Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam pytanieeeeeeeee

Paruchy, parowce......

Polecane posty

Gość mam pytanieeeeeeeee

jakie mieso robicie do nich i jaki sos? kupiłam wczoraj i nie wiem jaki sos bedzie pasował, napewno cos lekkiego i nie zawiesisty, może wy macie jakiś pomysł?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kaliope39
jagodowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość masz chuja a nie męża
ja zawsze z dżemem jem :) do mięsa mi to w ogole nie pasuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dobra, nie mogę założyć nowego tematu, więc się podłączę tutaj i zapytam :p Mam nadzieję, że autorka nie będzie mi miała za złe :p Ile czasu piec cukinię? Jak długo powinnam piec cukinię, żeby była miękka? Robię pierwszy raz i nie chcę, żeby była twarda i jakaś niedopieczona. Będzie przecięta na pół i wypełniona farszem. Co do parametrów piekarnika to niestety jest chujowy :o Przypala, ale temperaturę mogę niby ustawić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Najlepsze podobno do kaczki :) Mi smakuje również doduszonej wołowiny z duużąąą ilością sosu, do tego buraczki Jednak najczęściej te mojej babci to przekrawam na pół, smażę i smaruję konfiturą brzoskwiniową

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
perw :) 😘 o co ci dokladnie chodzi z cukinia? co do klusek na parze, to wlasnie podaje sie do ciezkich miesnych sosow z wolowiny, np po roladach, do gulaszu , lub je na slodko, przekrojone i podsmazone na masle, obsypane grubym cukrem lub cukrem pudrem..... mnie smakuje w obu wersjach i w miesnej i na slodko :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kicia :D 😘 W sumie mogłam od razu maila napisać 😴 Chodzi mi o to, że mam ochotę na eksperyment ;) Pierwszy raz będę robić cukinię. Przekroję na pół, wydrożę miąższ, który dodam do reszty nadzienia, które będzie wegetariańskie (papryka, cebula, kukurydza, pomidor itp.), miąższ podsmażę, potem wymieszam z żółtym serem i może dodam trochę sosu czosnkowego, przypraw, nałożę do cukini, a potem mam do zapiekać w piekarniku tylko nie wiem ile :) Nigdy nie jadłam cukinii :D ale generalnie nie lubię, żeby mi coś chrupało w zębach :p więc chodzi o to, żeby nie była twarda :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jakieś 15 minut wystarczy ,ja tak piekę ale zawijam każdą cukinię w folię a potem na 2 minuty otwieram sreberko aby się z wierchu ser przypiekł :) za pomoc jedna cukinia dla mnie :classic_cool: nie dziękuj daj cukinię ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
:D :D :D z miaszu niewiele bedziesz miec pociechy bo to prawie same pestki, lepiej kup dwie cukinie, jedna zuzyjesz na nadzienie a druga wydrazysz..... Jezeli nadzienie najpierw poddusisz to jakies 25-35 minut powinno wystarczyc :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość co do klusek na parze
to jak byłam młodsza byłam na wakacjach w poznaniu i tam właśnie jadłam paruchy z buraczkami i mieskiem z kaczki i o tego była sos, ale bez mąki taki raczej wodnisty--to było PYSZNE!!!!!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×