Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamy6miesięcy

dieta 6 miesięcznego dziecka

Polecane posty

Gość mamy6miesięcy

Mamy, proszę napiszcie mi co jedzą, w jakich ilościach i o której godzinie wasze 6 miesięczne dzieci.Ja myślę,że moja córcia za dużo pije mleka a za mało je "konkretów".Chciałabym porównać z tym jak jest u was.Dzięki

Moja ma 5 miesiecy i tydzien, wiec moge chyba tez napisac.. Rano wstajemy miedzy 7-8 wtedy dostaje 180 ml mleka, potem kolo godziny 11 zjada kaszke, na mleku modyfikowanym, to zamiast butli, zaspokaja jej glod tak samo jak mleko praktycznie, o 13-14 sloiczek deserku, jabluszka, marchewka, w zaleznosci co kupie. Potem kolo 17, 180 ml mleka. No i przed spaniem tez 180 ml mleka.. Zupek i dan narazie jej nie daje bo probowalam ale jej nie smakowaly, sama zaczne cos gotowac, to bede jej dawac tez niedlugo powoli, musi sie przyzwyczaic :)

Moja ma prawie 7miesięcy, od dawna je: -8 mleko około 180-200ml, 10-11 owoc (starte jabłko, zgnieciony banan) lub biszkopt rozmoczony w mm. (nie lubi kaszek), lub jogurt naturalny z owocami 13-14 mleko j.w. 16-17 zupka -gotuje, nie podaje słoiczków 19 mleko z kleikiem ryżowym i lulu

Gość mamy6miesięcy
Dziewczyny,czyli wasze dzieciaczki nie piją już w nocy mleka?Moja budzi się raz w nocy na mleko a zdarza się też,że dwa razy.

moja pije czasami koło 2w nocy, podawałam jej, bo miała taki czas, że wcale nie chciała mleka i tylko w nocy udawało mi się nakarmić. Podaje jej w nocy do picia mocno rozwodniony sok, tak żeby tylko ciut smaku było.

no mój mały jest młodszy bo dopiero 4 miesiące skończył 3 dni temu ale pediatra mu mniej więcej miesiąc-półtorej wcześniej zaczął wprowadzać konkrety i jadłospis wygląda tak: -ok 11 słoiczek lub przeze mnie zrobione jabłuszko, marchewka lub banan lub mleko jeśli danego dnia chce dać zupe (daję mu z butli lekko rozcieńczone bo łyżeczka nie chce) zjada około 160ml -ok 15 jeśli był konkret to jest mleko a jeśli mleko to daje konkret czyli zupkę gotowaną przeze mnie bo słoiczkowych nie lubi około 140ml -ok 18 mleko 120-140ml -ok 22 kaszka 170ml -w nocy raz lub dwa razy mleczko ale zwykle raz około 5 zawsze jest to 190-210ml

mój ma 6 miesiecy i 1 tydzien i daje tak: 7-8 rano 150ml kaszka owocowa około 10-11 mleko 150ml z dodatkiem kleiku ryżowego 13 obiadek ze sloiczka z miesem, zaczelam dodawac żółtko ostatnio tez 15 deserek daje różne ze słoików, niekiedy jogurt dla niemowlat 16-17 15oml mleko z kleikiem kukurydzianym 20 - kaszka 8 zbóż z glutenem na 210ml mleka modyfikowanego w nocy nie je, jeżeli obudzi sie ale rzadko sie zdarza- koło 5 rano dostaje samo mleko i wypije max 100ml

okolo 9 rano- mleko 160 ml 13- zupka 16- kaszka 18 - owoc 19:30 - mleko 180 ml okolo 3 - mleko 160 ml

Gość mamamama26
skończone 5 miesięcy i pare dni 6 rano jak wstaje - soczek 8 sinlak koło 11 zupka lub obiadek - poł słoiczka lub cały jak zje po 13 kaszka koło 16 - owocki - cały słoiczek koło 19 mleko na noc w nocy mleko ok 2 - 3 razy je

Gość mamy6miesięcy
magdalenka a jak dajesz to żółtko?Też słyszałam o tym,że się daje ale ja nie mam pojęcia jak to zrobić.

Też bałam się że mój synek pije za dużo mleka a za mało je stałych pokarmów ale tak się to zmienia z miesiąca na miesiąc że już się tym nie martwię wagę ma dobrą więc jest ok. Może dawaj mu mleko z dosypką kaszki ryżowej są takie w każdym markecie wtedy zawsze coś tam doje tej kaszki. powodzonka