Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jeszcze dzień najwyzej dwa

Ból piersi w ostatnich dniach ciaży- czy to normlane?

Polecane posty

Bardzo bolą mnie piersi, dokładnie tak jak na początku ciąży. Zastanawiam się czy to normalne? Czy ktoś tak miał? Ten ból minie? Na chwilę obecną nie wyobrażam sobie karmienia bo samo założenie stanika jest dla mnie dyskomfortem.

żadna tak nie miała? Bardzo mnie boli.

??

to normalne piersi zaczynają wytwarzać pokarm ale porozmawiaj z lekarzem żebyś nie nabawiła się od razu zapalenia piersi. Możliwe że to po prostu zbliżający się poród tak u Ciebie przypomina o sobie. Każda kobieta ma inne objawy.

Gość jeszcze dzień najwyżej dwa
Powiem szczerze że wczoraj tak bolały że nie wiedziałam co zrobić i powyciskałam z nich po troszku mleka, poczułam dużą ulgę i dopiero koło południa dzisiaj zaczęły znów mocno boleć. Nie wiem czy tak mogę robić?

Gość yuma
ha! mnie boli bok lewej piersi, tak jak przed @, właśnie wycisnelam z niej troche siary, jestem w 40tc

Gość yuma
z prawej tez leci:))))

Gość jeszcze dzień najwyżej dwa
Ja też. Dziś mój termin ale na poród się nie zanosi, a ból mnie zastanawia. To moja druga ciąża i w poprzedniej nie przypominam sobie obolałych piersi, bolały dopiero podczas karmienia.

Wyciskanie pokarmu nie jest do końca dobrym pomysłem ponieważ stymuluje jego produkcje, czyli tyle ile wyciśniesz za jakiś czas znów się pojawi. Najlepiej delikatnie rozmasowywać piersi, przy prysznicu oblewać ciepłą wodą ale nie wyciskać za bardzo. Zwróć uwagę na temperaturę która może się pojawić przy zapaleniu i nie ułatwi Ci na pewno porodu. Jeżeli to Twoja druga ciąża to może dlatego już pojawił się pokarm. Ja miałam pokarm w piersiach od 6 miesiąca ciąży także to nic dziwnego zdarza się i tak.