Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapytującaxxx

Jak to możliwe że te oprawki takie tanie były - wytłumaczcie mi to proszę

Polecane posty

Gość zapytującaxxx

Witam, zastanawia mnie coś co kupiłam w serwisie aukcyjnym. Oprawki do okularów renomowanej firmy - koszt innych oprawek tejże firmy u innych sprzedawców oscyluje między 500 a 600 zł. Być może w sklepach jest drożej, ale ja do takich drogich sklepów nie chodzę. :) Kupiłam je za mniej niż 100 zł w opcji "Kup teraz". W aukcji była informacja, że oprawki są nowe i były kupione na wyprzedaży w sklepie zagranicznym, dlatego tak tanio. Kupiłam je dlatego, że są po prostu śliczne, a jak już dostałam przesyłkę, to mogłam się przekonać, że są najwyższej jakości, nieporównywalne z oprawkami jakie nosiłam kiedykolwiek w życiu. Logo firmy jest na okularach, porównałam jego dokładny wygląd i brzmienie z oryginałem - identyczne. Na okularach jest też oficjalny numer modelu i zgadza się z informacjami ze stron firmy. Czy jest tu jakiś haczyk? Czy jestem naiwna? Nawet jeśli to nie oryginał, to nie żałuję - noszą się cudownie, lżej i delikatniej niż jakiekolwiek z salonów optycznych, a do tego wyglądają zjawiskowo. Optyk, który wstawiał mi szkła do nich, był też pod dużym wrażeniem, zwłaszcza że nie mieszkam w wielkim mieście :) Wypowiedzcie się proszę.

Gość Bo to podróbka
niestety

Gość zapytującaxxx
ale myślałam, że w podróbkach musi się nie zgadzać coś w logo chociażby, np. jedna litera albo położenie chociaż trochę - a tu nic. inaczej to jest chyba ścigane? jest wiele stron jak odróżnić podrobione logo od oryginalnego. nie może być identyczne, nie słyszałam o czymś takim. i skoro podróbka, to dlaczego tak wysokiej jakości? no czegoś tu nie rozumiem.

Gość No skąd????
Podróbki te lepsze sąidentyczne jak oryginał. Czasami nawet podobnej jakości. Przynajmniej na poczatku

Gość Przecież cena oryginału
nie wynika tylko z powodu materiałów użytych do produkcji. Najcześciej cena jest efektem firmy produkującej

Gość zapytującaxxx
jeszcze raz oglądam oficjalne zdjęcia tych oprawek z zagranicznych serwisów, nie ma kompletnie żadnej różnicy. oprawki mają klasyczny design, żadnych udziwnień i łatwo je porównać. oczywiście domyślam się, że to za piękne by było prawdziwe :) niemniej dziwię się, że podróbki są już tak doskonałe. pewnie to nie w smak oryginalnym firmom.

Gość anielka.28
hmm bo jak w UK jest wyprzedaz to oryginalne perfumy kupisz za 5 - 10 f... a u nas za 300 zl sa wiec ja wierze ze mialas fuksa ew jest to chinska podrobka, osoby pracujace w chinskich fabrykach oryginalnych firm sprzedaja :) wiec jak dobrze sie trafi to i wyglad i jakos identyczna