Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

egypt

suche powietrze w pokoju!!jak zapobiec??

Polecane posty

co zrobic zeby w pokoju w ktorym jest dziecko nie bylo suchego powietrza?czy to mzoliwe ze od tego dziecko czesto choruje?

Gość jak dziecko jest malutkie
to suche powietrze mu na pewno przeszkadza. możesz kupić nawilżacz, ale na początek wypróbuj rozwiesić w pokoju dziecka kilka wilgotnych pieluch albo ręcznik, a na grzejniku postaw/ powieś ze 2 pojemniki z wodą, powinnaś zobaczyć efekt po jednej nocy, czy dziecko mniej kaszle, czy spokojniej oddycha. raczej nie jest to przyczyną chorób ale jeśli jest już chore to suche powietrze pogarsza komfort oddychania

Gość jak dziecko jest malutkie
ano jest różnica, dziecko to nie malutki dorosły, dorosłemu już dużo rzeczy nie przeszkadza, a dziecko jest delikatne i jemu przeszadzać może Ja jak słyszę od pediatry że kaszel jest TYLKO od suchego powietrza to szlag mnie trafia, bo u lekarza byłam np. w lutym a sezon grzewczy jest od października, to co , nagle w lutym wyschło powietrze? Więc na pewno samo suche powietrze nie powoduje chorób, ale na pewno drażni gardło które jest już chore

jest przyczyna chorob gardla (bol gardla, obrzek migdalkow, katar itp) ;) wysusza sluzowke, jamy ustnej, nosa, dziala niekorzystnie na zatoki suche, cieple powietrze sprzyja namnazaniu sie roztoczy