Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rachunkowaaa

dlaczego ten świat jest taki dziwny

Polecane posty

Gość rachunkowaaa

Niby wszyscy chca pokoju, ale ciągle jakieś wojny. Np. ostatnio ta sprawa z Libia. Czy zbyt długo było spokojnie i trzeba było wywołac jakąś wojnę? Nie rozumiem tego. Czasami myślę, że wszyscy przywódcy świata są jak małe dzieci: Nie mamy co robić, nudzi się nam, to pobawmy się w wojnę. Bez sensu to wszystko :(

świat nie jest dziwny - świat sie kończy . naprawdę . i nie chodzi mi o jakieś końce świata przepowiedziane przez Majów czy inne cywilizacje .

bo rządy nie mają na co kasy wydawać, a chłopcy od małego lubią bawić się w wojnę. jak się ludziska w Europie dowiedziały o wybuchu IWŚ (Wielkiej Wojny), to festyny organizowali, kolejkami do armii się zaciągali, rodziny odprowadzały ich tam w nastoju dumy i radości, ekscytacji, bo wszyscy myśleli, że to takie hop-siup i po wojnie. obie strony konfliktu były pewne wygranej. a za tę kasę, co ją wydano podczas IWŚ, to KAŻDEJ rodzinie spośród tych kilkudziesięciu państw, co brały udział w walce, można byłoby wybudować willę z basenem, naprawdę. ludzie po prostu lubią wojny.

Gość dorota00000000000000
Nie świat,ale ludzie są dziwni.

a o rozwianych nadziejach już po pierwszej bitwie nad rzeką Marną, to już inna historia :D

owszem , wojny były zawsze - ale skala kataklizmów juz dawno przekroczyła średnią , wiem , wiem golobalne ocieplenie , i inne bzdury - zawsze sie znajdzie " wytłumaczenie "

Ale faktycznie coś jest na rzeczy - ludziska obalają dyktatorów, Rosja dyplomatycznie nakłania do pokoju, tylko w Polsce jakoś ludzie się nie buntują otwarcie rządowi, wolą płakać na forach, smutne, smutne. :) Btw taką mamy w Rosji teraz demokrację, słuchajcie, że jak Miedwiediew skrytykował Putina ostatnio, odważył się niezwykle, to media trąbiły o tym na pierwszych stronach i w czołowych linkach :D Taka to ci demokracja i swoboda w rządzeniu.