Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moje wlasne M

Emigracja czasowa się nie opłaca? Hahaha:)

Polecane posty

Gość moje wlasne M

Własnie w tym tygodniu, ja po 3 latach pobytu w UK, mąż po 5, kupiliśmy sliczne mieszkanie w Polsce, w Poznaniu, ZA GOTÓWKĘ:) fakt, że od samego poczatku po studiach praktycznie pracowaliśmy w zawodach w dobrych firmach, ale nie wywalalismy kasy na głupoty, samochody, tylko na podróże i właśnie oszczędzaliśmy na lokacie. Mieszkaliśmy samodzielnie w 1-bedroomie w ladnym, spokojnym turystycznym mieście blisko Londynu (żeby nie było, że na kupe w jakiejs komunie). I tak teraz, po paru latach, znamy perfekt jezyk, mamy dodatkowe kwalifikacje i szkolenia za sobą, doświadczenie w zawodzie z zagranicy, prawdopodobny transfer do Polski z firmy męża i własne, piekne nowe mieszkanie z tarasem plus garaz podziemny bez żadnego kredytu:) I nie piszę po to, żeby sie pochwalić czy nakłamać. Taka jest prawda- warto mieć cele i marzenia, i uparcie, konsekwentnie je realizować. Bo marzenia się spełniają, jeśli życie planuje sie z głową:) Pamietajcie o tym i nie poddawajcie się, i nie dajcie sie nikomu zgnoić. Pozdrawiam - szczęśliwa

Gość I bardzo dobrze bardzo
fajnie, gratuluję:) szczęściarze.

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
gratuluje mieszkanka :)

Gość jak duze mieszkanie
za ile i jaka dzielnica ;-) Wtedy bedzie juz wszystko wiadomo :P

Gość vdfvdf
super:)oczywiscie ze marzenia sie spelniaja, ja juz jestem spelniona:) i to w UK:) moje gratulacje:)

Gość jajauuquququququ
podziwiam i gratuluje.Ja spedziałm 3 lata w UK tez oszczedziłam sobie dosc duzo i nie wyobrazam sobie jak niektórzy Polacy nie maja zupełnie nic po latach w uk...Moze na mieszkanie mnie jeszcze nie stac ale cóz mam dopiero 23 lata:)ale jestem uparta i dąze do celu takze wszystko przede mną ,pozdrawiam

Gość moje wlasne M
Mieszkanie okazja swietna, bo na poddaszu są skosy - plus dużo wytargowalismy, jako że za gotówke, a do tego deweloper Anglik;) 240 tys z garażem, 2 duze pokoje, osobna kuchnia, łazienka, przedpokoj, taras i trzeci pokoj do adaptacji na poddaszu 15 minut samochodem od scislego centrum, zielona okolica, zamkniete małe osiedle z centrum sportowym i konferencyjnym Za jakis czas planujemy je sprzedac dużo drożej i wybudowac dom- ale to jak rodzina sie powiekszy Dzieki za miłe słowa:)

Gość moje wlasne M
No pewnie, ze sie da spelnic marzenia:) Ciezka praca i samozaparciem sie da. Zawsze z mezem planowalismy starannie, główkowalismy. Ja mam 25 lat, mąż 30:)

Gość dfkjdfhjdh
za zarobione w uk kupiliscie domek tak?? no miejmy nadzieje ze zarobisz cos na nim ale to chyba ci nie styknie na zbudowanie swojego domku.

Gość moje wlasne M
Nie chce budować domu na razie:) Jest nas tylko 2 poki co, taki metraż nam spokojnie starczy. Rodzice blisko, siostra ze szwagrem na tym samym osiedlu, do pracy blisko, przedszkole obok, sklepy, basen, dobra okolica:) Budowa domu za jakies pare lat najwczesniej, jak sie nam zrobi za ciasno. Zreszta zamierzamy zrobic antresole też, żeby dobrze wykorzystać przestrzeń. Na razie siedzimy w UK i odkladamy dalej, może kawalerke jeszcze uda sie kupić, i mieć stały dochód do śmierci?;) Głowka pracuje:D

Gość moje wlasne M
a i czynsz... całe 90 zł:D

Gość vghvhvgh
ja pierdole, naprawde musisz byc samotna, skoro odczuwasz potrzebe wejscia na kafeterie, aby napisac ze masz kupione mieszkanie:O Moi znajomi sa wlascicielami 3 mieszkan, z czego dwa wynajmuja na doby firmom, ludziom przyjezdzajacym na rozne targi itp. Wyciagaja z tego ok. 10 tys. miesiecznie, a za granice jezdza wyladnie na wakacje. I co, zal dupe sciska?

Gość vghvhvgh
*wylacznie

Gość moje wlasne M
Najwyrazniej Tobie sciska:) Cieszę się zwyczajnie, jak człowiek, bo zapracowaliśmy na to sami, od a do z, bez żadnej pomocy, spadków, kredytów itd. W wieku 25 lat mam samodzielne mieszkanie i jeszcze kupke kasy na koncie na wykonczenie i start. Do tego samochód, i sporo mebli... Właśnie dlatego tutaj piszę, żeby nie chwalić się po znajomych - bo sprawa świeża i unikam czegoś takiego. Tutaj jestem anonimowa, a że radość rozpiera, jak patrze na fotki naszego mieszkania - to chce gdzies to przelać. Boli Cię to?:)

Gość moje wlasne M
Co do podróży... też zwiedziliśmy europe wzdłuż i wszerz, a za rok USA. Ale nie o tym temat. Może też ktoś coś osiągnął i chce się podzielić, zamiast wiecznego polskiego narzekania i zawiści? Zapraszam, chwalcie się, piszcie o sukcesach!

Gość mustafa ruchacz po-lcz-yn
pozalic sie tylko nad toba ty pizdo smutna!

Gość super gratulacje
super gratulacje ! Moze da to do myslenia mustafie zeby zamiast sluchac kiepskiego wiesniackiegop polskiego hip-hopu wzial sie do roboty i poszedl na studia! mialbys o wiele wiecewj znajomych, gdzie spedzac czas zamiast przesiadywac cale dnie na kafeterii. i tez cie bedzie stac na mieszkanie albo zasponsorujesz jedno 'pakolom' jak ich tak bardzo kochasz ;)

Gość super gratulacje
dobvrze mustafo widze ze dobrze przyswoiles przeslanie mojej wypowiedzi ;) ciebie trzeba traktowac jak 5 letnie dziecko bo na tym etapie sie zatrzymales. najlepiej cie ignorowac, wtedy zgnijesz w swojej glupocie i znudzi ci sie

Gość a my po 5 latach w UK
nie uzbieraliśmy jeszcze na połowę mieszkania

Gość hhhhjjjjjjjjjjjjj
gratuluje tylko zastanawia mnie, jak Ty pracowalas przez 3 lata w zawodzie?? majac 25lat, zaczelas, majac 22 czyli co fryzjerka,kosmetyczka???, bo raczej nie wyzsze to nie zawod, to rzemioslo

Gość hhhhjjjjjjjjjjjjj
zeby nie bylo, ze zazdrosc, mam 26 lat,swoje mieszkanie bez kredytu tez nad morzem w W Anglii,drugie w Polsce, prace w zawodzie (po studiach) i w miedzyczasie urodzilam dwoje dzieci.

Gość mooono
ciesz się, póki masz tę energię z innego kraju. Ja też dorobiłam się na zachodzie i wróciłam pełna wervy, że wszystko tu osiągnę. Nie narzekam, ale trochę mi szkoda że wróciłam. Tu w pracy tylko mobbing i kumoterstwo. Ja chcę do cywilizacjiii!!!!!!!!!

Gość moje wlasne M
Zaczelam pracowac w zawodzie na 5 roku studiow, bo wtedy wyjechalam do UK - a studia skonczylam 2 lata temu, jestem z konca roku Mam mgr, nie boj sie:) pracuje w branzy informatycznej, jezyk znalam juz perfekt z Polski, do tego dodatkowe kwalifikacje w dziedzinach pokrewnych - nie chce sie rozpisywac zbyt wiele Maz o pare lat starszy, pracowal w UK nieco dluzej

Gość kazujoszi funakiiiiiiiii
serio?? Masz 25 lat, 3 lata temu wyjechalas do UK, czyli mialas 22 i co juz po studiach bylas?? prosze Cie:o jak walisz scieme to chociaz trzymaj sie kupy

Gość moje wlasne M
kazujoszi funakiiiiiiiii - a umiesz czytac ze zrozumieniem? zal ci dupe sciska, co nie ,polaczku???

Gość hggggljjjjjjjjjjjjjjjj
no tak, tak to mozna, w zasadzie ja tez na 5 roku mialam tylko seminaria i mozna przeciez wysylac kolejne czesci pracy do sprawdzenia do promotora na email i da sie..mi po drodze wyskoczyly bliznieta, ale juz maja dwa latka i dwa dni w tyg .pracuje z domu, a trzy po 6 godzin, mamy w firmie na szczescie przedszkole, i ze wzgledu na te 6 godzin, nie mam przerw, szybciej w domu z nimi. grunt to dobra organizacja

Gość kazujoszi funakiiiiiiiii
nie dziecko nic mi nie sciska:o no ale jak ktos nie ma nic na swoja obrone to zawsze zarzuci ze kogos cos sciska:o I kto tu jest polaczkiem