Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

asylium

pytanie do mam ośmio miesięczniaków

Polecane posty

dziewczyny , czy wasze dzieci w wieku ośmiu miesięcy same siadają , wstają w łóżeczku ?? pytam bo moja mała posadzona siedzi długo i sztywno , chodzi w chodziku , trzymana za rączki też chodzi ale nie podnosi się sama do siadania ani nie wstaje przy barierce w łóżeczku. czy powinnam się martwić??

Moj mały ma 8 miesiecy, siedzi sam sztywno, podnosic przy łozeczku sie nie podnosi, sytuacja jak u Ciebie, napewno w miarę upływu czasu zaczną sie podnosic.

to troszkę mi ulżyło , dziwne to może ale czasem patrze na dzieci znajomych i niektóre stały same w łóżeczku w wieku 6-7 miesięcy, wiem , że każde dziecko rozwija się inaczej ale bałąm się , że coś może być nie tak, co prawda nasza pediatra mówi , że wszystko ok ale ja wolę wiedzieć jak to wygląda w praktyce ;)

Gość do asylium
No coś ty,nie ma sie czym martwic.Moja córka pierwszy raz podniosła sie w łóżeczku,jak skończyła 10 m-cy.Teraz od kilku dni raczkuje,a niektóre dzieciaczki w tym wieku juz chodzą,ja sie tym zupełnie nie przejmuję.

Gość kkkkkkkkk
hej, wszystko zalezy od dziecka jedne robia to wczesniej inne pozniej. jedno jest pewne, zle robisz ze sadzasz dziecko w chodziku on tylko opoznia sprawe bo dziecko robi sie leniwe i nie chce samo swiczyc chodzenia i podnoszenia

dokładnie każde dziecko jest inne mój mały ma teraz 4 miesiące a już próbuje się dzwigać do siadania a córa sama siadła jak miała jakoś tak właśnie 8-9 miesięcy, raczkować zaczęła jak miała rok a chodzić jak miała półtorej

Gość moja ma 8 miesiecy
i siadzie sama, ale umie juz raczkowac wiec podobno dzieci wtedy siadaja. wstaje w lozeczku tez i stawia kroczki trzymana za raczki.