Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bez-skarpetek

Jaką dużą stópkę mają/miały Wasze 4-miesięczne dzieci?

Polecane posty

Gość bez-skarpetek

Chcę kupić buciki dla siostrzenicy i nie wiem, jaka ma być długość wkładki dla czteromiesięczniaka. :)

Gość vgvghy
4 miesiecznemu dziecku buty sa potrzebne jak swini siodło.. :O Wymysl cos innego...

dokładnie po co takiemu maluchowi buty :/ jak już to takie szmaciane jak skarpetki ale imitujące buciki i to ma jeden uniwersalny rozmiar inne są kompletnie nie potrzebne więc już widzę radość matki z takiego prezentu :D:D:D też mam 4 miesięczne i najbardziej cieszą mnie body i konkrety jak pieluchy, chusteczki czy kosmetyki czy słoiczki albo mleko bo tych rzeczy nigdy za dużo :)

Gość bez-skarpetek
Pieluchy, chusteczki, kosmetyki dla dziecka już mam. O mleko i obiadki dbają rodzice, bo mała nie każde toleruje. Te buciki to właśnie myslałam, żeby kupić takie szmaciaki, coś w tym rodzaju: http://allegro.pl/hm-pantofelki-z-kokardka-16-17-wiosna-i1518356377.html, bo to ma być bardziej wykończenie stroju, jaki skompletowałam: sukieneczka, czapeczka, sweterek, body i rajtki. Brakuje tylko czegoś na stopki. Ubranka mają określone rozmiary np. 3-6 m-cy albo na ile cm, a na bucikach nie zawsze są podane i czasem podają tylko długość podeszwy. Dlatego pytam, jaka długość jest odpowiednia dla tego przedziału wiekowego? :)

Gość alliska
mam identyczne nie uzywane w domu, bo jak je dostałam byly za duze a pozniej juz byla zima i nie pasowaly, nie było gdzie zakladac

Gość alliska
wez najmniejsze i tak mogą byc za duże, bo one są dość szerokie

dla czteromiesięcznika to raczej coś takiego http://allegro.pl/paputki-buciki-niemowlece-rozne-wzozy-prezent-i1501914854.html http://allegro.pl/sliczne-welurowe-kapciuszki-bambinos-56-62-68-74-i1502229263.html http://allegro.pl/buciki-skarpetki-szydelkowe-niemowlece-i1518540659.html a to jest w uniwersalnym rozmiarze a tak na oko bo mojemu nie mierzyłam to on ma jakieś 7cm stópkę 19.03 skończył właśnie 4 miesiące

Gość bez-skarpetek
OKi, dziękuję za podpowiedzi. :)

Gość mam julkiiiiiiiiiiiiii
12cm to raczej dla rocznego dziecka moja ma 2 latka i ma 14cm mysle ze na 4miesieczne dizecko to gora 10cm wkaldka wew

Gość bez-skarpetek
Dziękuję 🌼

Gość na pewno sie nie odchudzaj
a ile waza wasze cztero miesieczne bobasy ?

Gość na pewno sie nie odchudzaj
a ile waza wasze cztero miesieczne bobasy ?

Gość Gosia Liszki
Mój synek jak miał 10 miesięcy miał długość stopy 12 cm. Mając roczek buty Gucie rozmiar 22 (13 cm stopa). Kolejne buty 14 miesięcy rozmiar 23 (stopa 14 cm ) a następne mając 16 miesięcy rozmiar 24 ( stopa 14,5 cm). Obecnie ma 18 miesięcy i planuję kupić rozmiar 25 kolejne Gucie (stopa 15 cm). Zimowe buty kupiłam we wrześniu jak miał 15 miesięcy (Bartki rozmiar 25) o dwa numery większe od letnich. Zima jest długa a Tomusiowi co 2 miesiące kupuję o rozmiar większe Buty. Tomuś jest dużym chłopcem jak miał roczek ważył 12 kg i miał 80 cm. Mój mąż ma 48 rozmiar buta i 195 cm. Dzieci jak dorosną mają o 2 numery większe stopy niż rodzice.

Gość Natalie1987
Gosia Liszki wcale nie taki duzy. Ja mam 4 miesiecznego synka mierzy 76 cm, wazy 8 kg i ma stope 12 cm :) to jest duuuzy chlop :P

Gość gość
A no to tak jak u nas:D 5.5 miesiaca 8.5kg

Gość gość k
Czytam wypowiedzi i dochodzę do wniosku, że mój synus to ma dużą stopę ;p ma 3,5 mies a stopka 14 cm