Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ona891

okropnie wredna teściowa

Polecane posty

Gość Ona891

witam, jestem tu po raz pierwszy ale chciałabym się podzielić swoimi przeżyciami z teściową, nie daje sobie już z nią rady,straszna baba-porównuje mnie do siebie choć jest 3 razy grubsza, jak przychodze do niej to tylko patrzy na mnie od gory do dolu jak jestem ubrana i czy umalowana,a jak juz sie umaluje to za 10 minut pada kometarz ze jej corka P.to sie nie maluje bo jak bedzie miala 40 lat to bedzie miala duzo zmarszczek, jak mowie cos na temat mojej rodziny to ją szlak trafia a nawet ich nie nza, kiedy zreszta zrobila mi wyrzut ze nikogo z mojej rodziny nie zna, a jak pozniej przyjechala moja ciotka i w ogole to nawet nie przyszla bo "co ona bedzie mowic", do wesela tez sie wtracala a jak ja prosilam o pomoc to powiedziala ze ona jest Pania i bedzie gosciem honorowym i nie bedzie zapier....ć, nie wspomne juz o tym ze nasze bylo na 40 osob a jej coruni na 150 a na coruni weselu ona wszystko obslugiwala i bylo dobrze, na wesele nawet zł zesmy od nich nie dostali bo rzekomo nie maja pieniaedzy ale juz nie uwierze ze nie mieli 20zł na kwiatki bo wstyd byl jak nie wiem bo nawet kwiatka nie dali, w ogole jak gdzies jedziemy to jak wracamy to jest foch bo ona chciala cos tam sobie kupic amy zesmy jej nie zawołali, no ale kurde ja tlumacze ze jak jej cos potrzebne czy chce gdzies jechac to niech przyjdzie i powie to moj M ją zawiezie nie widze problemu bo przeceiz my nie bedziemy zawsze latac i sie pytac czy czasami nie chce gdzies jechac, ma interes to przychodzi i mowi a nie ja mam sie domyslac ze ona cos chce-jak z malym dzieckiem. w ogole to mnie nie znosi bo studiuje lubie o siebie zadbac i oboje z mezem zarabiamy-chcialaby zebym ja tak jej coreczka narobila sobie dzieci za 18 lat a potem marudzila jak nie mam pieniedzy, ze ja to jestem wielka PANI i w ogole.duzo rzeczy wiem od ludzi jak na mnie gada ale nie moge jej tego wprost udowodnic i musze byc mila nie wiem co zrobic

Gość revlon
jak to "musze byc mila" a kto Ci kaze?

Gość Ona891
po prostu jak sie dowiedzialam od ludzi co na mnie mowi to nie moge jej teraz tego wygarnać bo wtedy wydam ludzi ktorzy powiedzieli mi to w tajemnicy, zreszta kiedys jej jedną rzecz wygarnęłam co wiedzialam ze jak powiem to sie nie zorientuje kto mi powiedzial to sie wszystkiego wyparla i ze ona mnie lubi i nigdy by tak nie powiedziala a wiem na 100 procent ze to mowila no i co z taką babą zrobić?

Gość frytuszka
Ja swoją traktuję grzecznie, zawsze z uśmiechem i ignoruję wszystkie zaczepki. Babę szlag trafia, ale nie ma się do czego przyczepić. Czasem pomarudzi, że jestem chudzielec, albo przyczepi się, że nie jestem w pełni kobietą (jestem bezpłodna), ale widać taki jej urok. Trzeba po prostu nabrać dystansu 🖐️

Gość Ona891
z ta to sie tak nie da, wtrraca sie do wszytskiego-jaki samochod chcemy kupic ze ten niebezpieczny a sama jezdzi rowerem kiedy sbyla taka sytuacja ze mojego bolal krzyz no i sie polozyl na to ona za dzrzwiami ze nic nie robi i ze ziec jej musi sam drzewo ciąc a on lezy( nie wiedziala ze go krzyz boli bo z nami nie rozmawiala) wiec moj M. wstal i poszedl, powiedzial szwagrowi ze go boli krzyz i przyszedl, za chwile kochana tesciowa wpoada do nas do pokoju z tekstem " synu nie ma kto o ciebie zadbac, mam cie wezmie do doktora,l gdziue to zeby nie wziac chlopaka do lekarza, pamietaj synu poki matka zyje nic ci nie bedzie itp"ja takie oczy, tym bardziej ze godzine wczesniej klocilam sie z moim zeby poszedl do doktora, ale wiecie jakie są chłopy nie i koniec i nawet silą nie dało rady-zreszta ona też wie jaki jest M. ze jak sie uprze to nie ma przepros, ale to bylo po to zeby mi dokuczyc, a ja jak zwykle sie nic nie odezwalam glupia

Gość Ona891
ostatnio tez dowalila specjalnie a mianowicie Ona dobrze wie ze nie lubie pijanstwa bo pochodze z rodziny alkoholikow i dobrze wie ze podoba mi sie to najbardziej w M ze nie pije nawet piwa, moze to dla kogos tylko piwo ale jak sie jest po takich przezyciach jak ja to juz to piwo jedno staje sie czyms innym,zreszta ona nie raz mowila jak to dobrze ze jej syn nie pije nawet piwa, ale ostatnio jak chciala mi dokuczyc to jak moj M kupowal ojcu swojemu piwo to siostrezniec mojego M mowi do tesciowej "zobacz twoj syn zaczał pić " a ona nato to nic przeciez to tylko piwko" a wie jak to jest dla mnie wazne i nie raz mowila inaczej, no i co w takiej sytuacji powiedziec?

Gość Ona891
przykladowo wiem od pewnej osoby ze nasmiewala sie ze mnie ze wy7gladam brzydko w takiej jednej sukience ze nie mam figury i w ogole jak kolek, a jak ubralam ta sukienke to ona do mnie ze jak CI loadnie w tej sukience-no i co w tym momencie powiedzic?:podziekowac?-niebardzo bo azm mi sie noz w kieszeni otwiera jak wiem co naprawde mysli a udaje taka miłą!!!

Gość Ecoola
to wredne babsko

Gość aguśka;)
mam to samo! jeszcze na moje nieszczęście musimy przynajmniej 2 lata jeszcze mieszkać z teściami ! Jak nie pracowałam byłam z dzieckiem w domu to było źle bo niby mnie mąż utrzymuje (choc dostawałam macieżyńskie) jak poszłam do pracy to źle bo mnie nie ma w domu a ona tych pieniędzy które ja do domu przynosze to nie widzi (nosz kurde co ona ma do moich pieniędzy) jak sobie coś kupie to ona zaraz patrzy na metki i ceny i wylicza ile to ja pieniędzy wydaje niepotrzebnie ! ostatnio była sytuacja kupiłam sobie szampon do włosów zwykły normanly nieważne jakiej firmy kosztował ok 8 zł a ona zrobiła awanture przy wszystkich że ja trwonie pieniądze że ten szampon na pewno był drogi bo reklamują go w tv na koniec przyniosła swój szampon z pokrzywy za 2 złote i mówi że ona taki kupuje żebym ja też zaczęła kupować takie a nie szastam pieniędzmi na prawo i lewo ! Ostatnio synkowi kupiłam piłke a ona wzięła tą piłke i dała ją w prezencie swojemu drugiemu wnukowi z komentarzem że ona w swoim domu piłek mieć nie będzie !! pożyczyła od nas 500 zł i powiedziałą że kupi nam za to komplet talerezy a później odda pieniędze to było ponad rok temu ! pieniędzy nieoddała a sama byłam przy tym jak kupowała talerze nie dość że za 150 zł to jeszcze jakieś nie wiem dokłądnie gorszej jakości dlatego takie tanie bo były na nic skazy i grudki masakra zabierzcie mnie stąd !!!!!!!!!!!!!!!

Gość Ona891
Nie martw się u mnie jak bedziemy mieli dziecko to to samo bedzie, juz widze jak szwagierka ma dziecko to mowia ze gdzie to jalk dziecko to juz "baba"musi w domu siedziec bo jak isc do pracy przeciez trzeba ugotowac , uprac siedziec z dzieckiem, moja szwag. nawet ziemniakow nie oskrobala w ciazy a ja jak powiedzialam ze narazie nie chcemy miec dziecka bo studiuje i w ogole musze sie uczyc i nie mialabym czasu to ona na to ze moglabym sie uczyc jak pojdzie spac na wieczor, no tak a kiedy uprac sprzatac i gotowac a kiedy zycie jakies? glupie babsko!!!ja wole miec dziecko wtedy kiedy bede wiedziala ze bede mu mogla poswiecic troche czasu a nie liczyc na łaskę innych, bo każdy dobry i się opiekuje zanim się urodzi...

Gość Ona891
teraz juz jest dobra niby bo sie wyprowadzilismy ale mysle ze dalej mi tylek obrabia za plecami glupia nie jestem w jej nagla metamorfoze nie wierze!!! kiedys bylam spokojnym czlowiekiem bez nerwow nigdy mnie glowa nie bolala, po 2 latach mieszkania z nia pod jednym dachem nabawilam sie takiej nerwicy , glowa mnie co troche boli, straszne. a jak mi ludzie mowili ze ntesciowa zawsze taka jest to nie wierzylam-no i sie przekonalam, a taka dobra byla przed slubem !!!

Gość oleolejjj
dobrze,ze juz z nią nie mieszkasz:)

Gość natalka1111
olej ja i juz.Moja tesciowa za plecami opowiada ze jej syn nie jest ojcem naszego dziecka,mam to gdzies.Wiem od kogo mam corke i zwisa mi co ona opowiada

Gość mama laleczki
Ja wlasnie przeprowadzam sie spowrotem do Polski mieszkalam 5 lat za granica bede mieszkac w tej samej miejscowosci co tesciowa mam roczna coreczke i jestem znow w ciazy nie cierpie swojej tesciowej ona jest jakas nie normalna we wszystko sie wtraca nie szanuje mnie i nie liczy z moim zaniem i razem ze swoja coreczka ze mnie nasmiewa maz zostaje za granica przez rok potem wroci do nas nie wiem jak ja wytrzymam z ta baba

Gość mama laleczki
ja bym nigdy z tesciowa nie zamieszkala za nic w swiecie predzej bym sie zabila albo wolala mieszkac pod mostem

Gość bl..e
Wszystkie tesciowe są nienormalne, za to synowe to uosobienie skromnosci i dobroci.No ale to wiedza wszyscy , nie ma wiec po co zakładać nowych wątków. :P

Gość gość
Moja też dziwak. Co to za praca w biurze za PRLu to było roboty a dziś to wszystko komputery zrobią a pracownicy plaszczą się w pracy i nic nie robią masły katar a już traktuje to jak największą chorobę śmiertelną i wysyła żąda wręcz aby jechać do lekarza bo to koniec światai żeby jej dzieci nie zaraziły a jak niedajboże ona cioś złapie to moja wina albo wina mojej mamy. A wogóle to mojamama to kawał szmaty w oczach teściowej bo wiana nie dała dzieci nie bawi i tak dalej. RADA dla młodych idźcie na swoje od razu po ślubie albo budujcie- teściowa uwiebia się wtrącać nie wszystkie takie są ale .......

Mam również wredną teściową . We wszystko sie wtrąca , miesza a na dodatek jest wiejskim plociuchem! Wszystkie brudy z domu wynosi na całą wieś masakra!