Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wylogowalamsie

jak dlugo mozna pokutowac za wypowiedziane w gniewie slowo?

Polecane posty

Gość wylogowalamsie

ja juz mam dosc, od miesiaca odbywam permanentna kare - brak kontaktu, a jak juz to dystans... czy to sie da naprawic? powiedzialam w zlosci jedno slowo za duzo, przepraszalam, ale on postawil miedzy nami mur :(

powiem ci ze ja mam tak samo.. ciagle o to jedno slowo za duzo.. moze mu przejdzie..

Gość wylogowalamsie
szczerze mowiac juz nie wiem co mam robic- odpuscic czy starac sie? czuje, ze wszystko sie rozsypuje i to mnie boli, nie wiem co robic :(

Gość karolinikaaaaa
a jak go nazwalas?

Gość wylogowalamsie
nazwalam go nieudacznikiem :(

gdyby chodzilo o jedno slowo to facet nie zachowywalby sie jak urazona ksiezniczka

Gość wylogowalamsie
teraz po prostu czuję się paskudnie :( nic już nie wiem :(

Gość wylogowalamsie
to jest taki typ, ze latwo nie zapomina, zawsze musialam z nim obchodzic sie jak z jajkiem

mysle ze chlopaki tak juz maja no a przynajmniej polowa z nich.. jesli uwazasz ze warto to walcz i sie nie poddawaj

traktowanie go jak nieudacznika, raczej nie bedzie motywujace

Gość wylogowalamsie
ale wlasnie nie wiem co robic, czuje sie glupio gdy o niego zabiegam a natrafiam tylko na mur, moze dac mu jeszcze czas - bedzie woz albo przewoz... czuje sie bezsilna teraz

czuje sie bezsilna teraz on natomiast jest pelen werwy :) jezeli to nie prowo, to zwyczajnie z nim porozmawiaj, a jezeli nie odpowiada Ci jego stosunek do zycia i do Ciebie to zmien faceta

Gość wylogowalamsie
rozmawialam z nim, przepraszalam, tlumaczylam, ze powiedzialam to w gniewie (poklocilismy sie) a on powiedzial tylko ze "latwo takich rzeczy nie zapomina" kurde, ludzie sobie zdrady wybaczaja, inne swinstwa tez, a on nie moze mi jednego slowa zapomniec :(

Gość Phoenix2
A spod jakiego znaku on jest?

Gość czekoladka23
Hmm :) Uśmiecham się, bo miałąm ostatnio bardzo podobnie. Jeśli przeprosiłaś, to już pierwszy krok. Teraz musisz starć się by zrozumiał, że to co powiedziałąś było w gniewie i nie uważąsz tak, ale po części chciałabyś zmienić to czy tamto w nim. Faceci są bardzo wrażliwi na tym punkcie. A jeśli dojdzie do nich, że ich nie szanujesz, to już niefajnie. Dlatego czasem trzeba się powstrzymać od tego typu komentarzy, a jeśli już to określić to innymi słowami. Teraz nie proś go, już go przeprosiłaś. Bądź po prostu miła, uprzejma troszcz się o niego, i nie oczekuj na razie nic wzamian, nie wypominaj nic. Niech dojdzie do niego, że nie jest Ci obojętny i zależy ci an jego dobru. On to zauważy. I już się nie miżdź do niego. Połóż obok, nie oczekując niczego. Sam zmięknie, jeśli Cię potrzebuje. Ale wtedy nie odpychaj go. Będzie dobrze :)

Teraz musisz starć się by zrozumiał, że to co powiedziałąś było w gniewie i nie uważąsz tak, ale po części chciałabyś zmienić to czy tamto w nim. i oczywiscie nie widzisz w tym zdaniu sprzecznosci? :)

Gość pitunek
tzw. białe kłamstwo, dla dobra związku :D

Gość wylogowalamsie
czekoladka, dzieki :) na poczatku tak myslalam, ze z czasem to sie jakos rozejdzie po kosciach, ale zaczynam tracic nadzieje, ze on mnie potrzebuje, caly czas czuje, ze on mnie teraz postrzega troche jak swojego wroga

Gość wylogowalamsie
wlasciwie to wyrwalo mi sie to slowo, powiedzialam to zeby jakos rozladowac te skumulowana zlosc, ale wiem, ze on nie zasluzyl na miano nieudacznika, nie chce zmieniac w nim niczego

ale wiem, ze on nie zasluzyl na miano nieudacznika a on o tym wie?

Gość czekoladka23
czizas A czego w tym zdaniu nie zrozumiałaś/eś?? Przecież określenie to nie wzięło jej się z księżyca - pewnie tak po części uważa!! Ale nie musiała tego tak akurat określać. Czyli to, że określiła go jako - nieudacznika, to tak może uważa. Ale nie musiała tego jemu mówić, zrobiła to w gniewie. Rozchodzi się tylko o to słowo, że mogła łagodniejszego określenia użyć.

Gość czekoladka23
A tak swoją drogą, długo już ta jego duma go trzyma?? Ile jesteście razem, mieszkacie razem?

A czego w tym zdaniu nie zrozumiałaś/eś?? ja zrozumialam, problem w tym ze piszesz od rzeczy - kochanie nie uwazam ze jestes do dupy, ale chcialabym cie zmienic :)

Gość czekoladka23
Moze inaczej - "kochanie nie uważam, że jesteś zły, ale chciałabym kilka Twoich zachowań zmienić, czułabym sie z tym szczęsliwa :) Ale trudno mówić takie rzeczy, kiedy ktoś jest w gniewie. Można na tym popracować.

kochanie nie uważam, że jesteś zły, ale chciałabym kilka Twoich zachowań zmienić, czułabym sie z tym szczęsliwa to lepiej bedzie jak kupisz sobie pieska, on bedzie szczesliwy jak sie wezmiesz za jego wychowanie

Gość karolinikaaaaa
ale debil ja na mojego nons top moiwe ze jest nierob , brudam , kutas, daun a on nic