Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jhjkkhbhb

Ile zarabia kardiochirurg oraz neurochirurg?

Polecane posty

Gość jhjkkhbhb

zastanawiam sie nad tymi dwoma specjalnosciami, nie wiem ktora wybrac, bardziej jestem na kardio, ale jeszcze musze to przemyslec. Czy orientujecie sie moze ile moga tacy lekarze zarabiac?

Gość warszawski policjanttt
ze 20 tys w wawie zarabia taki z duzym stazem

Gość jhjkkhbhb
ale chodzi mi -na miesiac

Gość Kasik 11
na miesiac to 2 tys

Gość pani kardiolog
zostań ginekologiem, albo najlepiej daj se spokój z medycyną, głąbie :P

Gość jhjkkhbhb
jak 2 tysiace, bez przesady kurde, kardiochirurg powinien zarabiac milion na miesiac :D

Gość 76876
zaden lekarz teraz nie zarabia 2 tys, na mc. Z 5-7 tys. co najniej ci ze specjalizacją. A sporo jest takich co i 40 tys, wyciagną na mc.

Gość el stooleyage
20k w warszawie, 30k w pradze i wielokrotność tego w montrealu. byłem, widziałem

Gość jhjkkhbhb
sam jestes kretynem, nigdy bym nie poszla na medycyne gdybym sie tym nie interesowala, :O :o rady bym sobie nie dala. Trzeba to kochac..

Gość kakajajajajaja
kochać?to po co sie pytasz o zarobek?Zarabiaja grosze że na chleb ich nie stać.

Gość mój nick zaczyna się na samogł
Pokaż lekarzu, co masz w garażu:)

Elo elo :) to ja mam pytanie do autorki : z jakiej książki uczyłaś się anatomii funkcjonalnej?

Gość resurit
neurochirurgia to najtrudniejsza dziedzina medyczna i wierzcie mi, dobry neurochirurg ze specjalizacja zarabia o wiele wiecej niz dobry kardiochirurg ze specjalizacja o tym samym stazu ;)

A ja zawsze mówię. Najpierw skończ studia, potem myśl o wyborze specjalizacji bo LEP to jest taka fajna "instytucja" która weryfikuje brutalnie plany życiowe Co do kardiochirurgów, niestety praktycznie nie mają sektora prywatnego. Zarobki są bardzo zróżnicowane. Niektórzy są zatrudniani na etaty z pensją ok 8tys, inni na własnych kontraktach zarabiają kilka razy tyle

Gość wicowquat
Mój ojciec jest kardochirurgiem i zarabia w polsce od 19tys do 28 tys. a oprócz tego przynajmniej 2 razy w miesiący jest w londyny na operacji i dostaje od 9.ooo funtów do 15.ooo

Gość gość
Kobieto ladne masz marzenia, skoncz najpierw studia a potem cudem dostan sie na jakakolwiek specjalizacje. O kardiologii czy neuro to mozesz sobie snic.

Gość gość
bedziesz sie musiala do 40stki uczyc zeby byc kardiochirurgiem

Gość gość
Stary, jak chcesz dużo zarabiać to pojedź do Ameryki. W Ameryce płacom neurolog chirurgom 500 tysięcy dolarów rocznie czyli 1.5 miliona. W Polsce pewnie 50-100 tysięcy złoty miesięcznie. Na twoim miejscu bym poszedł na neurochirurgie bo jest ciekawsza. Jeszcze jak chcesz to mógłbyś studiować w Polsce a pózniej przenisć sie do Ameryki.

Gość gość
mój tata jest neurochirurgiem i zarabia 40 tyś w Gdańsku

Gość spruciarz
Ja będę neurochirurgiem bo chce dużo zarabiać

Gość gość
ta monika słowińska to jakiś troll? żaden lekarz nie powie ile zarabia

Gość gośc 1
ile zarabia neurochirurg

Gość gość
Jeśli ktoś powie, że idzie na neurochirurga by dużo zarabiać, to powiem mu, że jest idiotą. Neurochirurgia wymaga dziesiątek lat twardej nauki i poświęcenia, a neurochirurga mnie zostają najlepsi z najlepszych lekarzy chirurgów.

Gość xyz

ok.30 tyś zł ale zależy to też od stopnia wiekowego - chodzi tu o to że  im starszy jesteś tym zdobywasz więcej wiedzy i jesteś bardziej doświadczony no i w tedy możesz liczyć na dużo lepiej płatne stanowisko niż kiedy byłeś młodszy i dopiero zaczynałeś karierę chirurga. Oczywiście zależy to też od placówki gdzie pracujemy  -  może to być np.centrum zdrowia lup jakiś szpital a może to być  jakaś prywatna placówka                                                                                                                                                                                                                                      Pozdrawiam i  życzę miłego dnia :)

Gość xyz

jednak ja nie polecam jeżeli się nad tym zastanawiasz czy wybrać tą ścieżkę

studia są bardzo ciężkie ponad 6 lat nauki a potem 6 letni staż

potem dopiero (jeżeli cię do tego dopuszczą) możesz zaczynać zdawać 3 bardzo ciężkie egzaminy

praktyczny,pisemny i słowny w dodatku jest to bardzo ciężka praca w póżniejszym etapie - wiem co mówię  i nie polecam