Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czapkolud

Jak u was wygląda menu roczniaka?

Polecane posty

Gość czapkolud

U mnie 8.00 150 ml kaszki 9.00 kilka "wagoników" chlebka z masełkiem 13.00 obiadek (zupka+drugie) 17.00 owoce z kaszka manna lub herbatnikami 20.00 210 ml mleka ale mój mały ostatnio w ogóle nie chce jeść :(

7 250 ml mleka 9 chleb z maslem z wedlina/serem/twarozkiem a 4 razy w tygodniu jajko 12 owoce z sucharkiem/biszkoptem/kasza manna/platkami jaglanymi 15 obiad z jednego dania 18 120g jogurtu 19 250ml mleka Jak nie ma apetytu, to likwiduje przekaski i soczki, a do picia dostaje wtedy herbatki ziolowe

Gość Jelle Jelle
8.00 Normalne dorosle sniadanie. 13.00 Normalny dorosly lunch. 18.00 Normalna obiadokolacja. W miedzyczasie (miedzy posiłkami) jakis jogurt, owoc, woda, sok, rzadziej cos slodkiego. Mleko krowie. Wszytko w proporcjach dostosowanych do wieku dziecka.

To ja powiem jak to bylo np dzisiaj. Synus 2 kwietnia konczy rok, diete ma bardzo zróznicowana wiec ciezko tak uogolnic. Sniadanie: bułeczka z wędliną,jajko na twardo Obiad: pół gołąbka z ziemniakami Kolacja: Kanapka z serem i winogrona banan Zaraz idziemy się kapac, na sen 300 ml kaszki z butli(bez butelki niestety nie zasnie:/) W nocy pije mleczko, ewentualnie kaszke(budzi się jeszcze 1-2 razy) Dodatkowo w ciagu dnia ze dwa te chlebki ryżowe czy jak to sie nazywa, i łącznie ok 0,5 litra soczku(rozrabiam z wodą 50/50 aby nie byly takie slodkie)

Moja mała to troszkę niejadek, a menu wygląda tak: 8-9h 210ml mleka zagęszczonego kleikiem 12h obiadek (na raty) 14h deserek 16h 180ml mleka+kleik 19.30h 120ml kaszka oczywiście cały dzień picie (woda, herbatka) Dziewczyny a jak przekonać dziecko do jedzenia chleba/bułki? Moja córka na sam widok się krzywi;/

moze spróbuj posmarowac jakims dzemem? miodem? Ewentualnie spróbuj dać chałkę z masełkiem, moj uwielbia.

Gość jezuniu roczny dzieciak
a mleko i kleiki głównie wcina. Brak słów :O Takie dziecko może już przecież jeść prawie wszystko to co dorośli !

Gość Jelle Jelle
Nie dawaj tej Nikolce tyle pic bo zapycha zoladek plynami i nie czuje glodu. Bezdyskusyjnie odstaw kasze i kleiki bo to nie niemowle! No i masz zakaz dawania jej slodyczy w ciagu dnia i chrupek dopoki nie nauczysz ja jesc NORMALNYCH zdrowych posilkow. Jak tak dalej pojdzie to ta cala Nikolka skonczy w szpitalu z anemia.

nie daje jej w ogóle słodyczy, w tyle picia daje ponieważ przy badaniu krwi powiedziano mi że mała ma za gęstą krew i trzeba dawać dużo picia. Co do kleików to daje niewiele, aby tylko mleko było gęstsze, a nie jak woda. Dzięki za poradę w sprawie chleba, będę próbować.

Gość a na cholere zageszczacie mlek
Ja rano daje 240 mleka, bez kaszki o 12 obaid z jhednego dania plus owoc lub deser, jogurt czy serek homo z owowcami o 16 podwieczorek : owoc lub mus owocowy i jougurt, kostka czekolady lub petitek kolacja: zupa, kanapki warzywa na parze przed snem 150 ml mleka, czasem wypije, czasem nie, zalezy co bylo na kolacje

Gość gość
Up

Gość gość
Up

Gość gość
U mnie o 8 kaszka na mleku,10-kanapka z maselkiem i paroweczka cieleca,14. 30 - obiadek, 17-mus owocowy, 20 - 150 ml.kaszki zbozowej. W nocy dwa razy pije mleko 150 ml i waży 9100, dziewczynka.

Gość gość
6 - 150ml mleka 8:30 - śniadanie: chleb z twarożkiem, dźemem, wędlina, ser, różnie 11:00 - zupa (każda jaką jemy) 14:00 -drugie danie (zwykłe 'dorosłe' jedzenie ew. mniej przyprawione) 16:00 - deser: kisiel, budyń, owoce, biszkopty, jogurt 19:00 - kaszka 21:00 - 150ml mleka

Gość gość
3xdziennie mleko 120 Rano chleb lub bulka z maslem plus wedlina/ mielonka /jajko /parowka Obiad zupa taka sama jak my jak nie chce wciskam sloik(wiem ze to zbilansowane zdrowe jedzenie i mam namacalny dowod ze mala zjadla porcje miesa z warzywami) Potem jakies chrupki,jablko,budyn,kasza z owocami lub serek albo to na co ma ochote. MALA je to co my i jezeli chce mielonego to go dostaje. Kolacja jakies owoce.Wymieniam to wszystko czasem na rybe wedzona czy kisiel. Mala duzo pije-herbata z cytryna i ciut cukru(zamieniam na miod).

Gość gość
3xdziennie mleko 120 Rano chleb lub bulka z maslem plus wedlina/ mielonka /jajko /parowka Obiad zupa taka sama jak my jak nie chce wciskam sloik(wiem ze to zbilansowane zdrowe jedzenie i mam namacalny dowod ze mala zjadla porcje miesa z warzywami) Potem jakies chrupki,jablko,budyn,kasza z owocami lub serek albo to na co ma ochote. MALA je to co my i jezeli chce mielonego to go dostaje. Kolacja jakies owoce.Wymieniam to wszystko czasem na rybe wedzona czy kisiel. Mala duzo pije-herbata z cytryna i ciut cukru(zamieniam na miod).

Gość gość
Ile Wasze roczniaki maja zebow? Moj syn za 10 dni konczy rok ale ma tylko dolne jedynki. I nie chce jesc niczego co tRzeba gryzc. Dlatego u mnie jakis bulki parowki itp odpadaja. Na dodatek nie moze jesc bialka krowiego.

Gość gość
Za dwa tygodnie kończy rok i ma sześć zębów i również skaze białkowa

Gość gość
Moje bliźniaki 13 miesiecy 7 - sniadanie. owsianka tartym jabłkiem, ryż z jabłkiem, kanapki z serem, szynka, hummusem, pomidory, parówki, owoce, awokado 10- mleko 200ml 13-obiad to co my- mięso, ryby, warzywa, makarony z sosami warzywnymi, risotto 14-15- podwieczorek- owoce, jogurt grecki z dżemem, domowe ciasto mało słodkie, kanapki z masłem orzechowym 17.30-kolacja zupa że słoika, plus coś do reki- chleb z oliwa, ser, owoc Mleko do spania W dzień do picia woda, jeśli sok/ smoothie to na podwieczorek, chrupki sporadyczni. Jedno dziecko jest żarlokiem a drugie niejadkiem

Gość gość
Moja ma tylko dwie dolne jedynki to jak mam jej dawać to samo co nam??? Przecież ona nie pogryzie

Gość gość
17:30 kolacja? nieźle :) O której dziecko chodzi spać? Mój syn o tej godzinie to je jakiś tam podwieczorek (budyń, jogurt, jogurt z owocami, tygryski, suche pieczywo itp.) Kolację to on je najwcześniej o 19:30, najpóźniej o 20:30.

Gość gość
gość 2015.06.09 Spróbuj zamiast kanapeczki z maselkiem i paroweczki, kanapkę z masłem i parówkę.

Gość gość
Tragedia jedna wielka z tym nazewnictwem produktów... Paróweczka, bułeczka, zupka to juz dopiero hit...