Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona12

tabletki antykoncepcyjne ale ciężke oddychanie

Polecane posty

Gość zaniepokojona12

własnie skonczylam pierwsze opakowanie tabletek antykoncepcyjnych yasminelle. mam lekki ból nóg, nie jest to rozrywanie czy cos po prostu lekkie dretwienie, ból.. i trochę ciężko mi oddychac czy to normalne? aktualnie jestem w 7 dniowej przerwie...

Gość zaniepokojona12
czy moze mi ktos pomoc zaczynam sie martwic.. :/

Gość zaniepokojona12
tzn jestem zapisana na 14 kwietnia a w czwartek mam zaczynac nowe opakowanie i nie wiem czy je zaczynac... nie wiem sama bo ja jestem taka panikara moze sobie to wszytsko wmawiam ale zaczynam sie bac...

Gość ----....----....-----
Czytałaś ulotkę? Czy któryś z Twoich objawów jest wspomniany wśród środków ubocznych?

Brałam Yasminelle i libido mi spadło do zera :( odstawiłam i w pierwszym tygodniu bez tabletek ciągle mi się chciało ^^ a co do oddychania to mi też ciężko się oddychało ale ja to ogólnie mam astmę nerwicową

Gość zaniepokojona12
tak wystepuja takie obajwy, ale ja sie bardzo boje... nie wiem co mam robic? ja nie czuje nic w klatce piersiowej bardziej tak w przelyku takie ociezenie...

Gość ----....----....-----
Nie umrzesz. Ja bym na Twoim miejscu wzięła kolejne opakowanie i poczekała spokojnie do wizyty u lekarza.

ja z yasminelle wytrzymałam dwa tygodnie potem trafiłam do szpitala z bólem brzucha i dusznościami. Odstawiłam je i wszystko wróciło do normy. Na każda z nas tabletki anty działają inaczej wiec nie ma co się sugerować. W moim przypadku przypisał mi je facet( lekarz to za duże słowo) bez jakichkolwiek badań więc to pewnie dlatego . Bardzo źle się po nich czułam. Poza ciężkim oddychaniem miałam koszmarne skurcze łydek i wyszły mi żylaki. Niby są dobre dla młodych kobiet bo zawierają mała dawkę hormonu. Przerzuciłam się na Cilest (wysokohormonalny) i czułam się rewelacyjnie.Nie każdemu sprzyja mała dawka hormonu jak widać. Podstawa to wykonać wcześniej badania hormonalne a potem bawić się w pigułki.

Gość zaniepokojona12
ja mialam zrobione wszystkie badania. lekarka pobrala mi krwi do jakis 7 minimum probowek. to dopiero moje pierwsze tabletki i pierwsze opakowanie moze oragnizm musi sie przezwyczaic itd. ja sie dobrze czuje, mialam tylko palmienia i placzliwosc. krwawienie z odstawienia tez wszytsko ok. tylko dzisiaj wlasnie taki ciezki oddech i bole lydek ale lekkie...

jeśli miałaś zrobione badania to git :) nic się nie martw jeśli tak :) organizm musi przywyknąć. Jeśli po 3 listkach będziesz nadal kiepsko się czuć wtedy można pomyśleć o zmianie tabletek.

Gość zaniepokojona12
14 kwietnia mam wizyte :) akurat mi sie dobra lekarka trafila, musiala sie troche nachodzic zeby dostac tabletki... ale tez skoro z badan wszytsko wyszlo ok to raczej nie grozi mi zakrzepica czy cos? nie pale papierosów...

Gość zaniepokojona12
uh to ulga :) a tak w ogole to mloda tez jestem to a to u mlodych to chyba nie wystepuje tak ooo zaraz..? takze Twoim zdaniem po prostu organizm musi sie przyzwyczaic i dlatego pojawiaja sie takie rzeczy?

wiesz pigułki to nie mentosy :) zawsze mogą wystąpić skutki uboczne ale póki nie utrudniają Ci za bardzo codziennych czynności to ok :)

Gość zaniepokojona12
zawsze jak cos mozna je zmienic na inne nie? bo nie chce przestawac ich brac bo w sumie dluuugo sie nawet na nie naczekalam i jeszcze w pelni sie nimi nie nacieszylam :)

Gość zaniepokojona12
dzięki bardzo mi pomogłas i uspokoiłaś :*