Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaksa

Probiotyki..

Polecane posty

Gość Kaksa

hej dziewczyny, często podróżuje i sypiając po różnych hotelach ( o toaletach już nie wspominając) miałam niestety niemiłe spotkania trzeciego stopnia z kobiecymi problemami ( tak, ta - stany zapalne i te bajki)... znacie może jakiś dobry sposób ( oczywiście zachowuje higienę aby nie było) aby tego uniknąć? czytałam kiedyś o probiotykach? może coś innego? z góry dzięki.

Gość polijana
Jak dla mnie to higiena przede wszystkim... a tak poza tym to mnie udaje się uniknąc teo typu niespodzianek, bo używam probiotyków. Ostatnio kumpela poleciła mi lacibios femina i faktycznie nieźle się sprawuje. A ja mam problem z głowy.

Gość tatiana20
Probiotyki są niezłe, słyszałam dużo dobrych opinii na ich temat. Sama kiedys używałam lacibios i byłam zadowoloan. Teraz na wiosnę chyba też się zdecyduje, bo bede często chodziłą na basen,a tam różne zarazki się czają...

Gość filemonek1
JA czytałam o probiotykach sporo artykułów, słyszałam, ze zapobiegają grzybicy pochwy. Jakie jeszcze macie na to sposoby? Zastanawiam się czy warto ej przyjmować...

Gość anna22.zamosc
złapałam kiedyś niesttety grzybice na basenie po prostu porażka kolezanka powiedziała mi o probiotykach i poleciła zakup Lacibios Feminy i musze przyznac ,że zadziałało czytalam tez że można je stosoowac zapobiegawczo i tak tez robie teraz państwowe baseny nie są moim postrachem :)

Gość kup szczepionkę na bakterie
kup doustną szczepionkę na bakterie i grzyby Femivaxin

Gość filemonek1
Moja kumpela mówiła mi, że odkąd bierze probiotyki nie ma żadnych przykrych niespodzianek. Chyba sie skusze. co polecacie?

Gość IgaBlack
Mnie się wydaje, ze większość dostępnych na rynku probiotyków jest warta wypróbowania, a co do Lacibiosu, to słyszałam pozytywne opinie, więc można spróbować:)

lacibios jest strzanie drogi, sa inne probiotyki, ktore sa tansze , jest ich wiecej w poakowaniu i tez bardzo dobrze sie sprawuja.ja polecam forbactil, w opakowaniu jest chyba 30 kapsulek a koszt ok 13 zł :D

Gość iwonkaaaa
lacibios jest drogi? Nie wydaje mi sie,ale jesli nawet tak jest to masz taki probiotyk dwa w jednym ;) Działa osłonowo na układ pokarmowy i intymny.

Gość agula8
probiotyki kobiece są troche droższe od zwykłych-tzn tych które osłaniaja tylko jelita, ale ich działanie jest tez szersze-i jeśli ktoś ma tenedencje do łapania infekcji to warto zainwestować:) Ja stosuje provag doustnie w razie infekcji czy antybiotyku i ostatnio zaczęłam używać też provag żelu...tak bardziej na codzień i po basenie.

Gość malinka98
Oj lacibios femina kosztuje cos ok 20 zł,i na pewno nie jest to najdrozszy z probiotyków.

Gość to zalezy ile i jaki magnez
Dlaczego uzywacie syntetycznych probiotyków.czy nie lepiej naturalnych,typu kiszona kapusta,kwasne mleko,kiszone ogórki???

Gość noijuż
naturalne sposoby jak najbardziej ,ale one są niewystarczające .Kiedyś po kuracji antybiotykowej postanowiłam właśnie osłaniać się w ten sposób i skończyło się grzybkiem,teraz wspomagam się probiotykami z aptekilacibios-femina+oczywiście naturalne(jogurt,kiszonki)

Gość malinka98
Zdecydowanie sie zgadzam.Oprócz probiotyku bardzo wazne jest to zeby jednak zakwasić mocz i pic duzo płynów.To na pewno jest skuteczna metoda.

Gość zoś_zoś
Ja chyba nie czekałabym i jednak poszłabym do lekarza.Bo tak czy inaczej powinien to obejrzec lekarz ginekolog.Ale rzeczywiscie probiotyk tutaj nie zaszkodzi,a na pewno troszke odbuduje flore bakteryjna.

Gość pattaya_
Probiotyki pobudzają perystaltykę jelit i hamują rozmnażanie się niepożądanych bakterii, wywołujących choroby. Równocześnie wzmacniają system immunologiczny organizmu. W ciele każdego człowieka bytują zarówno bakterie dobroczynne, jak i patologiczne, ale problem pojawia się dopiero, gdy te niepożądane nadmiernie się namnożą. Po prostu, gdy będzie ich więcej niż dobrych bakterii. Odpowiednia ilość przyjaznych bakterii sprawia, że hamowany jest wzrost bakterii chorobotwórczych. http://nuclearts.pl/leki/probiotyki-kultury-bakterii-co-to-jest-wlasciwosci-zastosowanie-/

Gość lady bronka
ja w podróży albo po basenie stosuje provag doustnie, sprawdza się. jest też provag żel polecany przy podrażnieniach i zaburzeniach równowagi mikrobiologicznej.

Gość mziba
w podróży to provag, bo można niedługo, ale zawsze to coś, trzymać poza lodówką. najlepszy jest lactovaginal, ale nie wiem co z przechowywaniem.

Gość agula8
zarówno provag jak i lactovaginal można przechowywyać poza lodówką, ale należy je "zużyć" później w ciągu jednego miesiąca.