Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutnaaaaaaaaaaaaaaa

Adopcja psa - Golden Retriever

Polecane posty

śliczna, mam taką samą - w czerwcu będzie miec 2 lata. Mama nadzieje że trafi w dobre ręce, chętnie sama bym ją wzięła tym bardziej że jestem z chrzanowa, więc jakiś 20 minut samochodem. ale mąż by się wkurzyła strasznie :P

Gość mam 3 psy
Dlatego autorko moim zdaniem powinnaś dojechać do osoby która chce pieska, sprawdzić jak mieszka itd bo ktos może z pozoru wyglądać na dobrą osobę a w rzeczywistości bedzie traktowała źle pieska i trzymała gdzieś na łańcuchu przy budzie :( Jeśli nie masz możliwości dojazdu to wydrukuj ogłoszenia w Twoim mieście, na 100% się ktoś znajdzie i wtedy sprawdzisz jak ludzie mieszkają i czasami będziesz odwiedzała psinę i sprawdzala czy wszystko z nia ok :)

Gość mam 3 psy
Ja jak oddawałam szczeniaki (kundelki od suczki którą przygarnęłam w ciąży) wydrukowałam dosłownie 5 ogłoszen i rozwiesiłam gdzies na przystankach autobusowych i w ciągu 3 dni oddałam 7 szczeniaków ;) Oczywiście osobiście pojechałam do przyszłych właścicieli zobaczyć jakie mają warunki na pieska bo musialam sie upewnić czy oddaję go w dobre ręce ;)

No na prawdę, że też chce Wam się wymyślać takie bzdury. Podszywacze, do książek marsz! :P

jeśli ktoś chce to mogę wysłać na próbę tego psa np. mailem. jak nie będzie pasował to odeślecie przez skype

Gość studium fryz
najgorsze sa te PSEDOHODOWLE ( widzieliscie w tvn uwaga jak wyglada to?) to jest produkcja zwierzat za wszelką cenę....przewanie w klatkach jeden na drugim gdy sie załatwiaja to na dolne klatki z psami...suki sa zmuszane do romnazania siła i po paru latach to jest wrak a nie pies wycienczony ciaglymi ciazmi, jedzacy marne jedzenie, zaniednaby nie wyprowadzany na spacery, przywiazane lub w klatkach.... jesli juz oddawałabym suczke rasowa to tylko wystrelizowana zebynie trafic na takich debili

Gość studium fryz
i mało tego to jeszcze najczesciej suki dostaja srodki przyspieszające porów przed terminem zeby jak najszybciej zaszły w kolejna ciąze

Ja widziałam, tragedia... Na animal planet codziennie jest też taki program policja dla zwierząt i tam dopiero można zobaczyć jacy ludzie potrafią być okrutni dla zwierząt..

nie pisałam tu nic od jakiegoś czasu to same podszywy ! pies jest zdrowy.

Gość studium fryz
natalieee wiem tragedia widzilam te programy niestety ludzie sa glupi bo kupuja z takich hodowli nie zdajac sobie nawet z tego sprawy....wiec jest popyt to i jest podaż...powinno sie zwracac na to uwage a nie kupowac psa rasowego bo tani

idę z tego forum bo nie zamierzam był brana za dziecko z podstawówki, które nie poszło do szkoły. mam nadzieje, że mój pies znajdzie dobry dom.

Gość studium fryz
ale te psy dostają je np miesiac wczesniej a baby dotaja te srodki w dniu porodu!!

Dla mnie największą głupotą jest brak sterylizacji/kastracji psa. Ale jak mówisz. Jest popyt - jest podaż. Można nieźle zarobić na takiej pseudohodowli, wystarczy wejść na głupie allegro i zobaczyć jak tam zwierzęta się rozmnażają. I ludzie to kupują. Kurcze, ja miałam dwa psy. Jeden ze schroniska - był już wykastrowany. A suczkę też owczarka, wzięliśmy od znajomych i też wysterylizowalismy, żeby czasem nie było z tego szczeniaków. Dla mnie pies, to członek rodziny, a nie maszynka do zarabiania pieniędzy. Co innego, gdy psy mają papiery.. Ale jak się krzyżuje byle co, to potem nigdy nie wiadomo jaka będzie psychika takiego psa.

Gość 098yhikn
napisz tutaj: http://www.dogomania.pl/forum.php to najwieksze forum i wiele psow znajduje dom a ludzie moga sprawdzic niektore osoby. bo zanim sie odda psa trzeba sprawdzic gdzie bedzie, poznac przyszlych wlascicieli. dalas ogloszenia w swoim miescie czy komus nie zginal pies?

Gość 098yhikn
i poszukaj na forach o psach, na forach swojego miasta czy nie ma ogloszenia o zaginieciu psa

Gość super gratulujemy!
ja mam dwa adoptowane labki :)

Też fajnie. Labradory podobnie są łagodne i rodzinne jak goldenki :) Jestem mega szczęśliwa!

Gość super gratulujemy!
a skąd jesteś? ze śląska?

Tak, mieszkam dosyć blisko autorki, także nie było problemu, żeby się zgadać :)

dziewczyna portugalczyka --> Widze w stopce, że też jesteś posiadaczką goldenka :) Słodki pyszczek, zresztą oba. Moja Zuzia ma złoty kolor. Jestem nią oczarowana :) I strasznie się cieszę, że trafiła akurat do mnie. Miałam farta!

moj goldenek tez jest zloty, jak lezy na sloncu to mu sie ta siersc tak slicznie mnieni :) znalazlam go ubrudzonego z krwawa lapka na dworze, przygarnelismy go do siebie i tez jestesmy z niego bardzo zadowoleni :)

Gość super gratulujemy!
na śląsku jest dużo zlotów labowo-goldenkowych, właściciele sobie gadają, a kilkanaście psów szaleje w jeziorze, albo tarza się w błocie :D

Kurcze, jak można takiego psa wyrzucić :( No, no.. nastawiam się na te błotne szaleństwa czy wpadki wodne, bo u mnie niedaleko jest jeziorko, więc pewnie kiedyś się skusi na kąpiel :D Ale na mogę spać spokojnie, bo puki co, nie będę jej spuszczała ze smyczy, aż się do mnie nie przyzywczai, no i zanim jej nie wysterylizuję, bo jest w takim wieku, że może lada chwilę dostać cieczkę.

Gość super gratulujemy!
moja adoptowana sunia była katowana :O od szczeniaczka :O

A jaka jest teraz? Nie odbiło się to na niej w jakiś sposób? Biedactwo.. Szczeniaka katować? To trzeba mieć coś z psychą, ale powiem Wam, że już mnie nic nie zdziwi... Jak patrzę na te programy na animal planet, to mi się nóż w kieszenie otwiera...