Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mar12

Współczesne kobiety - paradoks wymagań

Polecane posty

Gość mar12

Chciałbym się podzielić moimi spostrzeżeniami. Zauważyłem, że każda kobieta wymaga od faceta niemal tego samego, czyli : -zaradny (ambitny) -inteligentny -dobrze wyglądający itp Nie ma oczywiście w tym nic złego, ale jest pewniem szkopuł. Jeśli facet ma te cechy na wysokim poziomie, to jasne jest, że żadne stałe relacje go nie interesują. Dla mnie to jasne jak słońce, ale to co widzę na około temu przeczy. Więc apeluję do kobiet, jeśli kiedyś spotkacie kogoś takiego, miejcie na uwadze tą "drobną" niewygodę ;-)

Gość patrza mi na rece
otóż to, gosc ktory ma takie cechy czyli dobry wyglad, pieniadze, pewnosc siebie itp.. to bedzie ruchal szmaty co chwila nowa a wiec pomyslcie tepe pizdy czy wolicie nas, lamusow i nieudawniczkow w waszym mniemaniu, ale wiernych ktorzy zrobia dla was wszystko czy takich kozakow ktorzy co chwila beda tez inne ruchac?

hmm....Ok to jeszcze napiszę.. Zaradny- owszem, bo ja pracuję to mężczyzna tym bardziej powinien Inteligentny- bez dwóch zdań! Dobrze wyglądający- zależy co to dla kogo znaczy. Chciałabym ubrac buty na obcasach i nie zniżać głowy do buziaków, musi być czysty, schludnie ubrany Meżczyźni tez mają swoje wymagania, więc mozna założyć podobny temat :D

I wiesz...lamus nie lamus.. istnieje cos takiego jak miłość :classic_cool: Wiadomo, na początku patrzymy tylko na wygląd, ale kiedy okaże się, że zafascynowało nas wnętrze to zgrabny tyłek czy buźka a'la model nie sa priorytetami. I zdecydowanie wybrałabym spokojniejszego faceta, który doceniałby mnie, szanował i dbał ( i vice versa) niż jakiegoś cwaniaczka który nie spuszczałby wzroku z innych kobiet :o Nie jesteście na straconej pozycji :) wiele dziewczyn myśli podobnie jak ja

Gość taka prawda.......
rozumiem że ty nie masz wymagań żeby dziewczyna była: -zaradna (ambitna) -inteligentna -dobrze wyglądająca itp;) a jak sie juz taka trafi to zakładasz ze nie interesuje jej stały zwiazek i na pewno zdradzi dlatego szukajac dziewczyny nie popadasz w takie paradoksy i zwracasz uwage tylko na te które nie maja takich cech:D

Gość patrza mi na rece
ravija.. nie osmieszaj sie nie od dzis wiadomo ze kobiety wola facetow atrakcyjnych ktorzy maja powodzenie (co za tym idzie korzystaja z tego-to oczywiste) niz szaraczkow na ktorych zadna kobieta nie spojrz ale jakby mu dala szanse to by byl jej wierny do smierci

Gość mar12
Otóż to. Wóz albo przewóz. Kobiety muszą to w końcu zrozumieć, żeby później nie wylewać żalów na tym portalu, pisząc jacy to faceci są źli i beznadziejni.

Gość racjonalistka!!!!!!
Co za bzdura!!!! Jestem bardzo atrakcyjną dziewczyną, mam 25 lat, skończone studia, 2 języki biegle i świetną pracę. Mój facet nie jest najpiękniejszy, pewnie nawet nie przeciętny, ale ujął mnie swoim intelektem, oddaniem i mega poczuciem humoru. Ma dobrą pracę, ale tez nie zarabia jakiś mega milionów. Jest po prostu fajnym, dowcipnym chłopakiem, ciepłym, kochającym i oddanym. Wygląd, kasa i pozycja społeczna nie mają tu nic do rzeczy. jak można myślec tak stereotypowo. Kocham go bardzo, może własnie dlatego, że jest facetem, który w zyciu nie gadał by takich głupot jak autor wątku, bo zna życie i kobiety i wie, że to czy ktoś ma powodzenie czy nie zależy od tego czy ujmie kogoś swoją osobowością i intelektem czy się zgrają, dogadają. Wygląd i pieniądze nie mają tu nic do rzeczy. NIC!!!!!

Gość mar12
Pani racjonalistka!!!!!! to typowy przypadek. Takie panie to myślą, że jak na forum pochwalą się swoim wykształceniem i wyglądem to poprawi się im samopoczucie ;-) Dla ścisłości, człowiek inteligentny to nie synonim słowa wykształcony. Nie odbiegajmy jednak od tematu. Ps pani "racjonalistka!!!!!!" życzę wszystkiego dobrego

Gość racjonalistka!!!!!!
Temat dotyczy tego,że wszytskie kobiety chcą mieć pięknych, kasiastych i ambitnych facetów. Więc chciałam podkreślić fakt, że to nie prawda. Można być kobietą atrakcyjną z dobra pozycją, która może mieć wielu mężczyzn, ale i tak wybrać nieatrakcyjnego i niekasiastego porządnego chłopaka po prostu, kochającego i takiego co ma dobrze w głowie poukładane. A wygląd i pieniądze naprawdę nie mają tu żadnego znaczenia. Naprawdę!!!!! A przyznam wam się do czegoś, kiedyś spotykałam się z takim Panem, którego opisaliście, miał pieniądze, prezencje itd. I wiecie co? Pogoniłam go bardzo szybko, bo mu się za dużo wydawało!!!! Bo najczęściej u takich facetów narcyzm i autouwielbienie bierze górę nad rozumem, a to już jest żałosne dla każdej kobiety. Mówię serio!!!!!

Gość taki jeden 123
Prawda jest taka że ludzi można podzielić na 3 kategorie 1)Tacy co to dobierają się w pary/bądź są samotni z przymusu tnz nie są atrakcyjni na tyle by mieć duży wybór wobec tego najczęściej decydują się uwiązać z pierwszą lepszą napodkaną osobą deklarując im niby wierność (gówno prawa bo nikt ninni ich nie chce).Tacy ludzie wieżą w miłość ,ale bardziej równoważą to ze ślepą wiernością wynikająca z braku powodzenia. Generalnie największy procent populacji 90% społeczeństwa 2)To grupa ludzi na tyle atrakcyjnych ,że są w stanie w miarę szybko poszukać sobie nowego partnera (badboye i zołzy) jednak ich poczucie wartości jest jeszcze na tyle małe i słabe ,że panuje u nich przeważnie zasada im więcej tym lepiej bo i wybór mają to mogą :). jakieś 9% społeczeństwa. W miłość nie wieżą bo mają wybór. 3)Bardzo rzadko spotykana grupa ludzi ,która jest jednocześnie atrakcyjna oraz ma na tyle wysokie poczucie wartości że potrafi się otworzyć na miłość i być wierna nie z przymusu ,a wyboru. Jednak są to osoby nieliczne i trudno takim znaleźć 2gą równie rzadko spotykaną połówkę. Jakieś 1% lub mnie populacji czyli jedna para na 10tyś ;]

Gość taki jeden 123
"Tacy ludzie wieżą w miłość" wierzą oczywiście ...kurwa powinni dodać możliwość edycji postów ;/

Gość mar12
Celowo nie wspomniałem w głównym poście o pieniądzach, gdyż jest to temat na innym wątek, jednak niektóre osoby ciągle do nich nawiązują. Zgadzam się poniekąd z panią powyżej. Jasne, że możesz wybrać tego mniej atrakcyjnego i zaradnego (bez kasy) a w zamian otrzymać wierność. Pytanie brzmi czy większość pań też tak by zrobiła?

"Pytanie brzmi czy większość pań też tak by zrobiła?" - e tam :D Kafeteria by zbankrutowała :P

Gość mar12
:-) i tutaj właśnie jest pies pogrzebany

Nie oszukujmy siebie i nikogo. Kazda z nas chce kogos stabilnego finansowo, fakt. Nie oznacza to jednak, ze liczymy na dotacje z partnera strony. kazdy powinien wnosic do zwiazku tyle samo lub przynajmniej starac sie wyrownac w jakikolwiek sposob.

Gość infantylna Carrie
no prosze jakie statystyki! sam je przeprowadziles? :)

Gość njkvb kju
i znowu durne, stereotypowe myślenie...

Autor chce przekazac, iz mimo, ze nie grzeszy zawartoscia portfela, jest dobry, kochajacy itd. Cala zas reszta dobrze wygladajaca i nadziana jest tylko po to, by wykorzystywac potencjalne naiwne kobiety..ehhh.

Gość a teraz odwróćmy sytuację__
to samo można powiedzieć o facetach z dużymi wymaganiami; to znaczy szukających atrakcyjnych, pięknych mądrych i wykształconych kobiet - wiadomo że taka kobieta będzie niezależna i ''wyzwolona'' 🖐️

Gość mar12
Nie winię kobiet za taki stan rzeczy. Taka już ich natura. Tak są "zaprogramowane" i tyle. Jeśli chodzi o statystyki, to mam paru znajomych i większość pasuje do "klucza" :-) W skrócie wygląda to tak: -masz dobrą pracę i mieszkanie - facet kończy związek -nie masz powyższych (zostajesz bezrobotny nie z własnej winy) kobieta kończy związek

Gość Prawda jest taka,że ci,którzy
narzekają na kobiety mają żal do świata,że super laski w większości mają swoje wymagania,przynajmniej co do zamożności rodziny,z której ktoś pochodzi.Jak i zwykłe przeciętne dziewczyny czekają na playboya zdobywcę,przystojniaka.Jednym i drugim odbiło bo się filmów za dużo naoglądali

ojejojej, ..nie ma sie do czego doczepić tylko do niewielkiego błędu....zdecydowanie mniej żałosnego niż "bul"lub "nadzieji" naszego prezydenta. ale OK. Wybaczcie to przejęzyczenie I jak ktos tam wyzej napisał, nie ośmieszam się, tylko na forum publicznym wyrażam swoje własne zdanie... Tyle. I gryźcie się, urywajcie sobie łby, mnie to nie obchodzi 🖐️

Gość Baron Lobkowicz
kobiety selekcjonują facetów w następującej kolejności: 1. wygląd 2.charakter, zainteresowania, osobowość 3.kasa Oczywiście mam na myśli w miarę normalne kobiety, bo materialistki są oczywiście gotowe pójść ze starszym o 20 lat bogatym brzydalem. ps. faceci selekcjonują podobnie

Gość kjhkh
up