam w 14tyg. ciąży-to było takie łaskotanie, jakby ktoś mnie palcem od środka brzucha pomyział, poczułam to raz i myślałam, że to nie dziecko, ale jak po 15tyg. zaczęło się regularniej pojawiać to myzianie, to już wiedziałam, że to mój synek. Po 16 tyg. czułam jakby w jelitach mi jakieś bańki pękały, a pierwsze kopniaczki takie już wyraźne poczułam w 18/19tyg. To moja pierwsza ciąża. Aha, czkawkę jakoś później poczułam, na pewno po 20 tyg., ale nie pamiętam dokładnie kiedy, to takie rytmiczne, co chwile powtarzające się ruchy, w późniejszym etapie ciąży cały brzuch aż podskakuje :)

ja wyraźne ruchy czułam w 20 tygodniu, a od ok 16 takie hmm..jakbym miała rybę w brzuchu chociaż nie jestem pewna czy to moje narządy czy dziecko,ale porządnego kopa poczułam ok 20. a czkawkę ok 28 do teraz.

Gość ja czulam od 17 tygodnia
ruchy a czkawke później troche wiec raczej niemozliwe żebys juz czuła