Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezdecydowanaa8

co wybrać? studia licencjackie czy studium fryzjerskie?

Polecane posty

Gość niezdecydowanaa8

Witam. Doradźcie co w dzisiejszych czasach mam zrobić bo ja już sama nie wiem co zapewni mi prace na pszyszłość... Otóż zastanawiam sie jaka szkołe wybrać czy iść na studia licencjackie na administacje lub zarzadzanie o specjalizacji związanej z rachunkowościa i finansami żeby miec wyższe wykształcenie, czy iść na studium fryzjerskie ponieważ interesuję sie od dawna tą dzedziną, poza tym mam skończoną szkołe wizazu i stylizacji paznokci, roczna szkołe kosmetyki. Jestem po technikum ekonomicznym z maturą ale nie wiem co dalej robic... Boje sie że kiedyś wyższe wykształcenie to bedzie podstawa do pracy, że majac średnie może być ciężko. Obecnie pracuje w pracy za biurkiem, ale nie mam umowy na czas nieokreslony mimo że mam już trzecią umowe, wiec jak kiedys założe rodzinę to nie wiem czy do tej pracy bede miała powrót. Co do fryzjerstwa to mam możliwości zdobycia doświadczenia w rodzinnym salonie, pracy na fryzjerki jest dużo, mam smykałke do takich kosmetyczno-fryzjerskich zabiegów - lubię to. Poza tym mam tez swoje lata tj 25 i coś w tym zyciu chcę dla siebie zrobić. Idę jeszcze na nauke angielskiego ale prosze doradźcie co zrobić mam jaka szkołe wybrać??? Co wy byście zrobili w mojej sytuacji?

Gość studium fryz
powiem ci ze ja jestem po marketingu i mam gowniana prace dlatego od pazdziernika chodze do studium fryzjerskiego i ejstem zadowolona. jedyny minus jest taki ze podobno ciezko po takim studium o praktyki bo zaklady wola zatrudniac ludzi po zawodówkach

Gość uppp
podnosze