Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wysokie buty

Problem z kotem.

Polecane posty

Gość wysokie buty

Mam kota od wrześnie tamtego roku, jest to kocur, i ostatnio miewam z nim problemy... Otóż na samym początku gdy go przyniosłam do domu załatwiał się w kuwecie, ani razu nie narobił mi nigdzie indziej i byłam zadowolona z tego ( zresztą każdy by był zadowolony, że jego kot chodzi do kuwety ), alee ostatnio nie wiem co mu się stało, szczy za przeproszeniem gdzie mu popadnie a o sr*aniu to już nie wspomnę... Nie wiem co z nim robić, nie rozumiem tego, że na początku gdy go przyniosłam grzecznie chodził do kuwety, był wtedy mały, a teraz jest trochę większy i nie chodzi do kuwety tylko robi po kątach. Dlaczego nagle tak się zmienił ? Czy można go jeszcze nauczyć żeby robił do kuwety ? Żwirek ma zawsze czysty, wymieniam mu go, i sprzątam miejsce, gdzie stoi kuweta. Nie wiem o co mu chodzi, a te jest wyskoki zaczynają już denerwować domowników, i naskakują na mnie.... Jak to zmienić ?

Gość wysokie buty
*jego

Gość Annamariaaa2
podstawowe pytanie ile kot ma lat*/miesięcy i czy jest wykastrowany?

Gość txr
wykastruj......marzec mamy-kot czuje chuć i mu odpierdala. mialam psa ,ktory upodobal sobie suke .tylko jedna jedyna.suka mieszkala 14 km od mojego domu.wył i wył pod drzwiami.zwariowac mozna. zawsze jak jechalam do rodzicow uciekal (mieszkaja w domku)i stal pod domem owej blondi nawet w 30 stopniowy mroz(ile ja sie go naszukalam) dochodzilo do tego wiązalam go do stolu w domu a i tak przegryzal sznurek i tylko sie otworzyly drzwi to on sruuuuuuuuuuuuuuu! dopiero jak poznalam wlascicielke to sie dowiedzialam ,ze zawsze czail sie pod drzwiami .co rok,co ruja:O:O :P

Gość fffftr5
Bo jest teraz tak zwany okres zwierzęcy nazywa się MARCOWANIE, kot zanzacza swoje terytorium , ciesz sie ze nie masz kotki, moja to tak sie drała (wołała towarzyszy :) ze myslałam że oszaleje

Gość Annamariaaa2
wg mnie kota musisz wykastrować. Jak chciałas zyc pod jednym dachem z niewykastrowanym kocurem? Nawet kotki trzeba kastrować-sterylizować. Nie sikają wtedy po kątach i są bardziej przymilne, zyją dłuzej i nie chorują. Wykastruj swojego kocura jesli skończył juz 6miesięcy. koszt kastracji to 80 zł+ wizyta kontrolna- max 100 zł powinno wyjść. odejdzie problem sikania i nie bedzie smrodu z kuwety bo mocz niekastrowanego kota to masakra:O.

Gość wysokie buty
Przepraszam, ale nie jestem w stanie powiedzieć ile ma miesięcy, jest taki średni, jak moja mama mówi, to jeszcze młodzież. A jeśli chodzi o wykastrowanie, to nie chciałam go kastrować.

Gość Annamariaaa2
dlaczego nie chcesz go kastrować? masz na to jakies argumenty?

Gość wysokie buty
Słyszałam, że wtedy kot może nie przeżyć, a tego nie chce, i wg mnie to jest okrutne.

Gość Annamariaaa2
ale bzdury dziewczyno ile ty masz lat? masz kota a nic na jego temat nie wiesz, poczytaj w necie, kastracja nie szkodzi zwierzęciu, jak go nie wykastrujesz bedzie sie meczył i chorował, sikał wam po kątach:O zalezy ci na dobru zwierzęcia to go wykastruj, poczytaj w necie, kazdy wet jest za kastracją.

Gość wysokie buty
Wiedziałam, że tak będzie, już od razu na wstępie osądzanie i oczywiście standardowe pytanie '' Ile Ty masz lat ? ''. Czy w tym internecie już nie można się o nic zapytać ? Kto pyta nie błądzi. Dziękuję za wypowiedzi.

Gość wysokie buty
I nie szkoda mi kasy, dla mojego kota zrobiłabym wszystko, a Ty nie bądź taka mądra, i nie oceniaj tak ludzi, tylko dlatego, że się mylili, albo o coś zapytali.

Gość Annamariaaa2
wykastruj kota. to jego sikanie po kątach ewidentnie się z tego bierze ze nie jest kastratem. kot domowy powinien byc wykastrowany. pytasz to doświadczeni ci odpowiadają. a twój argument ze jestes na nie bo kot moze umrzeć to jakas bzdura. Kastracja nie jest okaleczaniem to porstu zabieg po którym kocur na drugi dzien biega i sie bawi.

Gość Kasia co ma dwa koty
a okrutne jest trzymanie w domu niewykastrowanego kocura, który nie moze rozładowac popędu. zacznie byc agresywny i bedzie wam niszczył to sie bedzie pogłębiać. kochasz swojego kota? to zadbaj o jego spokoj psychiczny i do weta na kastracje.

Gość wysokie buty
Dobrze, poznałam Wasze opinie, dziękuję za nie, już teraz wiem, że kastracja to nic złego. Dziękuje.

no jasne, ze nie;) mam dwa kocury, oba wykastrowane. Nieprawda ze zmienia sie charakter. Jeden własnie mi sikał w mieszkaniu a po kastracji siknął sobie jeszcze 2-3 razy a teraz normalnie do kuwety, drugi to samo. jednego kastrowałam jak miał 6 miesięcy, drugiego jak miał 8 (bo był mniejszy). kocury mają teraz ponad 4 lata i czują się dobrze, bawią się, nie chorują. oczywiście co 2 lata szczepienia i co pól roku odrobaczenia. to nic ze nie wychodza w ogóle z domu. moge pod butami rózne syfy z ulicy przynieść i to je zarazi;) a taki odrobaczenie kosztuje 20 zł na jednego kota. Nie jest majątek. pozdrawiam i zycze wiele radości z kotka;)

Gość wysokie buty
Dziękuję bardzo. Mój kot jest już odrobaczony, i w czerwcu czeka go następne. Na pewno niedługo wybiorę się z nim do weterynarza. A wiecie może ile może kosztować szczepienie przecież wściekliźnie i co ile miesięcy się chodzi szczepić ?

przeciwko wsciekliźnie nie wiem, bo moje koty nie wychodzą wcale z domu, wiec mam tylko podstawowy pakiet szczepien m.in.na koci katar, białaczka itp. wscieklizna to sie dodatkowo szczepi. poszukaj w necie dokładnie ceny. aaa i szczepi sie kota co 2 lata.

Gość wysokie buty
Aha, ok, dziękuję za informacje.