Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agnieszka_m35

pomoc

Polecane posty

Gość agnieszka_m35

itam Pisze do państwa ponieważ nie wiem juz co mam robić...Jestem samotna pracująca mama,niestety juz nie mam sił na wszystko ...Jest mi ciężko związać koniec z końcem ,W obecnej chwili nie mogę posłać dziecka do przedszkola z powodu zaległości na kwotę 900 zł ( pani dyrektor wypowiedziała mi umowę do czasu uregulowania należności) nie mam skąd wziąc takich pieniążków ...taka sama sytuacje mam z mieszkaniem które wynajmuję właściciel upomina sie o zaległość ( 2 tys) jak do tej pory sobie radziłam ale po tym jak zarabiam mniej nie daje juz rady..Ojciec dziecka nie łoży na niego wiec utrzymujemy się tylko z tego co ja zarobię.....zdarza sie ze nie mamy co jeść w co sie ubrać to juz całkowicie nie marze ,w sumie ubranka dla mojego dziecka kupuje w sklepie z tania odzieżą ...Jestem u kresu sił nie wiem do kogo mozna zwrócić sie jeszzce o pomoc w ośrodku pomocy społecznej pani mnie wręcz wysmiała powiedziała ze przy takich zarobkach na 2 osoby ( 1386) to za duzo zeby dostać od nich pomoc..Bardzo proszę o informację do kogo możemy zwrócić się o pomoc

do sadu bo ojciec musi płacić alimenty a jak nie płaci to komornik ma prawo interweniować.

Gość a co z alimentami?
masz zasądzone?

no tak bo minimum socjalne to jest 525 zł na osobę więc przekraczasz po prostu to jest śmieszny kraj śmiesznych ludzi

Gość niewiem czy korzystałas
i czy łapiesz sie na dodatek dla matki samotnie wychowujacej dziecko,jest jeszcze dodatek mieszkaniowy czy starałas sie o niego? Druga sprawa to alimenty mozesz postarac sie zeby dziadkowie płacili jesli ojciec sie miga.Jest tez fundusz alimentacyjny,ale niewiem nic dokładniej Ja jestem tez samotnie wychowujaca.Wdowa z dwojgiem dzieci,dodatek sie mi nienalezy ale z dopłaty do czynszu korzystam.

Gość agnieszka_m35
Mały nie ma alimentów ponieważ jego ojciec na niego nie łozy ..Oddałam już sprawę do sądu o alimenty mieliśmy jedna sprawę ale on się nie wstawił..Mój błąd ponieważ powinnam była we wniosku zaznaczyć,że decyzja sądu ma zapaść również w sytuacji kiedy ojciec dziecka nie będzie się pojawiał na sprawach..Zmieniłam w niosek i teraz czekamy na następną rozprawę..

Gość taka.sobie.osoba.na.forum..
a nie masz rodziny?mama, ciotka, dziadek?mogliby sie zajac dzieckiem na jakis czas , a ty poszukaj pracy, lepszej albo dodatkowej a do jakiego przedszkola chodzi twoje dzecko ze az 900 zl musisz zaplacic?? no i co z alimentami?

Gość agnieszka_m35
Jeśli chodzi o moich rodziców to niestety tutaj gdzie mieszkamy nie mamy nikogo ..Jedni dziadkowie mieszkają prawie 400 km od nas a drudzy ok 300.... Mały chodził do państwowego przedszkola zaległość jest na taka kwotę ponieważ jest to za ponad 2 miesiące ..

Gość taka.sobie.osoba.na.forum..
ja mieszkam 1300km od rodzicow, ale kiedy mielismy trudny czas , przyjechala do mnie mama na 3 tyg. troche mi pomogla, moze popros kogos, w tym czasie sie zepnij i poszukaj lepszej pracy, albo jakieks dodatkowej( daj ogloszenie na opieke nad dzieckiem, prasowanie, sprzatanie, opiekan nad starsza osoba), to bedzie tez gwarancja dla przedzkolanki ze masz lepsza prace , wiec dziecko przyjmie spowrotem, no i czekaj na rozprawe, napewno przyznaja ci alimenty.

Gość aaagnieee
Słuchaj, a nie lepiej przenieść sie blizej rodziny??

Gość agnieszka_m35
Jeśli chodzi o przeniesienie się bliżej rodziny to raczej nie wchodzi w grę...( nie ma tam szans na jaka kol wiek prace jest to bardzo mała miejscowość)Moi rodzice nie są w stanie nas przyjąć ponieważ maja mieszkanie 2 pokojowe gdzie zamieszkują oni z moim młodszym bratem..mama nie może przyjechać ponieważ opiekuje się swoją mama która wymaga całodobowej już prawie opieki.... Patrze za dodatkową jakąś praca ale niestety ciężko jest .a tym bardziej ze jeśli nawet jakąś podejmę to co z moim synkiem mam zrobić ??? i tak juz teraz chodzi ze mną do pracy ze względu na sytuacje z przedszkolem

Gość wertfgsdfgsdgf
1400 zł na dwie to nie jest jeszcze tak zle wiec nie pieprz , znam osobiscie rodzine , ktora ma 1300 zł na 4 ...i jakos zyja , stac ich na chleb , cos do chleba , opłaty...wiec przestan tu pierdolic , ze Ci zle...

Gość a co z alimentami?
mozesz na sprawie o alimenty wniesc o zabezpieczenie powództwa, jesli sprawa nie zakończy sie t5eraz . wtedy dostaniesz tymczasowy wyrok i bedziesz z nim mogła iśc do komornika

Gość agnieszka_m35
no tak ale ta kwota 1386 to kwota brutto !!!!

Gość agnieszka_m35
Mieszkamy w Gdyni

Gość agnieszka_m35
i to raczej nie jest za wiele na 2 osoby z tej kwoty należy zrobić opłaty i wyżyć !!! i najważniejsze nie jestem osobą rozrzutną !! i bardzo by prosiła,żeby nie pisała pani ze p....ę !! nie jest łatwo napisać o swoich kłopotach a w szczególności jak się później czyta takie wypowiedzi niektórych ..Nie napisałam przecież żeby ktoś mi dał te pieniądze prawda ??? ale żeby doradzić gdzie można się udać w takich sprawach