Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jebne zara

Allegro-pomocy, klient zapłacił przez płacę z allegro jak mam teraz kase dostać

Polecane posty

Gość jebne zara

???????????

Musisz przeczytać na Allegro na temat tego gówna. Ja też tego nie chcę, a pojawia mi się to w aukcjach. To chyba jest tak, ze gdzieś się zapisujesz i raz na jakiś czas spływają ci pieniądza, npa raz na 3 dni lub tydzień.

Gość ***Justa****
Musisz wejsc na swoje konto,na "moja sprzedaz"--->saldo i wyplata srodkow-->i tam bedzie zlec wyplate.Wtedy musisz troche zaczekac-pewnie z 1 dzien, az pieniadze fizycznie znajda sie na Twoim koncie

Gość jebne zara
Aha, dzięki :) wkurza mnie ta szopka z tym płacę z allegro

Gość ***Justa****
Jak dostajecie meila,ze ktos zaplacil przez Place z Allegro to trzeba wejsc za kazdym razem jak wyzej opisalam i bedzie wyplacalo kase po kazdej transakcji.Tylko ze troche dluzej sie czeka,niz ktos by przelal bezposrednio na Wasze konto.

Gość ***Justa****
Ja tez nie lubie,bo sie dluzej na kase czeka. A klienci mysla,ze my od razu dostajemy kase na konto:O A to dluzej trwa niz zwykly przelew.

Gość ja jako kupujacy
uwielbiam ta funkcje, bo mozna od razu sie zalogowac do banku i zaplacic, albo np karta

jebne zara -> tylko że ta "szopka" jest najlepszym zabezpieczeniem przed nieuczciwymi kupującymi i sprzedawcami

Gość ja jako kupujacy
wczoraj jak placilam karta to kasa im wplynela (firma) w ciagu 1h. dzis kurier dowiezie produkt

Gość magiadance
ale opcja place z allegro jest bardzo wygodna i fajna ,jak czegos nie znamy to na to szczekamy :) nasza cecha narodowa jedna z głównych zaraz po zawiści :)

Gość dobra fukncja od sprzedawca ma
kase na koncie, a ja gotowy szablon płatnosci

Jebnij się w łeb, jak nie potrafisz prostych rzeczy przeczytać i przyswoić

Gość zawsze wkurza tumanow
zawsze wkurza tumanów jak cos jest niezrozumiale. :o bo tak ciezko wziac i poczytac o tym prawda? placenie z allegro moim zdaniem jest najlepsze, ponieważ gdy coś kupuje np w poniedziałek. to place od razu i te pieniadze w kilka sek znajduja sie na koncie allegro osoby od ktorej kupuje przedmiot i owa osoba tego samego dnia juz wie ze ma kase i tego samego dnia moze mi wyslac paczke. co za roznica czy bedzie czekac jeden dzien na moj przelwe czy jeden dzien na wyplate z allegro? no ale to tak jak z moja babcia, ona tez nigsy nie przekona sie do przelewów internetowych tylko zapieprza do banku, bo dla niej przez internet to glupie i wkurzajace. wy jestescie ciut krok do przodu. ale zawsze sobie można zaznaczyć sposób zaplaty tworząc aukcje... no ale tumanowi cięzko.

Gość public vampire
Levviatan, ja znam taką jedną rudą co byś się mogł z nią spiknąć :)

Gość aaatttmmm
minimum jakie musisz mieć aby wypłacić kasę to 20 zł jak masz mniej na koncie w "Płacę z allegro" to kasiorki nie wypłacisz

Gość jebne zara
a ja dostrzegam w tym temacie jeszcze jedną i chyba najważniejszą cechę narodową: chamstwo, dziękuję za uwagę 🖐️

"minimum jakie musisz mieć aby wypłacić kasę to 20 zł jak masz mniej na koncie w "Płacę z allegro" to kasiorki nie wypłacisz" wierutna bzdura. ja jestem nawet na minusie jak cos sprzedaje i jakos zawsze moge zaplacic z allegro. to wszystko polega na tym, ze allegro tak jakby zakłada za ciebie dana kwote. i tego samego dnia to allegro de facto daje pieniadze sprzedajacemu na jego konto, po czym allegro oczekuje na przelew od ciebie.

Gość kupującaaaaaaaaaa
[zgłoś do usunięcia] Levviatan j**ne zara -> tylko że ta "szopka" jest najlepszym zabezpieczeniem przed nieuczciwymi kupującymi i sprzedawcami jakie niby zabezpieczenie? To powinno działać na tej zasadzie, że kupujący wpłaca na konto allegro, sprzedający wysyła towar, wysyła jakieś potwierdzenie nadania i allegro wysyła mu kasę na konto, albo dopiero jak kupujący odbierze towar. Wówczas byłoby to zabezpieczenie. Natomiast w praktyce wygląda to tak, że kupujący płaci przez allegro, sprzedający przelewa na swoje konto i dopiero jak ma kasę u siebie, to wysyła towar, więc zabezpieczenie żadne, jedynie wydłużenie transakcji..

Gość Blaminkaa
" [zgłoś do usunięcia] zawsze wkurza tumanow zawsze wkurza tumanów jak cos jest niezrozumiale. bo tak ciezko wziac i poczytac o tym prawda? placenie z allegro moim zdaniem jest najlepsze, ponieważ gdy coś kupuje np w poniedziałek. to place od razu i te pieniadze w kilka sek znajduja sie na koncie allegro osoby od ktorej kupuje przedmiot i owa osoba tego samego dnia juz wie ze ma kase i tego samego dnia moze mi wyslac paczke." To samo masz przy zwykłym przelewie jeśli akurat masz taki sam bank, albo płacisz z Alior. Przy przelewie masz ikonki banków, wybierasz swoją ikonkę i masz gotowy szablon.

trzeba poczytać i już . Klient płaci przez "płace z allegro"przychodzi komunikat ,ze kasa już jest i można wysyłać przesyłke. Fizycznie kasa jest na drugi dzien na twoim koncie,chyba ,że zlecisz inaczej.

"To samo masz przy zwykłym przelewie jeśli akurat masz taki sam bank, albo płacisz z Alior." no co ty kurwa nie powiesz, powaaażnie??? hahahahaahahah ale jak czesto ci sie zdarza, że macie ten sam bank?