Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ohhhhmamamyyyy

czy naprawde źle ubrałam 3 miesieczna corke na spacer....???????????????

Polecane posty

Gość ohhhhmamamyyyy

tesciowa dzis miala zabrac corke na spacer, przyszla wczesniej i czekala az skoncze karmic i ja ubiore. zaozylam dziecku tak: body na dlugi rekawek, na to spioch taki cieniutki, na to bluzeczke z bawelny tez delikatna zapinana na guziczki i spodenki dresowe( przewiewny material). Na wszystko kombizezonik pluszowy( taki miskowy) nie gruby.!!! a ona stwierdzila, ze dziecku bedzie zimno!!!!czy wy tez tak uwazacie???/ u mnie w miescie okolo 10-12 stopni, delikatny wiatr od czasu do czasu.

Gość Jelle Jelle
Te śpiochy niepotrzebnie założyłaś. Zamiast nich było dać skarpetki i tyle.

Gość Jelle Jelle
A w wózku przykryć kocem jakby wiało.

Gość jbjh
wg mnie, w porządku.

Gość ohhhhmamamyyyy
wezme to pod uwage nastepnym razem...na szczescie- te spiochy sa naprawde cieniutkie..... jestem pierwszy raz mama tak wiec nie jestem jeszcze ekspertka w tych sprawach. A tesciowej chodzilo o to ze wogole za cienko ja ubralam.......

Gość Dori spamerko!!!
bardzo dobrze ubralas:)

dla mnie też ok :) ja bym zrezygnowała ze śpiochów, i najwyżej ubrała rajstopki (nie wiem czy ubierasz) ;)

Gość gryczka
Na pewno nie było za zimno. Dziecko powinno mieć jedną warstwę więcej, niż my, więc jak sobie zakładasz bluzkę, sweter i cienką kurtkę to dla dziecka body+bluzeczka+kombinezonik+ew.kocyk będzie w sam raz. Albo body+śpioch+bluzeczka+kombinezon, czyli tak jak ubrałas. Trzeba pamiętać, że dziecko w wózku dodatkowo jest chronione przed zimnem, niech teściowa włoży głowę pod budkę wózka :-p

Gość Jelle Jelle
Cienki kocyk miałam na myśli, a nie gruby wełniany. Jak u kogoś wieje zimny wiatr to nie zaszkodzi. U mnie jest dziś pięknie, ale każdy mieszka w innym rejonie kraju i ma inną pogodę.

Nie przejmuj sie starsi ludzie tak maja byle przegrzac i najgrubiej jak sie da ubrac u mnie tez dzis ok 12 stopni cieplo a baba w sklepie sie pyta czy ja nie przesadzam ze bez koca wyszlam maly spal przeciez mu zimno itd ale ja juz na to nie reaguje przyzwyczailam sie... a ubralas ok tylko faktycznie bez spiochow

nie przejmuj sie... dobrze ubralas dzidzie - zaufaj sobie... ja ubieram teraz bardzo podobnie do ciebie - tzn zamiast tego misiowego pajaca mam polarową bluze i polarowe spodenki ... pod tym tylko kaftanik i spiochy... biorę tez kocyk... a jak bardziej wieje to nakladam tą ochronke gondolki... w gondoli jest naprawde cieplo.. - jak wchodze z mala do sklepu to zaraz zaczyna plakac bo jej gorąco... musze ją szybko odpinac moja mama kupila mi do wozka taka koludre i poduszke no to ją wysmialam jak to zobaczylam.... tymbardziej ze moja gondolka jest mala i ma specjalną wkładke mieciutką i pasy bezpieczenstwa... gdzie tam poducha jeszcze ... no kosmos...

Gość deszczowa piosenka :)
Dobrze ubrałaś :) Zresztą... Ty najlepiej znasz sowje dziecko i wiesz czy woli trochę cieplej lub też chłodniej :) Moja mała od zawsze była piecuch i lubiła nawet dwie warstwy więcej niż ja... I tak jest do teraz,mimo ze ma póltora roku...

Myślę że dobrze. Ja też zawsze ubierałam małą o jedną warstwę więcej niż miałam sama. lekarka zawsze powtarzała żeby nie przegrzewać dziecka bo to jest masakra. Ale ja miałam taki sam problem z moją mamą też twierdziła i do tej pory twierdzi że moje 3 letnie dziecko jest za cienko ubierane to jej tłumaczę że jak idziemy na spacer ja idę a moje dziecko biega:)

Gość sycyljanka
Generalnie zasada jest taka ze osob lat 45+ sie nie slucha jesli mowia ze dziecko jest za cienko ubrane bo osoby starsze maja tendencje do przegrzewania dzieci i ubralyby je w 5 warstw wiecej niz siebie. Sa wyjatki ale to rzadkosc :P A dziecko ubralas dobrze, choc te spiochy chyba niepotrzebne