Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanko o tabletkiiii

Ibuprom gorszy od Apapu??

Polecane posty

Gość pytanko o tabletkiiii

Jakie jest wasze zdanie ,bo spotkalam sie z komentowanie tego ze powinnam brac apap a nie ibuprom,bo ibuprom niszczy watrobe...

Gość magga_
apap czyli paracetamol gorzej oddzialuje na wątrobe. ale NLPZ czyli wszelkie pochodne ibuprofenu zle z kolei dzialaja na zolądek, ja nurofenem rozwalilam sobie zoladek, nabawilam sie refluksu, zapalenia przełyku i prawdopodobnie wrzodów ( na razie czekam na gastroskopie) odradzam ibuprom,lepiej zazyc paracetamol czyli apap,efferalgan itd

Gość kazdy lek w nadmiarze
niszczy zoladek i watrobe. Ja akurat chwale sobie ibuprom, ale tez rzadko uzywam tego rodzaju srodkow. Moja mama przy ciezkiej chorobie (wada wrodzona) kregoslupa praktycznie od dziecka lyka najmocniejszy voltaren, wiec juz nie powinna miec watroby...a nic takiego sie nie dzieje. Przede wszystkim nie siegaj po tabletke, gdy tylko lekko zacmi Cie glowa czy brzuch, a zdiagnozuj lepiej przyczyne. W tej chwili w tv zalewa nas pigulka pod wieloma postaciami, "najlepsza na wszystko" od witamin po najciezsze schorzenia, wystarczy pojsc do apteki :-/ nie dajmy sie oglupic!

Gość kazdy lek w nadmiarze
hm, dla mnie apap jest kompletnie nieskuteczny. Dlatego uwazam, ze lepszy jeden mocniejszy ibuprom (czy inny srodek, ktory autorce pomaga), niz kilka apapow, bo tak ktos doradza...nie wierzcie bezkrytycznie w reklamy! Kazdy lek moze wywolac skutki uboczne. Nawet ziola w nadmiarze szkodza!